#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Οταν τις ύαινες τις τρώνε οι γύπες

Οι τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια και η χρεωκοπία του λαού
Του Αλέξανδρου Καπακτσή
Όταν ο ευφυέστατος και πολυμήχανος Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε τη γενική επίθεση εναντίον του βιοτικού επιπέδου του λαού και την προσφυγή στους προστάτες δανειστές σύσσωμη η αστική τάξη της χώρας στρατεύθηκε στην «εθνική» προσπάθεια. Έβλεπαν ότι το προηγούμενο μοντέλο λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου, που παράγουν οι εργαζόμενοι, εξάντλησε τη δυναμική του και ξεκίνησαν ένα νέο γύρο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων ώστε να μακροημερεύσουν την κερδοφορία τους, σε νέο πλαίσιο, έστω και αν ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν ακριβά ασφάλιστρα ζωής στους ξένους συμμάχους και εταίρους σε αυτήν την  προσπάθεια.
Σκέφτηκαν ως συνήθως. Δε βαριέσαι, θα πληρώσουν οι κάτω τον λογαριασμό και εμείς από τη χασούρα πάλι κέρδος θα βγάλουμε. Αμ δε! Τα ασφάλιστρα ζωής αποδεικνύονται πολύ ακριβά και καλούνται να πληρώσουν και οι ίδιοι.

Δυσφημεί την Αριστερά η κυβέρνηση Τσίπρα


Με βαρύγδουπες, γελοίες αλλά, προπαντός επικίνδυνες εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος» και το «Νέο Σύνταγμα» της «Νέας Ελλάδας» του μνημονικού νεοφιλελευθερισμού, προετοιμάζεται ο νέος γύρος της αστικής επίθεσης από Σεπτέμβρη, που κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή πλημμυρίδα του «νέου».

Το πόσο «νέο» είναι το κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης μας το ξεκαθάρισαν τα ΜΑΤ που παραβίασαν το πανεπιστημιακό άσυλο στην Θεσσαλονίκη, όπως ακριβώς τα «παλιά» ΜΑΤ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Πόσο "νέα" μπορεί να είναι η κακέκτυπη αντιγραφή της επιδοματικής μοιρασιάς της φτώχειας και της ανεργίας, του πρώτου διδάξαντα Σημίτη;

Η Συνθήκη του ESM

 Συνθήκη
για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ,
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ,
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,
ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ,
ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ,
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ, THΣ ΣΛΟΒΑΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ  

ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, το Βασίλειο του Βελγίου, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, η Δημοκρατία της Εσθονίας, η Ιρλανδία, η Ελληνική Δημοκρατία, το Βασίλειο της Ισπανίας, η Γαλλική Δημοκρατία, η Ιταλική Δημοκρατία, η Κυπριακή Δημοκρατία, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, η Μάλτα, το Βασίλειο των Κάτω Χωρών, η Δημοκρατία της Αυστρίας, η Πορτογαλική Δημοκρατία, η Δημοκρατία της Σλοβενίας, η Σλοβακική Δημοκρατία και η Δημοκρατία της Φινλανδίας (τα «κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ» ή τα «μέλη του ΕΜΣ»),
ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΝΑ ΝΑ διασφαλίσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ,
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ τα συμπεράσματα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Μαρτίου 2011 περί θεσπίσεως ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας,
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

Το χρονικό του τέλους μιας χώρας

Είναι απόλυτα χρήσιμο οι Έλληνες να διαβάσουν το νέο σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας που είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ΕΜΣ/ESM και ό,τι αναγκαστικά διαρρέει από την μυστική διπλωματία των Βρυξελλών, όπως ο "NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4334, Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)", στο ΦΕΚ της 16ης Ιουλίου 2015.[1] Τί Stability και τί support! Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. Γιατί οι λεβέντες της Βουλής των Ελλήνων χρειάζονται στήριξη, αγάπη και προδέρμ, μετά το μαστίγωμα στο βραδυνό σχολείο εμπέδωσης του 3ου Μνημονίου Κατανόησης που κι αυτό λάνθασμένα το κατάλαβαν ως Συνεννόησης.[2]

Ο καπιταλισμός σε 2' Ένα βίντεο εξηγεί με animation πώς λειτουργεί το παγκοσμιοποιημένο, οικονομικό σύστημα

Πώς λειτουργεί ο παγκόσμιος καπιταλισμός με πολύ απλά λόγια. 
Ένας επικίνδυνος, μη δίκαιος και μη βιώσιμος κόσμος αποτέλεσμα ενός οικονομικού συστήματος που τροφοδοτεί την ίδια την καταστροφή του και τους ίδιους τους εχθρούς του. 
Επίσης η ματαιότητα της ασφάλειας και της πάταξης της «τρομοκρατίας» όταν οι δομικές αιτίες που τη γεννούν και τη συντηρούν παραμένουν ανέπαφες. 
Το βίντεο υπογράφει ο ακτιβιστής Wesley PP Hall.