#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Εντείνεται η σκλαβοποίηση του ανθρώπινου είδους«Οι ελεύθεροι λαοί οφείλουν να μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις εναντίον σ’ όποιον απειλεί την ελευθερία τους, σ’ όποιον καταπατάει τα εδάφη τους.»
Ηρόδοτος
Η δουλεία είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο με παγκόσμια έκταση, μια αιμορραγούσα πληγή της σύγχρονης κοινωνίας που μας θυμίζει πως η τεχνολογική και η οικονομική ανάπτυξη δεν συμβαδίζουν με τις ανθρώπινες ανάγκες. Παρ’ όλο που ζούμε σε έναν πλανήτη αφθονίας με την δυνατότητα να μας θρέψει όλους, παγκοσμίως υπάρχει πείνα. Τη στιγμή που σε κάποιες γωνιές της γης θάβονται τρόφιμα σε χωματερές για να προστατευθούν οι τιμές, σε άλλες περιοχές παιδιά πεθαίνουν από την πείνα. Οι λέξεις, όπως ανάπτυξη ή φτώχεια ανέκαθεν εχρησιμοποιούντο ως ένα τεχνητό φαινόμενο που εξυπηρετεί μόνο εκείνους που έχουν τους πόρους ζωής στα χέρια τους και συσσωρεύουν όλο και περισσότερη εξουσιαστική δύναμη
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Δουλείας 2016, 46 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ζουν κάτω από συνθήκες σκλαβιάς. Όπως αποκαλύπτει η λίστα, που συνέταξε η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφηκαν περιστατικά δουλείας σε 167 χώρες, ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που ζουν υπό καθεστώς σκλαβιάς σε απόλυτα μεγέθη εντοπίζεται στην Ινδία, ενώ η Βόρειος Κορέα εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά σκλαβιάς αναλογικά με τον πληθυσμό της (4,37%). Τα ποσοστά της έκθεσης παρουσιάζουν μια απεχθή εικόνα, χειρότερη από εκείνη του 2014 ως προς το θέμα της δουλείας. Σύμφωνα με την έρευνα, που είχε διεξαχθεί τότε, 36 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σαν σκλάβοι, πράγμα που ήταν μεν ανησυχητικό, απέχει όμως από την τωρινή πραγματικότητα που είναι κατά 30% πιο δυσμενής.

«Aγωνίζομαι, άρα υπάρχω»: Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ για την αντίσταση στους καιρούς των μνημονίων με αναφορά στα κινήματα της Κρήτης (βίντεο)

Μετά το ντοκιμαντέρ «Να μην ζήσουμε σα δούλοι», ακολουθεί η νέα ταινία του Γιάννη Γιουλούντα: «Αγωνίζομαι, άρα υπάρχω».
Η ταινία επικεντρώνεται στην πραγματικότητα των αντιστάσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία της κρίσης και της ελπίδας….

Με γυρίσματα και στα Χανιά και το Αποπηγάδι, αλλά και στο Ηράκλειο, στο Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου και την κατάληψη Ευαγγελισμού αλλά και με αναφορές στο κίνημα κατά των ΒΑΠΕ και σε ανθρώπους που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να διαφυλάξουν τα τοπικά είδη σπόρων, η ταινία απασχολείται με τις πολλές μορφές αντίστασης σε μία κατάσταση ειδική, που είναι τα μνημόνια, αλλά και γενικότερη που είναι η φύση της καταπίεσης εντός του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης.