#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

«το μόνο μας μέσο»

Του Έκτορα Δ. Κουφοντίνα - Σωτηρόπουλου
Στην Ελλάδα σήμερα συντελείται μια υποσυνείδητη συνειδητοποίηση, κόντρα σε ΜΜΕ και κόμματα. Ο κόσμος καταλαβαίνει όλο και περισσότερο εκείνη την παλιά, ξεχασμένη αλήθεια, πως: «Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες». Συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι οι εκλογές δεν μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή του, ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά του -καθημερινά ή μεγάλα- καθώς αποτελούν όχι μέρος του ίδιου του προβλήματος μεν, αλλά άλλοθι δημοκρατικό για τις σκανδαλώδεις αποφάσεις μιας ντόπιας ολιγαρχίας που θα αποφασίσει και θα νομοθετήσει ούτως ή άλλος, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος προς το συμφέρον της κεντροευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ.
Ανεξάρτητα από τα απανωτά αντιμνημονιακά αποτελέσματα όλων των εκλογικών αναμετρήσεων τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από την ρητή απόφαση στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από το αν η εκλεγμένη κυβέρνηση είναι δεξιά, ή "αριστερή" η πολιτική απόφαση και πρακτική είναι μία.

Ο Τάκης Φωτόπουλος μετά τη νίκη του Brexit, τι σημαίνει, την παγκοσμιοποίηση-ΕΕ & την Ελλάδα


Γ. Ρωμανιάς: Αρμαγεδδώνας στα Εργασιακά

Οι περικοπές της 13ης και 14ης σύνταξης, προαναγγέλλουν  το τι θα συμβεί με τον μισθό και με ενδεχόμενο το όριο του κατώτατου να καταργηθεί εντελώς, δηλώνει στον 9.84 ο άλλοτε Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας και ειδικός αναλυτής Γιώργος Ρωμανιάς.  Όπως αποκάλυψε , ήδη ενώ οι εργαζόμενοι καταβάλλουν εισφορές ασφάλισης και για τον 13ο και 14ο μισθό, συντάξεις θα λαμβάνουν για 12 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...

Σε ένα κράτος με εθνική κυριαρχία, το οποίο έχει το δικό του εθνικό ανεξάρτητο νόμισμα, η φορολογία δεν γίνεται για να βρει το κράτος χρήματα να ξοδέψει, αφού το κράτος εκδίδει το χρήμα και μπορεί να εκδώσει όσο θέλει. Γίνεται για να αφαιρέσει το κράτος χρήμα από την αγορά ώστε να διατηρήσει την αξία του χρήματος και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Αντίθετα όταν υπάρχει ύφεση, το κράτος μειώνει τη φορολογία και αυξάνει τις δαπάνες του (δηλαδή κρυφά εκδίδει χρήμα και το ρίχνει στην αγορά) ώστε να ξαναπάρει η οικονομία μπρος, να αυξηθεί η ζήτηση και να πέσει η ανεργία. Αν μάλιστα η κεντρική τράπεζα του κράτους ανήκει στο λαό και όχι σε ιδιώτες ιδιοκτήτες, τότε ακόμα καλύτερα.

Γ. Κοντογιώργης: Για να μεταβούν οι κοινωνίες στο μέλλον πρέπει να αποτινάξουν τις αλυσίδες των βεβαιοτήτων τους

Για να μεταβούν οι κοινωνίες στο μέλλον πρέπει να αποτινάξουν τις αλυσίδες των βεβαιοτήτων που εγκατέστησαν στο μυαλό τους οι ολιγάρχες του Διαφωτισμού και τις διακινεί σήμερα η διεθνής της ολιγαρχικής κομματοκρατίας και των αγορών. Να πάψουν να αίρονται και να φέρονται από τους πολιτικούς δημοσιώνες της μοναρχευομένης ολιγαρχίας ή από τους εναλλακτικούς δυνάστες της "αμεσοδημοκρατίας", που όχι μόνο ταξινομούν τη νεοτερική ολιγαρχία στις δημοκρατίες, αλλά και με πρόσχημα το λεγόμενο «δημοψήφισμα» επιζητούν τρόπους για να υποκαταστήσουν σε ρόλους «καθοδήγησης» της κοινωνίας τους τωρινούς της δυνάστες. Εάν το δημοψήφισμα ήταν δημοκρατικό δεν θα το θεσμοθετούσε η μοναρχευομένη ολιγαρχία.

«μοσχογερμανοί και «βρωμοέλληνες»

Παπα – Ηλίας Υφαντής
Τις τελευταίες μέρες στα πολιτικά μας δρώμενα επικρατεί, όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, μια «ωραία ατμόσφαιρα» αχαλίνωτου σουρεαλισμού.
Θυμάστε βέβαια εκείνο το περυσινό αξιοθαύμαστο και ταυτόχρονα αξιοθρήνητο ΟΧΙ του λαού μας. Που το είχαν προετοιμάσει πλησίστιες οι αντιμνημονιακές μας δυνάμεις. Με αποτέλεσμα να θριαμβεύσει. Γεγονός που τις επόμενες μέρες ανάγκασε τη συντριπτική πλειονότητα των κομματαρχών μας να συνεδριάσουν εναγωνίως τεθλιμμένοι και περίλυποι στο παλάτι του εξοχότατου Προέδρου της ρακένδυτης Δεινοκρατίας(μοντέρνα ορθογραφία).
Όπου και πραγματοποίησαν τον 13ο  ηράκλειο άθλο με το να εξαφανίσουν σύριζα το ΟΧΙ του λαού και να το αντικαταστήσουν με το εξευτελιστικό ΝΑΙ στο καθεστώς του σιωνοναζισμού και ευρωναζισμού. Εξ ου και μας προέκυψε το 3ο εθνοσωτήριο μνημόνιο.

Ποιοι είσαστε τελικά εσείς;

Η δήλωση της Μέρκελ στο γερμανικό δίκτυο ZDF έρχεται για ακόμη μια φορά όχι να επιβεβαιώσει το ποιοι κυβερνάνε μια χώρα που έχει κυβέρνηση και πρωθυπουργό αλλά να δώσει ακόμη ένα δείγμα γραφής για τα μελλούμενα και την ύπαρξη αυτής της χώρας(;).
Ακολουθούμε το σωστό μείγμα πολιτικής για την Ελλάδα είπε η Γερμανίδα και υπεραμύνθηκε της γερμανικής πολιτικής στην κρίση του ευρώ για την οποία, όπως είπε, βρέθηκε το σωστό μείγμα αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τη χώρα μας.
Σε μια ρημαγμένη κοινωνία όπου βασικές ανθρώπινες αξίες έχουν καταπατηθεί βάναυσα η Μέρκελ με τους υποτακτικούς εγχώριους γερμανοτσολιάδες πολιτικούς και οπαδούς βρήκε το σωστό μείγμα πολιτικής.

Οι τέσσερις αδελφές

  Από την Αθήνα έως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τα ΜΜΕ αναφέρονται πολύ συχνά στα ίδια θέματα, χρησιμοποιώντας παρόμοιο ύφος – γεγονός που θυμίζει ελεγχόμενη ενημέρωση από απολυταρχικά κράτη, με απώτερο στόχο την προπαγάνδα και τη χειραγώγηση των «λαϊκών μαζών», προς όφελος μίας συνεχώς μικρότερης ελίτ 


του Ιάκωβου Ιωάννου


«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση – μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας» (Balzac, στο «Χαμένες Ουτοπίες»).
 
Άποψη
Οι ειδήσεις δεν είναι ο τομέας μας, ούτε θέλαμε ποτέ να είναι – επειδή αποτελούν μέρος ενός μηχανισμού προπαγάνδας και χειραγώγησης,τον οποίο φυσικά δεν επιθυμούμε να στηρίζουμε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πολλές έρευνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδήσεων στα ΜΜΕ προέρχονται από τέσσερις μόνο παγκόσμιες εταιρείες – από τις «τέσσερις αδελφές» (Reuters, AFP, DPA, AP), οι οποίες έχουν την έδρα τους στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Λόγω ακριβώς αυτού του γεγονότος,  όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται περίπου στα ίδια θέματα – διατηρώντας πολύ συχνά τον ίδιο ακριβώς τρόπο γραφής ή γενικότερα ύφους στα κείμενα τους.