#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Ο ρόλος του φασισμού είναι του σωματοφύλακα του καπιταλισμού

Γράφει ο  mitsos175
1) Στην Αγγλία οι εθνικιστές ακροδεξιοί ήταν υπέρ της εξόδου ενώ οι Σκωτσέζοι εθνικιστές υπέρ της παραμονής. Όμως η Μ. Βρετανία είναι ένα κράτος. Η δολοφονία της βουλευτού σαφώς και επηρέασε το αποτέλεσμα, όχι όμως σε σημείο τέτοιο ώστε να το ανατρέψει. Ο δράστης ήταν φυσικά ναζί. Παρά το ότι ήταν με τους νικητές, δεξιοί και ακροδεξιοί παραιτήθηκαν. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα έχασαν, αφού δεν ήταν ποτέ με το Brexit!

2) Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιεύτηκε χτες, Σάββατο, στην αυστριακή εφημερίδα "Ντι Πρέσε", ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ τάσσεται τώρα υπέρ της συμμετοχής της Αυστρίας στην ΕΕ, δεν θέλει μία έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ, "γιατί αυτό θα ήταν λάθος", επιθυμεί "μία ισχυρή Αυστρία μέσα σε μία ισχυρή ΕΕ", καθώς αυτός είναι, κατά την άποψή του, "ο ιδανικός και σωστός δρόμος"! Ο Νόρμπερτ Χόφερ, είναι ο υπαρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υποψήφιός του στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, ενώ είχε συγκεντρώσει στον πρόσφατο δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου ποσοστό 49,7%.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ Πρέβεζα Φιλοσοφικό Καφενείο 23 Απριλίου 2016


Η απάτη της «αριστερής εξυγίανσης» στα ΜΜΕ

Πηγή: «Δρόμος της Αριστεράς»
Διαβάζεις μια εφημερίδα που δεν φημίζεται για την κριτική της στο κυβερνητικό έργο και παρ' όλ' αυτά ανατριχιάζει. Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο Σκληρός τζόγος με μνηστήρες για τις τέσσερις άδειες, η Εφ,Συν. οριοθετεί πολύ παραστατικά την περίφημη «εξυγίανση» στα ΜΜΕ για την οποία κόπτεται ο βουλευτής Ακράτειας Νίκος Παππάς, της κυβέρνησης της πρώην Αριστεράς.

«Εξυγίανση» που συντελείται με την ενδεχόμενη αντικατάσταση του Ψυχάρη από τον Μαρινάκη ή τον Καλογρίτσα ή τον Σαββίδη δίπλα στους Κυριακού, Αλαφούζο, Κοντομηνά, Βρυώνη και Βαρδινογιάννη που εκτός από το Star συμμετέχει και σε δυο άλλες υποψήφιες «κοινοπραξίες»! Ουσιαστικά, δηλαδή, μια ανάταξη στο κλαμπ των made in Greece ολιγαρχών, που θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τον ασφυκτικό κλοιό τους γύρω από την κοινωνία!

Νομισματική Πολιτική και Συνταγματική Αναθεώρηση

Του Σπύρου Στάλια
Τα Συντάγματα όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, δεν είναι εκείνα τα κείμενα που εγγυώνται την πρόοδο των Λαών πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Αντίθετα είναι κείμενα που μπορούν να οδηγήσουν στην οπισθοδρόμηση και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα Ελληνικά Συντάγματα. Κανένα Σύνταγμα οικονομικά και πολιτικά δεν προστάτευε τον Ελληνικό Λαό από συμφορές. Θα προσπαθήσω αυτό να το εξηγήσω και να πω την άποψη μου για το τι θα πρέπει να γίνει.
Πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη υπήρχαν τρία μόνο αβασίλευτα πολιτεύματα. Το 1918 με την λήξη του πολέμου προστέθηκαν αλλά δέκα. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία ενθρονίστηκε σε όλη την Ευρώπη ως φυσική μορφή διακυβέρνησης των Λαών. Αυτοκράτορες, Βασιλείς, Τσάροι, Σουλτάνοι, Δούκες εκθρονίσθηκαν, καταργήθηκαν ή αποδυναμώθηκαν. Η δημοκρατία είχε θριαμβεύσει, ο αυταρχισμός είχε ηττηθεί ως υπαίτιος του πολέμου. Εκείνη την εποχή υπήρξαν 22 νέα δημοκρατικά συντάγματα σε όλη Ευρώπη. Οι καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου ήσαν οι μεγάλες βεντέτες της εποχής.

Περί απλής αναλογικής και κοινής λογικής


του Παναγιώτη Μαυροειδή
Το γενικό εκλογικό δικαίωμα στον καπιταλισμό θεωρείται και είναι δημοκρατική κατάχτηση του εργατικού κινήματος, σε σχέση με τις εποχές της απολυταρχίας ή του αποκλεισμού των γυναικών ή των «κατώτερων» τάξεων. Δε συνιστά ωστόσο και ουσιαστική δημοκρατία, δηλαδή δυνατότητα καθορισμού των συνθηκών ζωής, εργασίας, πολιτισμού των σύγχρονων κοινωνιών.

Βασικό διαπιστευτήριο δημοκρατικότητας της αστικής δημοκρατίας είναι η «ελευθερία επιλογής» του πολίτη, η οποία σχεδόν μονοσήμαντα πιστοποιείται με το γενικό εκλογικό δικαίωμα και την εφαρμογή της αρχής «ένας άνθρωπος, μία ψήφος».

Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοτώνει την Ελλάδα

Έχουν περάσει έξη χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο και η χώρα παραμένει σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης και οικονομικής εξάρτησης από τους δανειστές της.
Ενώ υποτίθεται πως η “βοήθεια” των δανειστών θα έδινε μία “ανάσα” στην χώρα, βλέπουμε συνεχώς την ανεργία να αυξάνεται, να φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά, τους νέους να φεύγουν στο εξωτερικό, τις αυτοκτονίες να συνεχίζονται και την κοινωνία να παραμένει “παγωμένη” και ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά σε αυτή την λαίλαπα.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ”ΛΕΝΕ” ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είμαι ο «Τάκης» και σας γαμώ τα υπουργεία!


Ανθούν τώρα τελευταία, ιδίως στο διαδίκτυο, άρθρα και σχόλια που στη λογική της «αντιμνημονιακής» καταγγελίας, πετάνε στη ρεμίζα του δημόσιου οίκτου, συγγενείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές, γείτονες, συμμαθητάκια των παιδιών τους και πάει λέγοντας. 
Το στόρι έχει πλέον κλισαριστεί. 
Ξεκινάει με μια τυχαία συνάντηση π.χ στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ή στην στάση του λεωφορείου κλπ.Το θύμα: Ο «Τάκης», ο παλιός συμμαθητής, ο ξάδερφος απ’ το χωριό, το παιδί της φίλης μου, ένας παλιός γείτονας οικοδόμος ή ο άνεργος μπατζανάκης, ρακένδυτος συνήθως και αξύριστος. 
Το περιστατικό: «Δεν είχε 50 λεπτά για το εισιτήριο του» ή «του έλειπε ένα ευρώ στο ταμείο» και άλλα παρόμοια. Βέβαια ο αφηγητής ή η αφηγήτρια σπεύδει να τον βοηθήσει δίνοντας του τα ελλείποντα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις του αφήνει και πουρμπουάρ! Κι αυτός με βουβό κλάμα την ευγνωμονεί και εξατμίζεται στον χωροχρόνο!