#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Ο «Εθνικός Κήπος» ανήκει σε όλους!

Βρήκαμε την αφίσα στο Δήμο Λιοσίων και μάθαμε τα εξής:
Στα μουλωχτά την Κυριακή 26 Ιουνίου δυο καλοβολεμένοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων «ξενάγησαν» Γερμανούς επενδυτές στον «Εθνικό Κήπο».
Από ποιον πήραν εντολή; Από τον Δήμαρχο Καμίνη;

Για την Αυτοδιάθεση των Λαών!

 Αναγνώριση του απόλυτου δικαιώματος κάθε έθνους, μεγάλου ή μικρού, κάθε λαού, αδύναμου ή ισχυρού, κάθε επαρχίας, κάθε κοινότητας σε μια πλήρη αυτονομία, προϋποτιθεμένου ότι η εσωτερική τους συγκρότηση δεν θ’ αποτελεί απειλή και κίνδυνο για την αυτονομία και την ελευθερία των γειτονικών χωρών


 Μιχαήλ Μπακούνιν (1867)
Οφείλουμε να διακηρύξουμε:
1. Ότι για να κάνουμε να θριαμβεύσει η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ειρήνη στις διεθνείς σχέσεις της Ευρώπης, για να κάνουμε αδύνατο τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των διαφορετικών λαών που συνθέτουν την Ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν υπάρχει παρά ένας μόνο τρόπος: να συγκροτήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

2. Ότι οι Πολιτείες της Ευρώπης δεν μπορούν να σχηματισθούν με τα Κράτη όπως είναι συγκροτημένα σήμερα, αν ληφθεί υπόψη η τερατώδη ανισότητα που υπάρχει μεταξύ των αντίστοιχων δυνάμεών τους.
3. Ότι το παράδειγμα της μακαρίτισσας Γερμανικής Συνομοσπονδίας έχει αποδείξει προκαταβολικά πως μια Συνομοσπονδία μοναρχιών αποτελεί μια κοροϊδία: ότι είναι ανίκανη να εγγυηθεί είτε την ειρήνη είτε την ελευθερία των πληθυσμών.

Μην με αγγίζεις Γερμαναρά!

του Σταύρου Κατσούλη
Δεν είναι δα και έκπληξη όταν ακούς έναν πνευματικό απόγονο των ναζί να σου λέει:
«Μην με αγγίζεις βρωμοέλληνα!»
Είναι έκπληξη όμως, να έχεις κάποιους φερόμενους ως «Έλληνες Εθνικιστές» να ταυτίζονται και να τιμούν αυτήν την δαιμονική φάρα που έχυσε τόσο αίμα στον πλανήτη.
Επίσης είναι έκπληξη, αν και δεν το θέτω στον αντίποδα της προηγούμενης έκπληξης, το ότι κάποιοι λοβοτομημένοι, θεωρούν την σημερινή κατάσταση της οικονομικής «κρίσης» είναι αποκλειστικά ταξικό φαινόμενο.


2 Ιουλίου 1942: Η σφαγή των παιδιών του Lidice (βίντεο)

Από lefterianews
Στις 2 Ιουλίου του 1942, τα περισσότερα από τα παιδιά του Lidice, ενός μικρού χωριού της τότε Τσεχοσλοβακίας, παραδόθηκαν στο τοπικό γραφείο της Γκεστάπο. Τα 82 παιδιά μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο εξόντωσης στο Chełmno, 70 χιλιόμετρα μακριά, όπου δολοφονήθηκαν με δηλητηριώδη αέρια.
Το χωριό Lidice βρίσκεται στην Τσεχία σε απόσταση 20 χλμ. από την Πράγα. Το χωριό καταστράφηκε, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Ναζί ως αντίποινα για τη δολοφονία του Reinhard Heydrich, ανώτατου στελέχους των Ες-Ες, επιφορτισμένου με την «Τελική λύση του Εβραϊκού ζητήματος» και υπεύθυνου του Ολοκαυτώματος.
Το χωριό ξαναχτίστηκε μετά το τέλος του πολέμου σε απόσταση 300 μ. από την παλιά του τοποθεσία. Ο χώρος όπου βρισκόταν το χωριό μετατράπηκε σε μνημείο. Η γλύπτης Marie Uchytilová δημιούργησε ένα χάλκινο σύμπλεγμα αποτελούμενο από 82 παιδιά (42 κορίτσια και 40 αγόρια). Η Τσεχοσλοβακία καταλήφθηκε από τη ναζιστική Γερμανία τον Απρίλιο του 1939 και η διοίκηση του Heydrich που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από καταπίεση, βασανισμούς και δολοφονίες.

Να πείτε σε αυτή τη καριόλα στην ΕΡΤ...

Spiros Met
Να πείτε σε αυτή τη καριόλα στην ΕΡΤ που κάνει προπαγάνδα κατά του Ιράν να κάνει και μια εκπομπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες που είναι σύμμαχοι της Δύσης... όπως η Σ. Αραβία, η Ουκρανία, το Ισραήλ...

Σκυλιά του συστήματος τη πρόοδο π έκανε το Ιράν μετά την επανάσταση δε θα την δούμε στην Ελλάδα ποτέ μέσα στην ΕΕ.

Το Ιράν πριν την Επανάσταση είναι η Ελλάδα μετά την ΕΕ και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

Τα ψέματα που έλεγαν στους Νορβηγούς για να μπουν στην ΕΕ

 

Το πρόβλημα δεν είναι οι ιταλικές τράπεζες. Είναι οι τράπεζες...

  Πόσο πιθανό είναι να καταρρεύσει η Deutsche Bank και να συμπαρασύρει... στην άβυσσο το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, ίσως και του παγκόσμιου; Ο γερμανικός κολοσσός συγκαταλέγεται στις «too big to fail» τράπεζες, ήτοι σε αυτές που είναι πολύ μεγάλες για να αφεθούν στη μοίρα τους, καθώς αν χρεοκοπήσουν οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές...
 
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΟΛΗ
Ταυτόχρονα, η Deutsche Bank χαρακτηρίζεται από το ΔΝΤ ως ο πιο επικίνδυνος συστημικά χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον κόσμο, αναγκάζοντας αναλυτές να «τρέξουν» μοντέλα που την συγκρίνουν με την Lehman Brothers, σε...
μια προσπάθεια να προβλέψουν τις επιπτώσεις του χειρότερου σεναρίου.

Η γερμανική τράπεζα δεν είναι η μόνη που έχει προβλήματα. Αν δει κανείς με προσοχή τις ειδήσεις που αφορούν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο την τελευταία εβδομάδα μπορεί να έχει μία πλήρη εικόνα για τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, τα οποία δικαιολογούν την αναστάτωση των αρμόδιων Αρχών και των κυβερνήσεων και παράλληλα ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο.