#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Η Δικαιοσύνη χαράτσωσε τους Έλληνες

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι σύμφωνο με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ε.Ε 
             Η δικαιοσύνη το "τερμάτισε"
 
  Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι το παράνομο μνημονιακό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ είναι συνταγματικό και με τον τρόπο αυτό οι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της ΔΕΗ θα υποχρεωθούν να πληρώσουν την μνημονιακή παρανομία. 
Μάλιστα είναι σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κανένας Έλληνας δεν έπαθε τίποτε όταν η ΔΕΗ καταχραστικά κατέβαζε διακόπτες όταν ο λογαριασμός λόγω του "φουσκώματος" με το χαράτσι ήταν αδύνατον να εξοφληθεί από κατεστραμμένους λόγω μνημονίου Έλληνες. 
Η ειρωνεία είναι ότι ο Σύριζα από τον σημερινό πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο πολιτικάντη της επαρχίας ωθούσε ως αντιπολιτευτικό κόμμα τους πολίτες να μην πληρώνουν την παρανομία του Κράτους που επέβαλλε παρανόμως με το "χαράτσι" μέσω ΔΕΗ.

Κατάλαβες μαλάκα Έλληνα;

Κατάλαβες μαλάκα Έλληνα;
Σου κλείσανε 3 εργοστάσια ζάχαρης όπου δούλευαν χιλιαδες εργαζόμενοι και πουλούσαν τη σοδειά τους χιλιάδες αγρότες... για να εισάγουμε ζάχαρη από τη γερμανία!

Σκάστε και κολυμπήστε

Κομμένες οι κουβέντες περί χρέους μέχρι το 2018 
 Έρχονται κι άλλα μέτρα γιατί δεν θα βγαίνουν τα νούμερα. 
 
Το θέμα της συζήτησης του χρέους έκλεισε τον Οκτώβριο και κουβέντες περί μείωσης των πλεονασμάτων για να βγουν τα νούμερα είναι άνευ ουσίας, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup. "That's it" είπε ο Ντάισελμπλουμ και έκοψε κάθε λαϊκισμό της νυν κυβέρνησης αλλά και της επερχόμενης μέχρι το τέλος του 2018 για δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις περί χρέους και παράλληλων προγραμμάτων με στόχο μια ανάσα για τους εξουθενωμένους Έλληνες.
Η Ε.Ε μέσω Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε τα πράγματα σε ανοιχτή συνέντευξη δημοσιογράφων που δόθηκε στην Χάγη. Στο ερώτημα αν το ΔΝΤ θα συμφωνήσει και θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα μετά το φθινόπωρο, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ συμφώνησε στην τελευταία απόφαση του Eurogroup, οπότε θεωρεί ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των θεσμών και δεν θα υπάρξουν περιπλοκές στη συμμετοχή του.

Μετανάστευση και Brexit

Φωτεινή Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος, Καθηγήτρια ΜΒΑ
Jean Monnet  (ο πατέρας της ΕΕ) : «τα έθνη της Ευρώπης πρέπει να κατευθυνθούν προς το υπερκράτος χωρίς να καταλάβουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει.  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε διαδοχικά στάδια, το κάθε ένα από αυτά συγκαλυμμένο και να φαίνεται ότι έχει οικονομικό σκοπό, αλλά τα οποία τελικά και αμετάκλητα θα οδηγήσουν στη δημιουργία ομοσπονδίας».
Με την παραπάνω άκρως αμφισβητούμενη, όσον αφορά την πίστη της στη δημοκρατία, φράση του πατέρα της ΕΕ θα συζητήσουμε για έναν από τους παράγοντες που επηρέασαν το Brexit.
Στην ανάλυση των αιτιών που προκάλεσαν το Brexit ακούστηκαν πλήθος φωνών με ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική χροιά.
Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, οι κύριοι ψηφοφόροι του Brexit ήταν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που προβληματίζονταν ιδιαίτερα για τον παράγοντα μετανάστευση στη χώρα τους.

Το ελληνικό χωράφι της Γερμανίας

Οι Γερμανοί έρχονται για να αλώσουν την αποικία τους 
 Ηλιακή, αιολική ενέργεια, ελληνική γη και Ταμείο Αξιοποίησης στα χέρια τους 
 
Με φόρα έρχονται οι Γερμανοί "επενδυτές" στην Ελλάδα για να μοιράσουν την πίτα με το πρόσχημα της ανάπτυξης. Η άφιξη του αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συνοδεία 40 εκπροσώπων γερμανικών επιχειρηματικών κολοσσών αποδεικνύει ότι η Ε.Ε δεν κόβει ταχύτητα στα αποικιοκρατικά σχέδια της αλλά αντίθετα δείχνει στα μέλη-κράτη ποιος κάνει κουμάντο στις κατεστραμμένες από το δήθεν χρέος που επέβαλλε χώρες.

"Αναρχισμός" & Brexit

Του Γ. Σιώζου
«BREXIT: Ο εθνοκρατισμός κέρδισε τον Αγγλοσαξωνικό «εθνικισμό». Ανάποδα πράγματα. Διάλυση της ζωής λέγεται αυτό.
Ας χαίρονται οι εθνοκεντρικοί αριστεροί δεξιοί και λοιποί του εθνικού τόξου.
Πάντως η προοπτική δεν είναι προοδευτικής κατεύθυνσης αλλά καταστροφικής κλειστής εμπειρίας δλδ.

Ποιός θα είναι διαμεσολαβητής;
Αν δεν προλάβουμε ο φασισμός.
Αφού κέρδισε ο εθνοκρατισμός στην Αγγλία, στις άλλες που τον παράγουν θα θριαμβεύσει.
Ξέρω όσοι γελάνε πικρά γελάνε, αλλά δεν είναι για γέλια.
Αυτό αισθάνθηκα μετά το άκουσμα για Brexit.
Να καεί ο καπιταλισμός ναι αλλά η ίδια η φλόγα να κάψει και τους λακέδες του εθνοκρατισμού αλλιώς ….»
Ανάρτηση του Νώντα Σκυφτούλη
Στο διαδίκτυο
Ο κος Ν. Σκυφτούλης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, που διατυπώνει ανέμελα τις απόψεις του στο Διαδίκτυο.
Χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στον «Αναρχικό» χώρο, διαδραματίζοντας έναν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση Α/Κ «Αναρχική Κίνηση».
Κίνηση που διαθέτει τον γνωστό χώρο Nosostros στα Εξάρχεια, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων.