#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Ο πόλεμος τιμής και εθνικής αξιοπρέπειας ξεκινά - Ποια θα είναι η στρατηγική της επόμενης μέρας???

Σ αυτό το σημείο δεν τελειώνει ο πόλεμος. Από αυτό το σημείο ξεκινά ο πόλεμος. Και θα είναι σκληρός, θα είναι αδυσώπητος, θα είναι απρόβλεπτος, θα είναι πόλεμος μέχρις εσχάτων...
 
Θα είναι πόλεμος τιμής… Πόλεμος εθνικής αξιοπρέπειας. Πόλεμος ιστορικής σημασίας που η έκβασή του θα βάλει τη σφραγίδα της στην ταυτότητα που θα έχει ο πλανήτης την επόμενη μέρα.

Η στρατηγική σύγκρουση αυτής της ημέρας θα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Τα στοιχεία που τη συνθέτουν σφυρηλατούνται ήδη στις συμπληγάδες δυο κορυφαίων πλανητικών στρατηγικών επιλογών.
  • Η πρώτη αφορά στην επιδίωξη των ΗΠΑ να καταπιεί τις αγορές της Ευρώπης και του πλανήτη, επιβάλλοντας ένα νέο πλαίσιο θεσμικών προβλέψεων που θ απελευθερώνει τη δυναμική και τη βουλιμία του Αμερικάνικου παραγωγικού και εμπορικού οικονομικού συμπλέγματος. Και…

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Ιστορικός «σεισμός» για την Ευρώπη


Το αποτέλεσμα στη Βρετανία είναι ιστορικής σημασίας με σεισμικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη , είπε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, σε συνέντευξη του στον 9.84, προκαλώντας αίσθηση με το πώς ανέλυσε την ψήφο των Βρετανών, αλλά και το ρόλο των μεγάλων συμφερόντων στη υπόθεση αυτή.

Η Ε.Ε είπε είναι σε διάλυση, ίσως αυτό χρειάζεται για να φτιαχτεί από την αρχή κάτι καλό και κυρίως κάτι που θα λαμβάνει υπόψη τους λαούς και τις ανάγκες τους. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμη θεωρούμε ταμπού , τέτοιες συζητήσεις  ή με παραμορφωτικούς καθρέπτες , επιμένουμε στους μονόδρομους λύσεων εντός αυτής της Ε.Ε. , όπου οι  Γερμανικές εμμονές και οι υπερατλαντικές στοχεύσεις οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση. Η Βρετανία θα περάσει και δύσκολες στιγμές εκτίμησε, αλλά οικονομικά θα «αναπνεύσει» από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών . Τα καταστροφικά σενάρια εκτός Ε.Ε. δεν επηρεάζουν τους λαούς, από τη στιγμή που οι συνέπειες της λιτότητας είναι βαρύτατες εντός της Ε.Ε.

Ξαφνικά θυμηθήκαν τον πόλεμο

Μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε οι δυνάμεις της Ε.Ε αλλάζουν το πρόσωπό τους και βγάζουν ένα-ένα τα μεγάλα όπλα. Πόλεμος ή ειρήνη, ευημερία ή φτώχεια, δημοκρατία ή φασισμός.
Στρατόπεδο Ε.Ε
Πρώτη απ’ όλους η καγκελάριος Μέρκελ που ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε τον κίνδυνο πολέμου αν διαλυθεί η Ε.Ε: «Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μία ιδέα ειρήνης. Οι προκλήσεις του σημερινού κόσμου είναι πολύ μεγάλες για να μπορεί να τις αντιμετωπίσουν μεμονωμένα κράτη. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και χρόνια δεν είναι αυτονόητη».

O βαθιά δημοκρατικός χαρακτήρας του Brexit

Ο πανικός με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit συνεχίζεται. Και τι δεν ακούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η βλακεία είναι τόσο απόλυτη που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Brexit είναι εθνικιστές και ακροδεξιοί. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των Βρετανών και ιδίως των λαϊκών στρωμάτων και τάξεων - με πρώτη την παραδοσιακή εργατική τάξη στα παλιά βιομηχανικά κέντρα της Βρετανίας που σήμερα σαρώνονται από τη μαζική ανέχεια και ανεργία - ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του έθνους κράτους και εναντίον του υπερεθνικού αυτοκρατορικού μορφώματος της ΕΕ.
Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα της εκστρατείας υπέρ του Brexit. Ποιος θέλεις να έχει τον έλεγχο; Εσύ, ο βρετανός πολίτης, ή η απρόσιτη γραφειοκρατία της ΕΕ που δεν λογοδοτεί σε κανέναν; Σ’ αυτό το ερώτημα απάντησε η πλειοψηφία των Βρετανών, ιδίως – όπως αναφέραμε – τα πιο καταπονημένα στρώματα του λαού, τα οποία απάντησαν με συντριπτικά ποσοστά άνω του 60% ότι ο έλεγχος πρέπει να βρίσκεται στα χέρια τους.

Και τώρα ήρθε η σειρά μας…

 
 του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ
«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί,» γράφει στο editorial το Bloomberg για την επικράτηση του Brexit. Ο πανικός δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα ταμπλό των χρηματιστικών και πιστωτικών αγορών, αλλά έχει καταλάβει και τα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέραν του Ατλαντικού. 
Φανταστείτε τον πανικό τους. Μέχρι δική τους βουλευτή δολοφόνησαν για να αποτρέψουν τη ψήφο στο Brexit και δεν τα κατάφεραν.
Με την επικράτηση του Brexit,αλλάζουν πλέον όλα τα δεδομένα. Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει και ξηλώνεται. Οι Βρετανοί και κυρίως τα λαϊκά στρώματα που έχουν δεινοπαθήσει από την παγκοσμιοποίηση και ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του Brexit, υπεράσπισαν την ανάγκη ύπαρξης του έθνους κράτους έναντι ενός υπερκράτους όπου το κουμάντο έχουν απάτριδες γραφειοκράτες υποχείρια των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς.

Επείγον - Άκρως Απόρρητο

Γράφει ο mitsos175

Επείγον - Άκρως Απόρρητο.Εκ του ανωτάτου γερμανικού επιτελείου εκδίδεται το κάτωθι πολεμικό ανακοινωθέν και καλούνται προς άμεση εκτέλεση των διαταγών άπαντα τα waffen κανάλια της ΕΕ.

Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ιμπεριαλιστικής Βρετανικής Αυτοκρατορίας να φύγει από το παράδεισο του 4ου Ράιχ, οι γερμανικές δυνάμεις πρόκειται να προβούν στα εξής μέτρα:

*** Το Γιβραλτάρ θα δοθεί στην Ισπανία. Σε περίπτωση που βγουν κι εκεί κομμουνιστές, ο πληθυσμός θα μεταναστεύσει στη Μύκονο, η οποία είναι πρόσφατη κτίση της Γερμανίας. Για να μην ανησυχούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι ανακοινώνουμε ότι το συγκεκριμένο νησί το αγοράσαμε κοψοχρονιά λέγοντας απλώς "Αλέξη, είσαι καλός δούλος".

*** Η Σκωτία θα κάνει δημοψηφίσματα μέχρι να αποφασίσει να γίνει ανεξάρτητη από τη Βρετανία και υποτελής στη Γερμανία. Το Λονδίνο θα ονομαστεί "Βόρειο Βερολίνο" και θα στηθεί αερογέφυρα, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία θα ενωθεί με τη Βαυαρία.

*** Αναμένουμε σεισμό 10 ρίχτερ στη Νότια Αγγλία, τσουνάμι θα σαρώσει τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, χολέρα θα πέσει στα κεφάλια των Άγγλων, σπυριά θα βγάλουν στα οπίσθια τους, θα μείνουν φαλακροί, θα τους πέσουν τα δόντια, κι όπως εύχεται ο χερ Αμβρόσιος, ο παλαιός συνεργάτης της Βέρμαχτ, θα τους σαπίσει και το πουλί... Το χέρι, κάναμε ένα λαθάκι στη μετάφραση.

*** Στρατιές Όρκ θα βγουν από τα έγκατα της γης, στην Ουαλία θα προσγειωθούν UFO με ανθρωποφάγους εξωγήινους, ενώ ο Γκοτζίλα πρόκειται να αφοδεύσει στο Manchester. Το άγαλμα του Νέλσον θα καταστραφεί, καθώς η στήλη του - 52 μέτρα ύψος όσο και το ποσοστό του Brexit - μπήκε ολόκληρη στον Άρειο πισινό μας.

*** Λιμός και καταποντισμός, ψωρίαση, πιτυρίδα και στειρότητα περιμένει όσους θέλουν να φύγουν από την Ευρώπη της Γερμανίας. Φωτιά από τον ουρανό θα πέσει να κάψει την Αθήνα, ηφαίστειο θα εκραγεί στην Ακρόπολη, θα ανοίξει η Κόλαση, δεν θα έχουν ούτε χαρτί υγείας, ο Δίας θα συνουσιαστεί...
Ζητάμε συγνώμη, το παραπάνω απόσπασμα είναι από το ανακοινωθέν σε περίπτωση Grexit. Δεν ισχύει. Ακόμα...

*** Μετά θα εμφανιστεί ο 537,10 + 24% ΦΠΑ, ο Αντίχριστος δηλαδή, θα τους πάρει ο διάολος, θα τους εκτελέσουμε όλους, θα βομβαρδίσουμε όλες τις Αγγλικές πόλεις, θα βουλιάξουμε τα πλοία τους, όπως παλιά, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν μας την πέσουν οι Κομμουνιστές στο Στάλινγκραντ και μας πάρουν τελικά τα σώβρακα στο Βερολίνο...

*** Ανεμοστρόβιλος θα σηκώσει τη Βουλή των Λόρδων και θα την πάει στη χώρα του Oz, έτσι για να μάθουν οι βρωμοεγγλέζοι. Θα αποσύρουμε τα λουκάνικα, τη γερμανική μπύρα από τα αγγλικά μαγαζιά. Μόνο με πιστοποιητικό "μένουμε Ευρώπη" υπογεγραμμένο από τον Μητσοτάκη θα φάνε ξανά Φραγκφούρτης. Σημείωση: Η υπογραφή θα είναι από τον Επίτιμο, καθώς ο Κούλης τώρα μαθαίνει να γράφει.

Και θέλουμε ρε Άγγλοι, να σας πετύχουμε στο Euro, να δείτε γκολ που θα σας ρίξουμε. Αμ στη Eurovision; Δεν θα ξαναδείτε βαθμό ούτε με κιάλια.

Κατά τα άλλα εμείς οι Γερμανοί, είμαστε Ευρωπαίοι, πολιτισμένοι. Προπάντων ψύχραιμοι. Σεβόμαστε τη γνώμη κάθε λαού. Αρκεί να συμφωνεί με το Ράιχ φυσικά. Αλλιώς τη βάψανε. Θα τους ξεκάνουμε! Κλαίμε με μαύρο δάκρυ για το Brexit. Είναι κάπως περίεργο να πανηγυρίζουν οι Άγγλοι, που θα πάθουν τόσα κακά. Ενώ οι άλλοι, οι τυχεροί που θα μείνουν στην ΕΕ, στο 4ο Ράιχ των 99 χρόνων κι άλλων τόσων Μνημονίων, θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι την "περιποίηση" που είχαν οι Εβραίοι τις μέρες του Αδόλφου.

*** Μην ξεχνάτε το Μνημόνιο απελευθερώνει. Από το μάταιο τούτο κόσμο.

Χάιλ Μέρκελ, Χάλι Σόιμπλε. 


ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Οι λιβανιστές της μπόχας

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλαζονεία των εγχώριων ευρωπαϊστών, μετά και τη νέα σφαλιάρα που τους επιφύλαξε η αγγλική εργατική τάξη.

Χωρίς ίχνος κριτικής στα πεπραγμένα του ευρωιερατείου των Βρυξελλών, αποδίδουν με θράσος τα δεινά της ΕΕ, στους λαϊκιστές που δηλητηριάζουν τον κόσμο. Λες και οι τράπεζες και οι πολυεθνικές που ενορχηστρώνουν τον ευρω-ολοκληρωτισμό πότισαν ροδόσταμο τους ευρωπαϊκούς λαούς. Θαρρείς και οι νεοναζί που πλημμύρισαν την ήπειρο την τελευταία πενταετία έπεσαν από τον ουρανό.

Το πραγματικά εξοργιστικό όμως είναι όταν αυτή η κεκαλυμμένη απαξίωση του λαϊκού παράγοντα γίνεται απροκάλυπτη. Με την προσπάθεια ανάδειξης της επικινδυνότητας των δημοψηφισμάτων, και την ευθεία αμφισβήτηση της κριτικής ικανότητας των λαϊκών στρωμάτων.

να ψοφησουν

Γιάλτα 2 ή Μπαρμπαρόσα 2;

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΑΜΗΧΑΝΙΑ

 Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Στις 8-9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, η πιο κρίσιμη από το «τέλος» του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα συζητηθούν καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ευρωατλαντικό σχεδιασμό: «Από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο».

Το «Νέο Δόγμα: από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο», σηματοδοτεί μια νέα περίοδο οξυμένης επιθετικότητας των ΗΠΑ, με τη χώρα μας -και το Αιγαίο- να βρίσκεται στη «πρώτη γραμμή πυρός».

Το προσφυγικό. Η de facto διχοτόμηση του Αιγαίου. Οι εξελίξεις στη Κύπρο, ο πόλεμος στη Συρία και οι ανησυχητικές εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα με την Ουκρανία να παραδίδει ολόκληρο το νότιο κομμάτι της στο ΝΑΤΟ, μαζί με τα λιμάνια της Οδησσού, 3 αεροδρόμια στη Χερσώνα, αλλά και τα νησιά Pervomayskiy.

Οχι στο όχι των Βρετανών...Στα όπλα ευρωλάτρες!!

Ωιμέ, αλί και τρεις αλί, τι μας έλαχε! Χαμός, κλαυθμός και οδυρμός και μαλλιοτράβηγμα και μανιάτικο μοιρολόι. Κοίτα να δεις τι έπαθε ο αετός, να θέλει να αλλάξει την Ευρώπη και να του τη βγαίνουν από αριστερά οι Άγγλοι ασθενείς, που καλά καθούμενα αποφάσισαν να αλλάξουν φαρμακευτική αγωγή. Δεν θέλουν άλλο ευρωπαϊκό φαρμάκι, αποφάσισαν να πιουν το δικό τους, να ξέρουν και τι πίνουν.Μια ψυχή βγαίνει που βγαίνει κάθε ημέρα ας βγαίνει όπως θέλουμε εμείς σκέφτηκαν οι άνθρωποι και τσουπ, goodbye Europe και κλάααμα οι Ευρωπαίοι σωτήρες.

BREXIT: Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου…

Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τη ροπή του βρετανικού λαού προς την έξοδο από την ΕΕ του 4ου Ράιχ…
Ούτε η θηριώδης εκστρατεία της φαιάς προπαγάνδας των διεθνών μαφιόζων του χρήματος, ούτε ο ανηλεής βομβαρδισμός των Βρετανών με κάθε είδους τρομοκρατικό …εύρημα, ούτε το έσχατο «όπλο» της διεθνούς ιμπεριαλιστικής μαφίας, αυτό της σκηνοθετημένης δολοφονίας της βουλευτίνας Τζο Κοξ, στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν το BREXIT…

Διαβάστε σχετικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10265


Ο λαός της Αγγλίας, ακριβέστερα το κοινωνικό λαϊκό ρεύμα εναντίον της ΕΕ, δεν ανακόπηκε. Αποφάσισε ΕΞΩ από την ΕΕ, τον δικτατορικό αυτό μηχανισμό του σύγχρονου φασισμού.

Ιδιαίτερη. Σημαντική επισήμανση: TO BREXIT κυριάρχησε στις εργατικές περιοχές!!!


ΈΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ


Η Τουρκία απειλεί με δημοψήφισμα

 Στο παζάρι της Ε.Ε και της Τουρκίας πρόσφυγες, Κούρδοι και «ευρωελληνική» γη
 
Όπλο πίεσης για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βρήκε ο Ερντογάν το δημοψήφισμα κάνοντας κι αυτός πρόταση να αποφασίσουν οι Τούρκοι πολίτες αν θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε ή όχι. Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά όταν βάζει το δημοψήφισμα παράλληλα με το σπάσιμο της Συμφωνίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα πράγματα γίνονται σοβαρά διότι δεν μιλάμε για τουρισμό και εμπόριο αλλά για ανθρώπινες ζωές που φυλακίζονται με το ζόρι στην Τουρκία με απόφαση της Ε.Ε.
Ο Ερντογάν ως ακραίος ισλαμιστής χτυπά την Ευρώπη στο αδύναμο σημείο της που είναι η ισλαμοφοβία κατηγορώντας την κυρίως χριστιανική Ε.Ε ότι δεν θέλει την Τουρκία ως μέλος επειδή είναι μια χώρα κυρίως μουσουλμανική. Στις 30 Ιουνίου ανοίγει το νέο κεφαλαίο διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε και με το Brexit πολύ φρέσκο.

Ζήτω το Brexit! Εμπρός για Grexit!

Με μονομερή διαγραφή χρέους και διάλυση της ΕΕ!

Λαός περήφανος – Νοικοκύρης στον τόπο του!
 
Μπαίνοντας στο ατμόπλοιο, αναρωτήθηκα ανήσυχος: «Με ποια σημαία ταξιδεύει: νορβηγική, γερμανική, αγγλική;» Και τότε είδα να κυματίζει στην πρύμνη η αγγλική σημαία – η σημαία που έδωσε άσυλο σε τόσους Ρώσους, Ιταλούς, Γάλλους, Ούγγρους και άλλους εξόριστους. Από τα βάθη της καρδιάς μου χαιρέτησα τη σημαία.”
Πέτρος Κροπότκιν
[Περιγραφή της δραπέτευσής του
από την τσαρική Ρωσία του 1876.
Στο βιβλίο Αναμνήσεις, 1899]
 
Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, με το Brexit, θα επανέλθει στην κανονικότητά της. Η κανονικότητά της είναι η αστική δημοκρατία η οποία παραμερίζεται από κάθε χώρα της ΕΕ προς όφελος του διευθυντηρίου των Βρυξελών και της ιδεολογίας του νεοφιλελεύθερου φασισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αστική δημοκρατία καθώς και οι εκάστοτε εσωτερικές της θεσπισμένες κατακτήσεις στο επίπεδο των κοινωνικών ελευθεριών και του εργατικού δικαίου δεν παραχωρήθηκαν από το κράτος και τις άρχουσες τάξεις. Κάθε δικαίωμα και ελευθερία που εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα είναι κατακτημένη με αγώνες και θυσίες των ίδιων των λαών.

Ο αριθμός του «θηρίου»

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης.
Μετά την 24η Ιουνίου ο αριθμός 1.269.501 φαίνεται πως θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη συνοχή και την επιβίωση της ΕΕ με τη μορφή που την ξέραμε μέχρι σήμερα. 1.269.501 είναι οι ψήφοι που χωρίζουν το «ΝΑΙ» της Βρετανίας στην ΕΕ από το «ΟΧΙ» και τελικά δρομολογούν την αποχώρησή της. Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων η αποχώρηση (Brexit) συγκέντρωσε 17.410.742 ψήφους δηλαδή το 51,9% των εκλογέων ενώ η παραμονή (Bremain) έμεινε στους 16.140.141 δηλαδή στο 48,1%.
Τα αποτελέσματα εξέπληξαν (και εξέθεσαν) όσους μετέτρεπαν την επιθυμία τους σε πραγματικότητα υποστηρίζοντας το «αναπότρεπτο» της παραμονής. Είναι βέβαιο πως το επόμενο διάστημα θα δούμε πλήθος αναλύσεων που θα αποτιμούν το γεγονός από κάθε δυνατή οπτική. Ωστόσο, δεν βλάπτει να επιχειρήσουμε μερικές πρώτες σκέψεις και παρατηρήσεις.

ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ....ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ !!!

Ανησυχία για φαινόμενο «ντόμινο» στην Ευρώπη, δηλαδή για το ενδεχόμενο την Βρετανία να ακολουθήσουν στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, με βασικές «ύποπτες» την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Φινλανδία και την Ουγγαρία, εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που συνέταξε ειδική ομάδα συνεργατών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η «Task Force Brexit», και φέρνει στο φως η εφημερίδα «Die Welt».

“ΤΟ BREXIT ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟ GREXIT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ”

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ “ΟΧΙ”
Την Ευρώπη που ξέραμε μέχρι χτες τα μεσάνυχτα, την Ευρώπη της παντοκρατορίας των Βρυξελλών και του Βερολίνου, ας τη βάλουμε στο λεύκωμα με τις φωτογραφίες από το παρελθόν.
Χτες ήταν ακριβώς ο κόσμος της εργασίας και της ανεργίας, τα παιδιά που μεγάλωσαν στις αποβιομηχανοποιημένες περιοχές της Θάτσερ και των μεταγενέστερων κυβερνήσεων, η φτωχολογιά μιας από τις ισχυρότερες χώρες της ηπείρου που έγειρε την πλάστιγγα αποφασιστικά και καθαρά υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.
Το «όχι» αυτό είναι ένα «ναι» στην εθνική αξιοπρέπεια που τσαλακώνεται από τις εντολές του καπιταλιστικού κέντρου. Είναι ένα «ναι» στην απελευθέρωση από την καπιταλιστική αγριότητα που πλήττει της λαϊκές συνοικίες της αστικής και αγροτικής Βρετανίας. Είναι ένα «ναι» στην κοινωνική ισότητα σε μια χώρα που η τρυφηλή , πάμπλουτη και διεφθαρμένη αλητεία των τραπεζιτών και των στελεχών των χρηματιστικών εταιριών έχει δημιουργήσει εκατομμύρια αστέγους, απροστάτευτους, απόρους.