#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Το τέλος των μικρών παραγωγών με τα νέα μέτρα


Tα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προδίδουν το μίσος της για τους μικροκαλλιεργητές – Πακέτο ξεκληρίσματος των φτωχομεσαίων αγροτών
Γράφει ο Νίκος Μανάβης
Μίσος, πολύ μίσος για τους φτωχομεσαίους αγρότες διακατέχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν έχουν απολύτως καμία σημασία τα όσα λένε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τα άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη για τον αγροτικό κόσμο. Εκείνο που έχει σημασία είναι η πολιτική που υλοποιούν, με τους νόμους που ψηφίζουν, τις υπουργικές αποφάσεις που παίρνουν και τα άλλα διοικητικά μέτρα. Κι αυτά τα μέτρα οδηγούν σε ταχύτατη καταστροφή το σύνολο των φτωχών και μεσαίων αγροτών της χώρας. Γιατί πρόκειται για μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα μέτρα που είχαν ψηφίσει ή εφαρμόσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με τις συμπληρωματικές δυνάμεις (ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ).


Να απαντήσουμε στο BREMAIN ή BREXIT από την σκοπιά της ανατροπής της ΕΕ

Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ BREMAIN ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ
ΤΟ ΕΥΡΩΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΕ

Του ΜΙΧ. ΑΡΤΙΝΟΥ
To να σηκώνουν ορισμένοι στην Αριστερά τα χέρια ψηλά και να κρατούν μια παθητικά ουδέτερη στάση απέναντι σε σκληρά διλήμματα που εκ των πραγμάτων τίθενται από την τροπή των εξελίξεων, δεν είναι η καλύτερη δυνατή στάση.
Μπορεί να αποδειχθεί και η χειρότερη.


Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η πρόσφατα αναδειχθείσα ''αριστερή'', υπό τον Κόρμπιν, ηγεσία του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Bremain, στολίζοντας τη σχετική θέση της με αρκετές φαντασιοπληξίες για την δημοκρατική αλλαγή στην ΕΕ και άλλα παρήγορα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και η πέραν του Εργατικού Κόμματος, μικρή είναι η αλήθεια σε μέγεθος, Αριστερά τάσσεται και αυτή, με ένα φανατισμό που εκπλήσσει, κατά του Brexit.

ΒΗΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ, ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε Γ. ΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Οι διαμαρτυρίες τύπου ...«παραιτηθείτε», που ενθαρρύνονται έμμεσα από τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων, δεν δίνουν ουσιαστικά καμιά διέξοδο γιατί δεν αμφισβητούν τις κυρίαρχες πολιτικές. Από την άλλη οι αριστερές, αντιμνημονιακές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές δυνάμεις, δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν κοινό βηματισμό, όχι πάντως με ευθύνη της ΛΑΕ».
«Η αποδέσμευση από την ευρωζώνη και το ευρώ, καθώς και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αποτελεί βήμα ανάκτησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και ειδικότερα της δυνατότητας χάραξης οικονομικής πολιτικής που εξυπηρετεί τον λαό και τη χώρα, με μια ανάλογη κυβέρνηση», τονίζει με αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ε» ο διδάκτορας Οικονομικών, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, Γιάννης Τόλιος.

Ν. Μπογιόπουλος περί "δίκαιης ανάπτυξης" (Ηχητικό)

Εκτός απ’ το ότι ο Τσίπρας συνεχώς εξακολουθεί να μας λέει συνειδητά ψέματα σήμερα ακούσαμε από τα χείλη του και ένα σύντομο ανέκδοτο. Αυτό έχει τίτλο «Δίκαιη ανάπτυξη». Περιλαμβανόταν σε μια αποστροφή του λόγου του, στη συνομιλία που είχε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, - τον οποίον σημειωτέον χαρακτήρισε «πραγματικό φίλο της Ελλάδας».

Αν τυχόν αντέξει κάποιος, χωρίς να εξοργιστεί, να διαβάσει το ρεπορτάζ που έχει η ιστοσελίδα της «Αυγής» για την συνάντηση που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει επιστήμη την εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

2016-2115: Ενενήντα Εννιά Χρόνια Κατοχής και Λεηλασίας

Γρηγόρης Σουλτάνης
Το ξεκίνημα ενός μακρύ αιώνα κατοχής και λεηλασίας, που θα εκτείνεται από τον 21ο στον 22ο αιώνα, επισφραγίζει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική βουλή, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Εντούτοις, ο αριθμός ενενήντα εννέα έχει περισσότερο συμβολικό παρά πραγματιστικό περιεχόμενο, θέλοντας να δηλώσει την ολοκληρωτική κυριαρχία του δανειστή, στη ζωή και το θάνατο του οφειλέτη, με μια δόση δελεαστικής έκπτωσης-όπως γίνεται στη λαϊκή αγορά-, αφού υπολείπεται ένα έτος για να ολοκληρωθεί ένας αιώνας.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συνέπειες του βιοπολιτικού πολέμου που εγκαινίασαν τα μνημόνια, θα έχουν αφανίσει, πολύ νωρίτερα, όχι μόνο τη χώρα, αλλά και το γηγενή πληθυσμό της.

Θα χυθεί αίμα

Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι των πραγματικών ενόχων. Δεν θα στηθεί κανείς από τους φανερούς υπαίτιους των καθημερινών τραγωδιών εκατομμυρίων Ελλήνων σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου και σε καμία γκιλοτίνα. Το αίμα θα είναι του γείτονα, του συγγενή, του άγνωστου καθημερινού ανθρώπου που μάς σπρώχνει αλαφιασμένος στον δρόμο λόγω του οικονομικού του αδιεξόδου. Η μη έγκαιρη αντίδραση του λαού και η μη απονομή δικαιοσύνης θα φέρει το μαχαίρι στο χέρι και από εκεί σε αυτόν που είναι η αφορμή, πολλές φορές η κατά φαντασία αφορμή, και όχι η αιτία.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στην λαϊκή βάση της Ελλάδας ζουν πλέον δύο τάξεις και αυτές δημιουργήθηκαν από την συνειδητοποιημένη πολιτική γραμμή της άρχουσας τάξης.