#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016


Ποιός κινδυνεύει να καταρρεύσει από το Brexit, η Βρετανία, ή η ΕΕ;

 
Δημήτρης Καζάκης 
Καθώς η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στη Βρετανία αποκτά δυναμική επικράτησης, οι διεθνείς αγορές αρχίζουν και παραπαίουν. Τα διεθνή αρπακτικά εκδίδουν ανακοινώσεις επικείμενης «καταστροφής» σε περίπτωση εξόδου. Μια ψήφος ναι την επόμενη εβδομάδα στο λεγόμενο Brexit θα ήταν μια «οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο και πολιτική καταστροφή για την ΕΕ,» δήλωσε ο πρόεδρος της Deutsche Bank AG, Paul Achleitner σε δείπνο το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη από το Αμερικανικό Συμβούλιο για τη Γερμανία.
Άλλοι ηγέτες γνωστών τραπεζικών γιγάντων που έπαιξαν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ύφεση, ο πρόεδρος της JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon και της HSBC Holdings Plc, Stuart Gulliver, έχουν εκδώσει, επίσης, προειδοποιήσεις εναντίον μιας πιθανής εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Τα στελέχη τους έχουν προβλέψει αναταράξεις της αγοράς, μακροχρόνια αβεβαιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο και περικοπές στις θέσεις εργασίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου του Λονδίνου, αν οι χρηματιστικές επιχειρήσεις μεταφέρουν δράσεις τους στην Ήπειρο.

Να πώς οι προδότες και οι επίορκοι ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα

Δημήτρης Καζάκης
Το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία προβλέπει την πιθανή εφαρμογή «στρατιωτικής ισχύος» και στο πλαίσιο της «επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας». Με τον τρόπο αυτό το νέο Δόγμα, που ήδη εφαρμόζεται στις ΕΔ, μας γυρίζει πίσω στις μαύρες εποχές όπου ο στρατός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την εξουσία για την επιβολή του «νόμου και της τάξης» του καθεστώτος σε βάρος του λαού, των πολιτών και της πατρίδας.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνεισφέρουν στο πλαίσιο επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας συμμορφούμενες με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Μερικές δραστηριότητες αυτού του τομέα, σε ακραίες καταστάσεις, είναι πιθανόν να απαιτήσουν την εφαρμογή Στρατιωτικής Ισχύος.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – 1941-44 |ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.
75 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη αναδιανομή γης, ακίνητων και εισοδημάτων, από την κατοχή του 1941, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Φτωχούς και άνεργους, καταχρεωμένους από τη συνεχή φοροληστεία και τα χαράτσια από τη μία και μαυραγορίτες, τοκογλύφους, τραπεζίτες και το κράτος από την άλλη, στην υπηρεσία των δεύτερων, όπως και τότε, να πρωτοστατούν στη δεύτερη μεγαλύτερη απόπειρα βίαιης αναδιανομής του κόπου και του ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων των δύο τελευταίων γενεών και με σχεδιασμούς που ξεπερνούν τους σημερινούς χρεοφειλέτες στις τράπεζες και το κράτος που χρησιμοποιούνται ως εμπροσθοφυλακή των σχεδιασμών που στοχεύουν στο σύνολο της λαϊκής ιδιοκτησίας που προορίζεται να αποτελέσει τη μεγάλη πηγή κερδοφορίας του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
 

Oι βρετανοί τρότσκες προτείνουν ψήφο ΥΠΕΡ BRexit!!!

…το ψευτοκουκουέ εδώ όμως: «ούτε μέσα, ούτε έξω» άρα πρακτικά ΥΠΕΡ της ΕΕ! όπως φυσικά και ο Τσίπριζα και στα μουλωχτά και η ΛΑΕ και η ΑνταρCIA…
Το βρετανικό δημοψήφισμα ξεβρακώνει την «Αριστερά» στην Ελλάδα τελικά… βέβαια δεν το συζητάμε για βρετανούς «Εργατικούς» και άλλους «αριστερούς» της χώρας, όπως επίσης «καλλιτέχνες», «διανοούμενοι», τραπεζίτες, συνδικάτα, πολιτικοί: ένα ΜΠΛΟΚ υπέρ της ΕΕ… κι εκεί όπως κι εδώ οι πουλημένοι ένα μπλοκ…

«Έχετε απομονωθεί από τη λαϊκή μάζα και έχετε χάσει τον παλμό της…»

 Γράμμα του Άρη στα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, το Μάρτη του 1945, για το μέλλον του αγώνα

 ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
16 Ιούνη 1945: Σαν σήμερα, πριν από 71 χρόνια, περνά από στόμα σε στόμα σε όλη την Ελλάδα η είδηση: Ο χιλιοτραγουδισμένος πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης, είναι νεκρός.
Το προηγούμενο βράδυ, έξω από τη Μεσούντα , κυκλωμένος από τους διώκτες του, ο Άρης θα ανοίξει την πόρτα της αιωνιότητας. Θα περάσει στην αθανασία, θα εγκατασταθεί αμετάκλητα στο θησαυροφυλάκιο της συλλογικής μνήμης και της λαϊκής συνείδησης, δίνοντας ο ίδιος το τέλος με το ατομικό του περίστροφο. Μαζί του στο θάνατο τον συντρόφεψε ο πιστός του αντάρτης, ο Τζαβέλας.

ΟΧΙ


Οι βόθροι τραγουδάνε ακόμη

του Γιάννη Λαζάρου
Είναι γραφτό να πορεύεσαι στη ζωή με την μπόχα να μην σε αφήνει να αναπνεύσεις, ειδικά σε καιρούς «ειρήνης» και πλάνας «δημοκρατικής λευτεριάς». Το τραγούδι των βόθρων καλά κρατεί στην Ελλάδα από εκείνη την εβδομάδα της λευτεριάς το ’45 μέχρι σήμερα.
Θα τους ακούσεις θέλεις δεν θέλεις από το καφενείο του χωριού, που σήμερα είναι και φατσοβιβλίο, μέχρι και επίσημα από τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης  όπου η βρώμα που ξερνάνε κάνει την χαβούζα να μοιάζει παράδεισος. Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία η εκκένωση που κάνουν στα μούτρα μας. Όταν τους ανασύρουν να βρωμίσουν ξανά τον αέρα κάτι ετοιμάζουν. Τους επαναφέρουν να μιλήσουν στους οπαδούς τους για κάποιο σκοπό για να γίνουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους.

Οι προβοκάτσιες γίνονται και εκτός Ελλάδας

 …αν κάποιος σχεδίαζε την καλύτερη προβοκάτσια για να γυρίσει την πλάστιγκα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη θα έκανε αυτό, αυτή την χρονική στιγμή και σε βουλευτή των Εργατικών! 
 
Γιώργος Νικολάου
Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα και ενώ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται το Brexit, γίναμε μάρτυρες της δολοφονίας της βουλευτίνας Τζο Κοξ των Εργατικών στη Μάρκετ Στριτ του Μπίρστολ κοντά στο Λιντς.
Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως ο δολοφόνος φώναξε αφότου μαχαίρωσε και πυροβόλησε την βουλευτίνα «Πρώτα η Βρετανία». Να θυμίσουμε πως η βουλευτίνα Κοξ είχε ταχθεί υπερ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παραιτηθείτε: μια ακόμη ιστορία για εξημερωμένους αγρίους

Πέτρος Αργυρίου
Την μνημονιακή τους αποφορά δοκίμασαν να χρωματίσουν με διαφορετικά αρώματα τα δύο κυρίαρχα κόμματα με αφορμή το «Παραιτηθείτε».
Παρότι ο Φίλης με δηλώσεις τύπου «στα όρια της συνταγματικής ανοχής» και κατσαρολών  έκανε ότι περνούσε από την μπάκα του για να ενισχύσει το «κίνημα» και είχε όλη τη στήριξη των καναλιών στο εγχείρημα του τα οποία προσπαθούν να δείξουν στον Παππά και την κυβέρνηση ποιος είναι το αφεντικό λες και δεν το γνωρίζουν, το «παραιτηθείτε» απέτυχε να συγκινήσει έναν ήδη παραιτημένο λαό, πετυχαίνοντας παρά ταύτα να απασχολήσει την ανίατα κουτσομπόλα κοινή γνώμη για μερικές μέρες.
Ένας ακόμη αντιπερισπασμός μας τελείωσε κι η πραγματικότητα παραμένει, δυναστικότερη από ποτέ, πληβειοποιώντας τη  μεσαία τάξη.
Η αδιαφορία των Συριζανέλ για έσοδα εκ των έσω είναι εντυπωσιακή:
15000 υποθέσεις φοροδιαφυγής αναμένεται να παραγραφούν μαζί με τα εκατοντάδες εκατομμύρια απαιτητά πιθανά έσοδα τους το 2017 εξαιτίας νομοθετικής απραξίας.
Την ίδια στιγμή κάτι κινείται στη δικαιοσύνη και για αυτό γενικώς αποσιωπείται:
Η εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Ραϊκου άσκησε ποινική δίωξη για βαριές κακουργηματικές πράξεις κατά τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και άλλων στελεχών του.