#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Παρίσι - Νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Για ακόμη μια φορά, σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Παρίσι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλειώδης πορεία διαμαρτυρίας για τον νέο εργασιακό νόμο

Εν μέσω Euro 2016, η τελευταία προεδρική θητεία του Φρανσουά Ολάντ στιγματίζεται από τις συνεχείς διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιούνται στο Παρίσι καθημερινά.
Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, εκατοντάδες μασκοφόροι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεών της, σε μία συγκέντρωση που θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων μηνών.

Μπαταχτσήδες…

 
Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για τα περιβόητα «κόκκινα δάνεια», για την διαδικασία πώλησής τους σε ξένα κοράκια και για τον άμεσο κίνδυνο να χάσουν πολλοί απλοί άνθρωποι τα σπίτια τους. Απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια και την ανησυχία για τις μαύρες μέρες που έρχονται, εμφανίστηκαν οι γνωστοί τιμητές των πάντων για να μας υπενθυμίσουν πως, αν δεν πληρώσουν εκείνοι που χρωστάνε, οι τράπεζες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα και θα κληθούμε πάλι όλοι εμείς να χρεωθούμε για να ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου. Κάποιοι δε έσπευσαν να να δείξουν με το δάχτυλο τους κακοπληρωτές και να πουν με αυστηρό ύφος τις γνωστές κουταμάρες τού τύπου «ας πρόσεχαν» ή, επί το ευγενικώτερον, «ας μην έπαιρναν δάνεια πάνω από τις δυνάμεις τους». Εννοείται πως όλοι αυτοί οι τιμητές, στα πλαίσια είτε της ανοησίας που τους δέρνει είτε της διατεταγμένης υπηρεσίας που εκτελούν, ξεχνούν ή αποκρύπτουν δυο βασικές λεπτομέρειες:

Διπλή κατοχή σημαίνει «μία και μοναδική» εξέγερση

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου
«Ζούμε υπό καθεστώς διπλής κατοχής, εσωτερικής και ξένης, οφείλουμε να εξεγερθούμε!»
Αυτή η παλαιότερη (14-1-14) δήλωση του Γιώργου Κοντογιώργη, φαινομενικά έρχεται σε αντίθεση με το μεταγενέστερο απόφθεγμα που περιλαμβάνεται στο τελευταίο του βιβλίο «Η Συριζαία Αριστερά ως Νέα Δεξιά» (1916) όπου επιμένει πως «η σημερινή ελληνική κρίση παρουσιάζει μια θεμελιώδη ιδιαιτερότητα σε σχέση με τη γενικότερη δυτική κρίση. Είναι πρωτογενώς πολιτική, δημιούργημα εξ ολοκλήρου του (ελληνικού) πολιτικού συστήματος».
Η αντίφαση είναι «φαινομενική» γιατί με την αντικατάσταση του όρου «σημερινή ελληνική κρίση» με τον όρο «διπλή κατοχή», συμφωνούμε αβίαστα πως μόνο ένα καθεστώς εσωτερικής κατοχής σαν αυτο που αναλύεται διεξοδικά στα περισσότερα βιβλία του Κοντογιώργη, θα μπορούσε να παραδοθεί αμαχητί και να παραδώσει «αμετάκλητα και άνευ όρων» την ελληνική κοινωνία σε ένα τόσο αποκρουστικό, απάνθρωπο και καταστροφικό καθεστώς εξωτερικής κατοχής.

Ζήσε Ελλάδα μου να φας σανό

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Είδες τι πάθαμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;
Ούτε στο Euro δεν περάσαμε.
Να παραιτηθούν τώρα!

Για να έρθει και το ηλίθιο το γιο του Μητσοτάκη να παίξει λίγο με τη χώρα, γιατί δεν το παίζουν καλέ μπαμπά τα παιδάκια στις αγορές.

Από Κοκό σε κοκομπλόκο πάει συνέχεια αυτή η χώρα.

Και πραγματικά, κατάλαβα τώρα γιατί μαλώνουν οι πολιτικοί σ’ αυτή τη χώρα.

Για την καρέκλα του πρωθυπουργού.

Η βαρετή διαμάχη των #Menoume_Evropi, με τους #Skyvoume_stin_Evropi

Καθόλου τυχαία, κυβερνητικά στελέχη σαν τον Φίλη διαφημίζουν μέρες τώρα το #Παραιτηθείτε, προσδίδοντας του ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, ρηξιακά, όταν το κάλεσμα των #Menoume_Evropi παρά τα φράγκα που δαπανήθηκαν στα social media για να διαφημιστεί ατονούσε!

Και γινόμαστε συγκεκριμένοι....

Το #Παραιτηθείτε το είδαμε τέλη Μαίου και αμέσως αποκαλύφθηκε ότι πίσω από αυτό ήταν πασόκοι (από όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ), νεοδημοκράτες, ποταμίσιοι. Τότε άρχισαν αποχωρήσεις διοργανωτών που κατάλαβαν ότι έμπαιναν σε προσπάθεια της ΝΔ κυρίως να απαξιώσει τον Τσίπρα όχι γιατί είναι μνημονιακός ο δεύτερος, αλλά γιατί η ΝΔ μπορούσε απλά να εφαρμόσει καλύτερα τα Μνημόνια!

Σχολή ραγιάδων!

Του Κώστα Γιαννιώτη
Είχα κάποιους μήνες να δω τον παλιό μου γνωστό, τον Αντώνη, όταν προχθές τον συνάντησα τυχαία στο δρόμο.

Κλασικό δείγμα «αριστερού» και πιστός θιασώτης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα!

Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές. Τότε που κανένα δωμάτιο δεν ήταν ικανό να χωρέσει το μπόι του Αντώνη και κανένα επιχείρημα δεν ήταν ικανό να του διαταράξει τη σιγουριά και τη γαλήνη που του προσέφεραν οι μαγικές λέξεις... Τσίπρας... ΣΥΡΙΖΑ!

Να πάει να γαμηθεί η Ευρώπη τους και το ευρώ τους!


Φοβάμαι...

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ πάντως φοβάμαι πολύ και χωρίς τους Τζιχαντιστές. 
Φοβάμαι ας πούμε, να μην υπογράψω, την καινούρια σύμβαση εργασίας που μας έφερε ο εργοδότης. 
Φοβάμαι να διεκδικήσω δικαστικά, τα δεδουλευμένα που μου χρωστάνε. 
Φοβάμαι τη «δικαιοσύνη» τους. 
Φοβάμαι τη μισθωτή σκλαβιά, αλλά φοβάμαι και την ανεργία. 
Φοβάμαι τις επιθέσεις εκλεκτών στο μετρό. 
Φοβάμαι να πιω νερό στις Σκουριές. 
Φοβάμαι το: «ζητείται νέα και εμφανίσιμη...» στις αγγελίες που διαβάζει η κόρη μου. 
Φοβάμαι το δελτίο ειδήσεων και την «έγκριτη δημοσιογραφία». 
Φοβάμαι τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 
Φοβάμαι τις ουρές στα ΑΤΜ, τις κλειστές τράπεζες, αλλά και τις ανοιχτές τράπεζες.