#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Έχει καμιά σημασία να ασκούμε εθνική κυριαρχία σαν χώρα;

Δημήτρης Καζάκης
Το σίγουρο είναι ότι ζούμε σε περίοδο πλήρους παραλογισμού. Δείτε με τι απλότητα συζητούν όλοι τους για το πώς χάθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας υπό το καθεστώς των μνημονίων. Λες και πρόκειται για κάτι εντελώς δευτερεύων. Σαν να βγήκαμε στη βροχούλα χωρίς ομπρέλα. Ε, θα βραχούμε κάπως, αλλά μετά θα στεγνώσουμε και έτσι όλα μέλι-γάλα.
Η θεωρία αυτή στην πιο χυδαία της εκδοχή διατυπώθηκε από την κ. Βαγενά, η οποία δήλωσε αρχικά: «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε.»

Σκοτώνοντας τους διαφορετικούς

Ο πόλεμος μεταξύ φασιστικών πολιτικών προτύπων και θρησκειών τα μόνα που έχει ως θύματα είναι ομάδες ανθρώπων διαφορετικούς από το σύνολο της πλειοψηφίας. Η άνανδρη εκτέλεση των 53 ανθρώπων στο Ορλάντο και ο τραυματισμός ακόμη 50 με εκτελεστή έναν παράφρονα θρησκόληπτο Αμερικανό αφγανικής καταγωγής είναι η καλύτερη προεκλογική καμπάνια για τον ακροδεξιό Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για την Χίλαρι Κλίντον που με τα προεκλογικά της σποτ έδειξε "τον σεβασμό" της προς του gay πολίτες αλλά ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έδειξε και την μεγάλη της χαρά όταν βομβαρδίζονται χώρες της Μέσης Ανατολής με στόχο μουσουλμάνους πολίτες. 

Άρθρο παρέμβαση της Telegraph: Γιατί η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ – Όχι στο ιερατείο της Commission

Κανείς ποτέ δεν λογοδότησε για τα λάθη στον σχεδιασμό του ευρώ  ή  για τη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που μετέτρεψε την ύφεση σε κατάθλιψη
 
Γιατί ψηφίζω να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ με αυτό τον τίτλο ο βασικός αρθρογράφος της Telegraph Ambrose Evans-Pritchard στέλνει το δικό του μήνυμα….λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Βρετανία στις 23 Ιουνίου.
«Βασανίζονται από αμφιβολίες, εγώ θα ψηφίσω ως απλός πολίτης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Ας μην υπάρχει καμία ψευδαίσθηση σχετικά με το τραύμα που θα αφήσει στην Βρετανία και την ΕΕ το Brexit.

Η ψευδαίσθηση της εθνικής κυριαρχίας…

Έχει αποδειχθεί πως η ΕΕ είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. – με έγγραφα, τα οποία επιβεβαιώνουν τις υποψίες που έχουν εκφρασθεί κατά καιρούς, έχοντας ανέκαθεν θεωρηθεί ως θεωρίες συνομωσίας.
.
Όταν το ΚΚΕ έλεγε πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να εισέλθει στην ΕΕ, καθώς επίσης πως θα ήταν καλύτερα να φύγει από το ΝΑΤΟ, η μεσαία τάξη το λοιδορούσε – ισχυριζόμενη πως η θέση της Ελλάδας ήταν στη Δύση, ενώ η ΕΕ θα προστάτευσε τόσο την οικονομία της, όσο και τα σύνορα της. Όταν αργότερα το ΚΚΕ τοποθετούταν εναντίον της εισόδου στην Ευρωζώνη, η μεσαία τάξη χαμογελούσε υποτιμητικά – έχοντας την άποψη πως η συμμετοχή της χώρας το κλαμπ των ισχυρών, ήταν θείο δώρο.

»Έτσι έσφαξαν τους Σέρβους»

Συγκλονιστική μαρτυρία πρώην Ιταλού στρατηγού,για τις ωμότητες αλβανών και ΝΑΤΟ,στην Σερβία, πως οι Αμερικανοί έθαψαν τις ειδήσεις,για την σερβική γενοκτονία,ώστε να μην εκτεθούν οι κατσαπλιάδες!!!
Είναι στιγμές που τα χέρια παγώνουν,ο νους φεύγει για αλλού και το συναίσθημα της αγανάκτησης,σε κυριεύει συθέμελα.Η συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Ιταλός στρατηγός Mauro del Vecchio(βλ.φώτο),είναι συγκλονιστική.Υπό το βάρος της συνείδησης,ο Ιταλός αξιωματικός προχωρά,στην ιταλική εφημερίδα »πανόραμα»,στην επιβεβαίωση,των όσων εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε.

Οι Γάλλοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους παρά το “Euro”

ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 12/06/2016 
Ο γαλλικός λαός εδώ και 3 σχεδόν μήνες παλεύει ενάντια στις πιθανότητες, απέναντι στη διαδικασία εφαρμογής ολοένα και σκληρότερων μέτρων από τις ευρω-ελίτ και τους Γάλλους εκπροσώπους της (Ολλάντ κλπ.). Αγώνας που σε χώρες όπως η Ελλάδα θεωρείται προ πολλού «χαμένη υπόθεση» από την υπερ-επαναστατική «αριστερά» των περατζάδων στο Σύνταγμα, της «αντικαπιταλιστικής γυμναστικής» και της αμάσητης αποδοχής όλου του ιδεολογικού οπλοστασίου της παγκοσμιοποίησης περί «ατομικών δικαιωμάτων», «ανοιχτών συνόρων» κλπ., που αποξενώνουν και διαιρούν τον λαό. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, πολίτες, φοιτητές, μαθητές έχουν ουσιαστικά εξεγερθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις (από εξαιρετικά οργανωμένες απεργίες που παραλύουν την οικονομική «δραστηριότητα» μέχρι αιματηρές επιθέσεις κατά των οργάνων της «τάξης» των ελίτ, «ολονυχτίες» κλπ.) σε όλη τη Γαλλία, αψηφώντας την τεράστια «σοσιαλιστική» καταστολή. Αφορμή η προσπάθεια εισαγωγής νομοθεσίας για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και αύξηση των ωρών εργασίας, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικότερη η γαλλική αγορά, δηλαδή να γίνει πιο «ελκυστική» στις Πολυεθνικές. Στόχος της κυβέρνησης των «σοσιαλιστών» του Ολλάντ είναι τόσο η προσέλκυση ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου όσο και η διατήρηση του «γαλλικού» πολυεθνικού κεφαλαίου εντός συνόρων και η παράλληλη τεχνητή μείωση της ανεργίας, μέσω της εισαγωγής μορφών ευέλικτης μορφής εργασίας (ημι-απασχόληση, εύκολες απολύσεις κλπ.) που ανθούν σε χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Πρόκειται για μέτρα που παρότι δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με τα εντελώς σαρωτικά μέτρα που περνούν οι ντόπιοι δωσίλογοι κάτω από τις ευθείες εντολές της ΕΕ και της Τρόικα, –με μεγαλύτερο έγκλημα το απευθείας ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας–, έχουν κινητοποιήσει τη μεγάλη μάζα των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης σε εξέγερση στη Γαλλία, που πλέον καταλαβαίνουν ότι ο βασικός εχθρός τους είναι οι Πολυεθνικές (π.χ. κινητοποιούνται εργάτες ενάντια στην Goodyear, οι οδηγοί ταξί ενάντια στη διαβόητη Uber κλπ.).

Αύξηση του χρέους θα φέρει ακόμη κι ο «κόφτης» του 15%

 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Απανωτά είναι τα πολιτικά χαστούκια που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση στο θέμα του δημόσιου χρέους. Κοινό τους γνώρισμα η αμφισβήτηση των υποτιθέμενων ευεργετικών αποτελεσμάτων των πρόσφατων συμφωνιών της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, που αποτελούν συνέχεια του Μμημονίου Τσίπρα, τα οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμφανίζει ως οριστική λύση του προβλήματος του χρέους. Η κυβέρνηση εξαφανίζει ωστόσο από το πλάνο τρεις παραμέτρους. Πρώτο, πως ούτε η απόφαση της 9ης Μαΐου, ούτε η απόφαση της 24ης Μαΐου περιλαμβάνουν δέσμευση των πιστωτών για ρύθμιση του χρέους. Εάν κι εφ’ όσον… είναι οι διατυπώσεις που επιλέγουν και κατ’ επανάληψη χρησιμοποιούν στις αποφάσεις. Δεύτερο, η κυβέρνηση υποτιμάει τις εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στο ΑΕΠ και την πραγματική οικονομία τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει. Δεν είναι δυνατό να αφαιμάζεις από την οικονομία 8,3 δισ. ευρώ και να περιμένεις να αυξηθεί το προϊόν! Τρίτο, η κυβέρνηση υπερτιμάει τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα ανακούφισης που ενδέχεται να λάβουν οι Ευρωπαίοι ακόμη και στην εξυπηρέτηση του χρέους, αφήνοντας προς ώρας κι εμείς εκτός συζήτησης το ύψος του (που ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν παύει να αποτελεί το πιο αξιόπιστο κριτήριο εξέτασής του διαχρονικά και διεθνώς).