#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Σάμος: Η οικονομική κατοχή μετουσιώνεται πλέον σε στρατιωτική!

askordoulakos
«Κάθε συμβιβασμός, κάθε αποδοχή του μοιραίου είναι προδοσία. Ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτερη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται από τη στιγμή που ψυχικά δέχεται τη σκλαβιά. Κι αυτό κοιτάζουν να πετύχουν οι εχθροί μας με τη φωνή των προδοτών.»
Δημήτρης Γληνός
 
Κάποτε, για να καταργήσεις την κρατική υπόσταση μιας χώρας, ώστε να τη διοικήσεις, για να υφαρπάξεις τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, για να εξαθλιώσεις το λαό της και για να πατήσει ο στρατός σου στα εδάφη της, όφειλες να εισβάλεις σ’ αυτήν στρατιωτικά και να την καταλάβεις, με σκοπό να την κατέχεις.

Στην Ελλάδα, όμως, τα τελευταία 6 χρόνια συντελείται ένα πολύ… σπουδαίο παγκόσμιο πείραμα: Πώς μπορεί να κατακτηθεί μια χώρα και να ασκηθεί κατοχή επ’ αυτής, άνευ πολέμου. Αντί στρατού, οι σύγχρονοι κατακτητές δημιούργησαν κι αξιοποίησαν την εσωτερική 5η φάλαγγα του πολιτικού, δημοσιογραφικού και μεγαλοεπιχειρηματικού προσωπικού της Ελλάδας (εκ των πιο διεφθαρμένων και ξενόδουλων παγκοσμίως), ώστε να «περιτυλίξουν» την κατοχή μια κάποια επίφαση νομιμότητας.
Φαίνεται όμως, ότι το πείραμα προσεγγίζει σταδιακά τα όριά του κι ως εκ τούτου οι σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας… μαγειρεύουν, πριν να πεινάσουν.
Το πρωί της 17ης του περασμένου Φλεβάρη, ξεφορτώθηκαν στο Λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, από το εμπορικό (!) πλοίο FINESSE, 2 διασωστικά – περιπολικά πλοία. Τα 2 αυτά σκάφη είναι της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας (Bundespolizei) κι αποτελούν δύναμη της Frontex, στην οποία ανήκει και η Γερμανική ακτοφυλακή (Küstenwache).

«Εθνικός Κήπος» & «Fuck Sunday Press»


Για πολλά χρόνια, 1931-2006, ο «Εθνικός Κήπος» είχε στην ιδιοκτησία του 100 στρέμματα στην περιοχή της Παλλήνης. Σε αυτή την έκταση λειτουργούσε μεγάλο φυτώριο το οποίο ήταν βασικός τροφοδότης σε φυτά και δέντρα τόσο στα υπουργεία όσο και στους δήμους Αθηναίων αλλά και σε πολλούς άλλους δήμους ανά την επικράτεια. Η διαδικασία παραγωγής, από το ίδιο το δημόσιο, για το δημόσιο προφανώς έχει όφελος δημόσιο. Το δημόσιο φυτώριο σε δημόσια έκταση από την μια μειώνει στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής φυτών και δέντρων και από την άλλη αποφεύγει την χρήση «πράσινου» που δεν ταιριάζει στις κλιματολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες της Ελλάδας.

BREXIT THE MOVIE: Το πρώτο 15λεπτο της ταινίας υποτιτλισμένο στα Ελληνικά


Γιατί οι Βρετανοί πρέπει να ψηφίσουν έξοδο από ΕΕ, η γραφειοκρατική ελίτ των Βρυξελλών, οι παροχές και τα προνόμιά τους. Διδακτικό για όλους...

BREXIT THE MOVIE:

Εμείς ο λαός παραπλανημένοι και εκφοβισμένοι να παραδώσουμε την Δημοκρατία και την Ελευθερία μας.
Αυτό το φιλμ είναι ένα κάλεσμα και μια κραυγή.
Πρέπει να παλέψουμε για την ανεξαρτησία μας.
Για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και των νόμων υπό τους οποίους ζούμε
και για την ελευθερία να ορίζουμε το μέλλον μας.

Δηλαδή, αν έδινε μίζα (τώρα έγινε με διαφάνεια) σε τι τιμή θα γινόταν ιδιοκτήτης;

Τους γαμάς ή δεν τους γαμάς τους αληταράδες πωλητές της πατρίδας;
 

Όταν η γκαίη «pride» ζωοπανήγυρη βρωμάει καθεστωτισμό & πρακτορίλα από χιλιόμετρα…

 Μπόμπολας, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Αμερικανική και Ισραηλινή Πρεσβεία χέρι-χέρι με την ΑΝΤΑΡCIA και λοιπούς πρακτορίσκους… Να δεις που οι παιδόφιλοι, θα μας πουν και παιδοφιλόφοβους…

 Κλασικά ήρθαν και φέτος οι ξένοι επαγγελματίες καρναβαλιστές να στήσουν το γνωστό περιπλανώμενο freak show, να παραστήσουν τους Έλληνες Gay… να πείσουν τους υπόλοιπους ότι οι gay είναι πολλοί, θαρραλέοι και σούργελα που κυκλοφορούν ολόγυμνοι στο Σύνταγμα.
Ομοιόμορφες μπλούζες με την ένδειξη «volunteer»… και καρτελάκια αναγνώρισης-φακελώματος των «χρήσιμων ηλιθίων»… ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο οργάνωσης για «αυθόρμητες καταστάσεις»… βρωμάει ΜΚΟ, ζέχνει πρακτορίλα από μακριά… και βέβαια…
«Το φετινό φεστιβάλ στήριξαν και φέτος διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Χιλής, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην Ελλάδα.»… εδώ ο λαός μας πεινάει, του παίρνουν πια και την πρώτη κατοικία εκτός από το δημόσιο πλούτο και η νεολέρα αυτού του είδους κορυβαντιά ανάμεσα στα ερείπια της χώρας που οι εγχώριοι καπιταλιστές και οι ευρώ-γερμανοί ιμπεριαλιστές μετέτρεψαν σε χώρο… αμφότεροι φυσικά είναι χορηγοί της ζωοπανήγυρης αυτής… και το ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό τους έδωσε το παρών σε αυτήν… φον Σταύρος Θεοδωράκης, Δούρου και σία… 
Αν υπάρξει κάποτε κάποιος ιστορικός που θα γράψει για την παρακμιακή μας εποχή, θα πει για τις 11-6-2016: «Εκείνο το Σάββατο, στην κατεχόμενη  Αθήνα του 2016 δεν παρέλασαν γερμανικά τανκς αλλά αποχαυνωμένοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» πελάτες των ΜΜΕ, των ευρωλάγνων ολιγαρχών-καναλαρχών και των γερμανών ιμπεριαλιστών, οι οποίοι το βράδυ κατέκλυσαν την παραλιακή και τα σκυλάδικά της και το μικρολίμανο με τα πανάκριβα -λόγω τηλεσεφ- φαγάδικά του..».
Βέβαια, θα πρέπει να θυμόμαστε πως 600.000 πτυχιούχοι και μη, από τα καλύτερα παιδιά του λαού μας έχουν φύγει στο εξωτερικό από το 2008… και τί μας έμεινε εδώ;
Ο ανθρώπινος κατιμάς που στις 11-6-2016 «παρέλασε» πρώτα στο στημένο δουλοπάζαρο της αμερικάνικης και της γερμανικής πρεσβείας και κατόπιν στην παραλιακή στους κουβάδες της βαρδινογιάννειας «φιλανθρωπίας» που αντικατέστησαν στο εγχώριο πεντάγραμμο Μίκηδες-Χατζιδάκηδες και Καζαντζίδηδες…
 

ΚΚΕ: Ούτε με το Brexit,ούτε με την παραμονή …

Πηγή: "Πριν"
Ο λαός της Βρετανίας δεν πρέπει να μπει στο παιχνίδι του ψευδοδιλήμματος «καπιταλιστικό κράτος» ή «διεθνής συμμαχία», υποστηρίζει ο Δ. Κουτσουμπας. Η θέση μοιάζει με αυτούσια μεταφορά της αντίστοιχης στάσης που είχε πάρει το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα υπέρ ή κατά των προτάσεων των δανειστών.

Όπως εξήγησε ο γ.γ. του ΚΚΕ σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, καμιά από τις δύο προτάσεις δεν εκφράζει μια πραγματική εναλλακτική πολιτική πρόταση υπέρ των συμφερόντων των Βρετανών εργαζομένων, σαν αυτή που θα είχε το ΚΚΕ «έτσι όπως το βλέπουμε εμείς». Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ του Brexit όταν την επόμενη μέρα ίδιος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ προχώρησε σε μια πρωτοφανή παρέμβαση κατά της εξόδου, απειλώντας ότι ενδεχόμενο Brexit θα συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Σήμερα ο ποδοσφαιρικός εμφύλιος... στη Γαλλία


σχόλιο gdg: το αποτέλεσμα γνωστό: κερδίζουν πάντα οι... πρωτοπόροι

Ο ενδοτισμός είναι μονόδρομος;

Πολύ καλό το παρακάτω κείμενο. Το υπογράφει ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

Η κα Κατριβάνου καταψηφίζοντας στη Βουλή μερικά άρθρα του πακέτου των νέων μέτρων που επέβαλαν οι δανειστές, υπέβαλε την παραίτησή της γιατί, όπως δήλωσε, ενώ διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική δεν βλέπει εναλλακτική λύση. Στην ίδια συζήτηση, διάφοροι υπουργοί ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από την ενδοτικότητα στους δανειστές. Περιορίστηκαν να προβάλλουν ως άλλοθι ότι πριν προσκυνήσουν... είχαν διαπραγματευθεί δυναμικά.