#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Είναι δυνατόν να στοιχίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας περισσότερο από ένα … τριάρι σπίτι;

Του  Γ. Γ.
Αυτή η φάμπρικα με την κατασκευή ιστοσελίδων για λογαριασμό δημοσίων οργανισμών και ΟΤΑ, που είναι στην ουσία μπακιροκοφτείο για κάποια λαμόγια, δουλεύει αδιατάρακτα εδώ και αρκετά χρόνια, άσχετα αν κατά καιρούς βλέπουν το φως καταγγελίες και το θέμα είχε φτάσει να συζητείται στο κοινοβούλιο τους.
Και μιλάμε ότι εδώ έχουμε ένα εξόφθαλμο καραμπινάτο σκάνδαλο που για ένα «περίεργο» λόγο αν και έχουν υπάρξει δεκάδες σχετικές καταγγελίες δεν το περιορίζει κανείς.

Εύκολη δουλειά, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ακούει «πατριωτισμός» και στρίβει αλά γαλλικά

 Πολλοί περίμεναν ότι την Άνοιξη που μόλις τέλειωσε «κάτι» θα ξέσπαγε, μια αλλαγή, ένας αιφνιδιασμός, εξελίξεις. Τώρα, λένε, οι αλλαγές αναβάλλονται για φθινόπωρο, άγνωστο γιατί. Ίσως διότι από όσα λέγονται άλλα είναι προβλέψεις άλλα απειλές άλλα επιθυμίες των μεν που ματαιώνονται από τις επιδιώξεις των δε…
 
Πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες (τις επισήμαναν μόνο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ) δηλώσεις του μη εξαιρετέου κ. Λεβέντη ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στην αμερικανική πρεσβεία του είπαν πως το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανοί…

προαναγγέλλουν εκλογές στη χώρα μας υποκαθιστώντας τον πρωθυπουργό. Κορυφαία περίπτωση ήταν όταν ο Κρίστοφερ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο ντάλα καλοκαίρι, δήλωσε ότι θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, ο τότε πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν είχε ιδέα, έπεσε η κυβέρνηση, έγιναν οι εκλογές, έχασε ο Μητσοτάκης και η ζωή συνεχίστηκε. Κατά τα άλλα η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο…

Μεταγραφή από Ουκρανία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (βίντεο)

Καλώς τα δεχτήκαμε.
Όπως όλα δείχνουν, ο Geoffrey Pyatt (Τζέφρεϊ Πάιατ), ο πρέσβης των ΗΠΑ κατά το (ή μήπως να πούμε καλύτερα «που έφερε εις πέρας το») πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, θα είναι σύντομα ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

Ο Πάιατ, που θεωρείται άνθρωπος ειδικών αποστολών επιλέχθηκε να στελεχώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε μια συγκυρία που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως τεταμμένες, στο φόντο φυσικά του πολέμου στη Συρία και ενώ ακούγεται έντονα το σενάριο ενός επεισοδίου στο Αιγαίο.

Η σφαγή στο Δίστομο-ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου1944 ήταν ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία. Η έναρξη του Ψυχρού Πολέμου και η αντιπαράθεση Αμερικανών , Άγγλων και γάλων με τη Σοβιετική Ένωση επέτρεψε στους φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος ( και όχι μόνο αυτούς) να μην τιμωρηθούν. Όμως η ιστορία δεν πρέπει να ξεχνιέται. Τα ονόματα των εγκληματιών και των υπευθύνων για την ατιμωρησία των περισσοτέρων από αυτούς είναι καταγραμμένα και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Το εθνικό Σύνταγμα είναι πάνω από το μπόι τους και δεν πρέπει να τους επιτραπεί να το μαγαρίσουν

Η ψευτοαριστερά της απάτης, αφού πρώτα ολοκλήρωσε την πολιτική της μεταστροφή, και από εκλεγμένη κυβέρνηση εξέπεσε και κατήντησε μια παρέα από ταπεινωμένα γιουσουφάκια της Μέρκελ…


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αφού διέψευσε αδίστακτα και τις τελευταίες προσδοκίες των αφελών που την εμπιστεύτηκαν, και αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως το πιό πρόθυμο και δουλοπρεπές δεκανίκι της ξένης κατοχής…
Αποφάσισε να επιχειρήσει ένα νέο προκλητικό σάλτο μορτάλε, με την πρόθεσή της να μαγαρίσει αυτή τη φορά και τυπικά το Σύνταγμα της χώρας, μετά τον καθολικό του βιασμό, τόσο από την ίδια, όσο και από το σύνολο των κατοχικών ανδρεικέλων που προηγήθηκαν.

Η Ε.Ε. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ

«Στρατός σε καθήκοντα εσωτερικής ασφάλειας; Σε Ε.Ε. και ΟΑΣΕ συζητούν για “κώδικα δεοντολογίας”
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με τίτλο «Η Ε.Ε. παίρνει το όπλο της και ετοιμάζεται για παγκόσμια πολεμική δράση! http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/06/blog-post_67.html τονίζαμε ότι “πλέον δεν κρατούν ούτετα προσχήματα: η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια των κρατών είναι πια αναντίρρητα διασυνδεμένες! Ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει την ολέθρια προσπάθεια που άρχισε με τις παρεμβάσεις του στη Γιουγκοσλαβία, τις επιθέσεις του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Λιβύη και το Μάλι, τις δράσεις του στο Κέρας της Αφρικής και στο Αφγανιστάν.

Η ελευθερία είναι έννοια ταξική

Ισχυρίζονται πως η ελευθερία αποτελεί καθολικό δικαίωμα. 
Αληθέστερο είναι πως η ελευθερία αποτελεί δικαίωμα μόνο για εκείνους που αγωνίζονται για αυτήν, καθώς είναι παιδί του αγώνα και της αξιοπρέπειας.
Το νόημα της ελευθερίας ήταν διαχρονικά το «Μήλον της έριδος» ανάμεσα σε διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Καθένας νοηματοδοτεί την ελευθερία σύμφωνα με την παιδεία του αλλά και τα συμφέροντά του. Αλλιώς αντιλαμβάνεται την παιδεία ο τραπεζίτης και οι πολιτικοί υποτακτικοί του, αλλιώς ο εργαζόμενος και ο άνεργος.
Οι τελευταίοι μάλιστα αντιλαμβάνονται την ελευθερία που τους παρέχεται από το κράτος ως συσσίτιο, ως ανελευθερία καθώς η εν λόγω Οργάνωση Καταστολής έχει ταχθεί προς εξυπηρέτηση των ολίγων ισχυρών. 

ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ, Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Η. ΧΑΛΑΖΙΑ
«Δεν υπάρχουν παρά μόνο δυο ειδών λαοί: αυτοί που πεινούν
και εκείνοι που υποφέρουν από αϋπνία. Τους δεύτερους δεν
τους αφήνει να κοιμηθούν ή έμμονη σκέψη των αιτίων
που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εισβολή των
πρώτων στο χώρο τους».

JOSUE DE CASTRO 
 
Σε μια εποχή που η συνωμοσιολογία βρίσκεται στο απόγειο της και γοητεύει εκατοντάδες συγγραφείς, δημοσιογράφους και αναλυτές που ασχολούνται με σενάρια καταστροφής ή παγίδευσης της ανθρωπότητας σε μυστικά σχέδια σκοτεινών και άλλων δυνάμεων τα οποία πολλές φορές υπερβαίνουν τα εγκόσμια και κινούνται στο χώρο της μεταφυσικής, η πραγμάτευση ενός θέματος όπως η ΛέσχηΜπίλντερμπεργκ, είναι αρκετά παρακινδυνευμένη. Μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί ως μια ακόμη ευφάνταστη, σεναριολογική γραφικότητα και να ξεφύγει από τα όρια της αντικειμενικής δημοσιογραφικής παρουσίασης και έρευνας. Έτι περαιτέρω που η ίδια αυτή η Λέσχη που έχει ήδη κλείσει μισό και πλέον αιώνα ζωής, δίνει αρκετή τροφή για σενάρια συνωμοσίας και εικασίες γύρω από τον ρόλο και την δραστηριότητα της τα οποία καλύπτονται με ένα μόνιμο πέπλο μυστηρίου.