#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Η φρίκη των διωγμένων παιδιών

Βιασμοί, ξυλοδαρμοί και εξαφανίσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος
 Μόνο στην Γερμανία 8,000 ασυνόδευτα παιδιά εξαφανίστηκαν 
Αν υπάρχουν εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται εντός των πεδίων μαχών ή εντός χωρών που η Δύση βομβαρδίζει με οικονομικά πυρά, υπάρχουν και εγκλήματα που είναι το ίδιο στυγερά στο δρόμο προς την ελευθερία. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) σε μια νέα έκθεσή της ρίχνει ελάχιστο φως για την μοίρα των ασυνόδευτων παιδιών και για το μαρτύριο που ξεκινά γι' αυτά από την στιγμή που φεύγουν από τις πατρίδες τους μέχρι να φτάσουν για ένα πιάτο φαγητό και μια δήθεν ασφάλεια στην Ευρώπη της Επαγγελίας.

Ψάχνοντας στοιχεία, η HRW πήρε συνεντεύξεις από 50 ανηλίκους που είχαν καταφέρει να φτάσουν στη Σουηδία, περιγράφοντας τι είχαν περάσει ξεκινώντας από τις χώρες καταγωγής τους.

Μία απεργία, μία τρομοκρατία και ένας πόλεμος

Η Γαλλία στέλνει κομάντος στην Συρία ενώ περιμένει "τρομοκρατικό" χτύπημα λόγω Euro 2016-Οι αγώνες των πολιτών ανάμεσα στον τρόμο και στον νόμο.
 
Το στρατηγικό κατευθυνόμενο παιχνίδι της τρομοκρατίας του ISIS όχι μόνο καλά κρατεί άλλα λύνει τα χέρια της Δύσης ασκώντας την ιμπεριαλιστική πολιτική της και "σβήνοντας" τις κοινωνικές αναταραχές που δεν συμφέρουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η γαλλική κυβέρνηση λίγο πριν την έναρξη του Euro 2016 αποφάσισε να στείλει Γάλλους κομάντο στην Συρία για να στηρίξουν τις αντικυβερνητικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ISIS αλλά πρωτίστως εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ.

Ήδη επίγειες δυνάμεις καταδρομέων αναπτύχθηκαν στην Βόρεια Συρία ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι ο ρόλος τους θα είναι μόνο "συμβουλευτικός".

Το κωλοδάχτυλο του Τσίπρα

Πέτρος Αργυρίου
Δεν είναι απλά προφανές. Βγάζει μάτι: Το κωλοδάχτυλο του Τσίπρα και των υπουργών του. Δεν είναι το κωλοδάχτυλο του Βαρουφάκη. Και δεν στρέφεται προς τον Νίκο Γκάλη μόνο. Το κωλοδάχτυλο του Τσίπρα πάει εκεί που πάνε και τα μέτρα. Στον κώλο μας.
Με αντιπερισπασμούς πρωτοφανούς γελοιότητας μας παίρνουν τα μέτρα. Το σχήμα είναι απλό: πάνε ζητώντας δόση, τους ζητάνε 5, αρνούνται τα δύο, τους ζητάνε κι άλλα δύο κι έπειτα κι άλλα δύο και στο τέλος ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ.
Και με τον κόφτη η παραπάνω διαδικασία θα γίνει ακόμη πιο δραματική για τον λαό καθώς όλο και φτωχότερος θα καλείται να πληρώνει μια όλο κι ακριβότερο ζωή κι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα είναι αδύνατο να προσεγγιστούν.
Θα περάσουν και την ασυλία για τα πρώην και τα μέλλοντα ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμη και προληπτικές ασυλίες για τα μελλοντικά εγκλήματα θα περάσουν. Γιατί ποιος ο λόγος να θεσπίσεις ασυλία άμα δεν είσαι βέβαιος ότι έχεις τελέσει εγκλήματα για να μπορέσεις απρόσκοπτα να τα συνεχίσεις;
Είναι η κάθε λέξη του συντάγματος που κατήργησαν.

Μια δημοσκοπική έρευνα γνώμης, η οποία δεν πρόκειται να συζητηθεί στα ΜΜΕ

Του Δημήτρη Καζάκη
Προφανώς όλοι έχετε ακούσει τις περίφημες δημοσκοπήσεις των εγχώριων διαπλεκόμενων εταιρειών να μας λένε ότι οι Έλληνες είναι υπέρ του ευρώ και της ΕΕ με συντριπτικά ποσοστά. Κάθε φορά που δημοσιεύεται μια τέτοια δημοσκόπηση, γίνεται πρώτο θέμα στα γνωστά μέσα μαζικής εξαχρείωσης για να μας πείσουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πάσχει από μια ιδιάζουσα μορφή οξύτατου σαδομαζοχισμού.

Δείτε όμως ποια είναι τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, την οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα την κάνουν θέμα τα διαπλεκόμενα κανάλια και ΜΜΕ. Πρόκειται για την έρευνα της Pew Research Center που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη 7/6. Η έρευνα αυτή αφορούσε σε πάνω από 10.000 άτομα σ' όλη την Ευρώπη και έδειξε ότι οι ψηφοφόροι από την Ιταλία και την Πολωνία έως την Ελλάδα και τη Σουηδία έχουν χάσει την πίστη τους στην ΕΕ.