#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Πανευρωπαϊκή εξέγερση κατά τεχνοκρατικού φασισμού –με δείγμα αποφυγής την Ελλάδα

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Μπήκαν στον τρίτο τους μήνα οι δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας στη Γαλλία, εναντίον της επίθεσης κατά της εργατικής νομοθεσίας, από την σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς –και δεν παρουσιάζουν σημεία αγωνιστικής κάμψης.
«Εδώ δεν είναι Ελλάδα» κραυγάζουν οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές, που καθημερινά πλημμυρίζουν πλατείες και λεωφόρους πλείστων πόλεων της Γαλλίας, σε πείσμα της αγριότερης αστυνομικής βίας που είδε ποτέ η δημοκρατική αυτή χώρα, τουλάχιστον από της εποχής των γεγονότων της Αλγερίας -τέλη δεκαετίας του ’50.
Είναι χαρακτηριστικό της συμβολής του Συριζαίου σοσιαλισμού σε καταλυτικές αξιολογικές ανατροπές στην Ευρώπη το ότι το περσινό θαυμαστικό σύνθημα αλληλεγγύης «είμαστε όλοι ΄Ελληνες», αναποδογύρισε σε διακήρυξη αγωνιστικής διαφορετικότητας και καταφρόνησης: «Εδώ δεν είναι Ελλάδα»!

Ο ηττημένος άντρας

Η εκ γενετής χρέωση του άνδρα, από τις πρωτόγονες ομάδες έως τις σύγχρονες κοινωνίες, παραμένει σταθερά η ίδια: Η εξασφάλιση της επιβίωσης του θηλυκού και των παιδιών που θα αποκτήσουν. Κάθε πούρος Μαρξιστής θα ερμήνευε το ζήτημα αποκλειστικά με κοινωνιολογικούς όρους, φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο έτσι.

Γράμμα από τη Γερμανία: Μετά τα «λευκά κελιά» ο ναζιστικός νόμος περί «προληπτικής κράτησης»…

Ενόψει 11ης Ιούνη, διεθνούς μέρας αλληλεγγύης σε μακροχρόνια  πολιτικούς κρατούμενους, ο Τόμας Μάγερ-Φαλκ, έγκλειστος στις φυλακές του Φράιμπουργκ στη Γερμανία, έγραψε το ακόλουθο κείμενο στ’ αγγλικά.

Φτου ξελευτερία

 
ρυφτείτε όσο θέλετε στην ασφάλεια που νομίζετε ότι σάς δίνουν τα 100 τ.μ τσιμεντένιων κλουβιών που αποκτήσατε με κόπο ή χωρίς. Κρυφτείτε όσο θέλετε στην ασφάλεια που σας δίνει το φτηνό μεροκάματο της επιβίωσης ή το πλούσιο μεροκάματο του γλειψίματος στις κατοχικές δυνάμεις. Κρυφτείτε όσο θέλετε στην εθελοτυφλία σας και στον ωχαδερφισμό σας. Κρυφτείτε κάτω από σημαίες κομματικές, σημαίες ευρωπαϊκές ή τις ευθυνοφοβικές απολιτίκ και ό,τι άλλο συνηθίζατε να κάνετε χρόνια τώρα. 
Το κρυφτό ήταν και είναι το εθνικό σπορ της χώρας.

#greece #france

Γκόρτσος 


 

Μανώλης Γλέζος: Διαρκής Αντίσταση και σήμερα , το μήνυμα της Κανδάνου

Η επέτειος του ολοκαυτώματος και των σφαγών από τους Ναζί στη Κάνδανο σήμερα , 75 χρόνια μετά , πιστοποιεί το μήνυμα της ανάγκης για διαρκή αντίσταση των Ελλήνων σε ότι κονιορτοποιεί την ζωή τους , με αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, είπε στον 9.84 η εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης και των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων , ο αειθαλείς Μανώλης Γλέζος.


ΕΓΩ ΤΟ ΖΩ !

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ

«ο πλανήτης μας δε στέκεται σε ενός βοδιού τα κέρατα, ανάμεσα στα χέρια μας κρατιέται».

Ναζίμ Χικμέτ


Ας επιτρέψουμε στους αληθινούς ηγέτες που έχουμε ανάγκη να αναδειχθούν στην πράξη!

Δημήτρης Καζάκης
Είναι αλήθεια ότι χωρίς ηγέτες, ηγετικές φυσιογνωμίες που γεννιούνται μέσα από τις ίδιες τις περιστάσεις και συμπυκνώνουν με τα προσόντα και τη δράση τους τις καλύτερες προσδοκίες και τα αιτήματα του λαού, ποτέ δεν κινήθηκε μπροστά η ιστορία. Ειδικά όταν η κατάσταση ήταν τόσο κρίσιμη, όσο η σημερινή.
Τα άναρχα μπουλούκια και οι κάθε λογής σημαιοφόροι του εξισωτισμού και της ισοπέδωσης, που θέλουν να κατεβάσουν τους πάντες στο επίπεδο τους, ήταν σε ολόκληρη την ιστορία η άλλη όψη του σκοταδισμού, της μαύρης αντίδρασης και του φασισμού.

Η Αδελφότητα εναντίον του Έθνους-Κράτους

Ο ισλαμικός εξτρεμισμός ως εργαλείο του “μυστικού ιμπεριαλισμού”
 
Ο τρόπος που ο κόσμος σήμερα ενωμένος, μετά την συμφωνία Ρωσσίας-ΗΠΑ, αντιδρά στην βαρβαρότητα του “Χαλιφάτου” (ISIS) δίνει την ευκαιρία να διαλυθούν και οι πολιτικοί μύθοι γύρω από την λειτουργία και τις επιδιώξεις του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Η εμφάνιση του ISIS ως μιας δύναμης που δεν αφήνει καμμία επιλογή στους κατοίκους των περιοχών που ελέγχει – να το αποδεχθούν ή να κηρυχθούν αποστάτες και, συνεπώς, να κινδυνεύουν να εκτελεσθούν, έχει προηγούμενο στην μεσαιωνική Δύση μάλλον παρά στην μουσουλμανική ιστορία.

Οι δρόμοι της Ιστορίας είναι απρόβλεπτοι


 Σε λίγες μέρες οι Βρετανοί θα ψηφίσουν για την παραμονή ή την έξοδό τους από την ΕΕ. Για να αποτραπεί το BREXIT οι κυρίαρχες ελίτ στη Βρετανία και στην ΕΕ επιστράτευσαν όλη τη γκάμα τρομοκρατικών επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν επί χρόνια στην Ελλάδα εναντίον της εξόδου από το ευρώ:…

του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Διεθνής απομόνωση, οικονομική καταστροφή, ακόμα και παγκόσμιος πόλεμος, τα τρία κακά της μοίρας τους των Βρετανών αν ψηφίσουν BREXIT. Το GREXIT (έξοδος από το ευρώ) και το BREXIT (έξοδος από την ΕΕ) δεν είναι βεβαίως το ίδιο πράγμα αλλά έχουν δυο σημαντικά κοινά σημεία: Το κεντρικό ζήτημα είναι αν ο…
κόσμος δικαιούται να αποφασίζει αυτοτελώς για την τύχη του, αμφισβητώντας τη θέληση του ευρωιερατείου. 

Το δεύτερο σημείο είναι ότι η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ (και της Ελλάδας στο ευρώ) είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος για να διατηρηθεί η πολιτική ενότητα των ποικίλλων ομάδων που συναπαρτίζουν το ευρωιερατείο, την κυβερνώσα ελίτ της ΕΕ.

Aυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, πως η ζωή είναι ισχυρότερη από τον θάνατο…

 Εμείς διαλέγουμε αυτούς… Χαρίζουμε σε σας τους ανθρωπιστές τα μπαστάρδια των αντιρατσιστών και της Τασίας…
 
Γαμπρός είναι ο 27χρονος Χασάν Γιουσούφ, στρατιώτης του Αραβικού στρατού της Συρίας, κληρωτός που υπηρετεί θητεία στην πατρίδα και δεν λιποτάκτησε, δεν συντάχθηκε με τους φονιάδες μισθοφόρους για 3.000 δολάρια το μήνα, δεν πέρασε με τα… δουλεμπορικά του φασίστα Ερντογάν το Αιγαίο…

Νύφη είναι η 18χρονη Ναντά Μαρχά, που αρνήθηκε να περάσει το Αιγαίο, για να γίνει πόρνη στα μπουρδέλα των… «πολιτισμένων» της δυτικής Ευρώπης… Αποφάσισαν να βγάλουν τις αναμνηστικές γαμήλιες φωτογραφίες τους στην καρδιά του μαρτυρικού Χαλεπίου, για να αποδείξουν σ’ όλο τον πλανήτη πως η ζωή είναι ισχυρότερη από τον θάνατο, πως ο λαός της Συρίας θα νικήσει τους λακέδες των ιμπεριαλιστών!

Συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου για τα κινήματα κατά της ΕΕ, την παγκοσμιοποίηση, την Αριστερά κ.α.


Ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει στην εκπομπή του Μιχάλη Μεσσήνη (ΕΡΤ open, 27/5/2016) για τη μαζική άνοδο των κινημάτων κατά της ΕΕ, για τα νεο-εθνικιστικά κινήματα και γιατί διαφέρουν από τα παλιά εθνικιστικά κινήματα, για τις σημαντικές εξελίξεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, για την ταξική φύση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και για τον ρόλο της υπερεθνικής ελίτ που τη διαχειρίζεται.

Τι γυρεύει η «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» στην… Κάνδανο και τα Φλώρια;

Ένα ναζιστικό μνημείο δίπλα στην Κάνδανο 

γι' αυτούς που «Έπεσαν για την Μεγάλη Γερμανία»...

Φέτος, στις 22 Μαΐου, αντιφασίστριες και αντιφασίστες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, εμπόδισαν τη διέλευση της «Ένωσης Ορεινών Καταδρομών Άνω Φραγγονίας» στο γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε. Σίγουρα θα ήταν μεγάλη η έκπληξη των Γερμανών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με Έλληνες αντιφασίστες. Μέχρι τώρα αντισυγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες γνώριζαν μόνο κατά τις συναθροίσεις τους στη Γερμανία, ενώ στην Κρήτη απολάμβαναν την κρητική φιλοξενία.

Η «Ένωση Ορεινών Καταδρομών Άνω Φραγγονίας» μαζί με την «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» επισκέπτονται πάνω από 25 χρόνια την Κρήτη και ιδιαίτερα την Κάνδανο και τα Φλώρια. Την «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» ίδρυσε το 1951 ο Kurt Student και ήταν πρόεδρος της από 1952 – 1954. Μέχρι το 1988 προέδρευαν στην ένωση πρώην στρατιωτικοί της Βέρμαχτ.

Γαλέρα, η... «ΕΛΛΑΣ» !!

 Η καταιγίδα φοροεπιδρομών που έρχεται με το τέλος του καλοκαιριού δε θα έχει προηγούμενο! 
Του Κώστα Γιαννιώτη
Ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα κατεδαφιστεί! Ό,τι φυτοζωούσε και ανέπνεε, θα το τυλίξουν σε σάβανο και θα το θάψουν με διαδικασίες express!

Κάθε σπίτι θα περάσει στα χέρια των ξένων αρπακτικών (funds), μηδέ εξαιρουμένων κι αυτών των πρώτων κατοικιών, που κατάφερε να... «σώσει» ο υπάλληλος, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ο έχων το...«ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς » – τρομάρα του!

Κάθε ένας απ` αυτούς που μέχρι σήμερα ονομαζόταν εργαζόμενος και είχε την υποψία ότι καλύπτονταν από κάποια αποκαΐδια συλλογικών συμβάσεων, θα νιώσει στο πετσί του το νέο δόγμα του «ηθικού πλεονεκτήματος» που θα τον αφήσει γυμνό στις διαθέσεις του κάθε εργοδότη, που θα τον καλεί –και με την άδεια Τσίπρα– να υπογράψει ατομικό συμβόλαιο για... ωριαία εργασία!


Στις Σκουριές δικάζεται η αντίσταση

Μετά την τρομοκράτηση έρχεται η δίκη, ζητείται η δικαίωση
Στις 9 Ιουνίου ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση του εμπρησμού των Σκουριών, τον Φεβρουάριο του 2013.
21 άνθρωποι, έχοντας στο πλευρό τους ολόκληρη την τοπική κοινωνία και αλληλέγγυους, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας ένα διογκωμένο κατηγορητήριο, βασισμένο σε μηδαμινά στοιχεία, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις.
Ήταν τότε, το 2013, όταν ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η «επένδυση χρυσού θα γίνει με κάθε κόστος». Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα αυτόν, ένιωσαν στο πετσί τους τι σήμαινε η δήλωση αυτή. Μετά τον εμπρησμό στις Σκουριές, ολόκληρη η κοινωνία της Β.Α. Χαλκιδικής, που αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου της, χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική. Όποιος διαδήλωνε ήταν ύποπτος, όποιος μιλούσε ήταν τρομοκράτης.