#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Κατάσχουν μέχρι και σερβιέτες

  Κατασχέσεις από την Γκεστάπο Εφορία ακόμα και για 30 ευρώ
Μακαρόνια, κονσέρβες κατάσχονται, εξαιρούνται οι αναμνηστικές φωτογραφίες
 
 
Η Γενική Γραμματεία Εσόδων απέστειλε ήδη προειδοποιητικές επιστολές σε 50.000 οφειλέτες και τους καλεί να πληρώσουν τα χρέη τους τα οποία ξεκινούν από 30 έως και 500 ευρώ. 
Μετά από την προειδοποίηση αυτών των προδοτών της χώρας που χρωστούν 30 ολόκληρα ευρώ θα αποστέλλεται κατασχετήριο. Στη συνέχεια η νέα Γκεστάπο-Εφορία θα κάνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για τόσο μικρές οφειλές. Στις εφόδους των κρατικοδίαιτων ναζιστών με τα ραβασάκια μπαίνουν και οι εφορίες, οι οποίες όμως προχωρούν ένα βήμα περισσότερο. Οι εφορίες όταν εντοπίζουν έναν οφειλέτη του Δημοσίου, αρχίζουν και ψάχνουν το Ε9 του οφειλέτη για να βρουν τι μπορούν να του αρπάξουν από ακίνητη περιουσία υπέρ των κατοχικών δυνάμεων.

Ένας Προμηθέας που σταυρώθηκε για το δίκηο

Ο Φάκελλος "Βασίλης Τσιρώνη" έχει μπει διά παντός τόσο στο αρχείο της δικαιοσύνης όσο και της Μνήμης των δήθεν ψαγμένων πολιτών. Μια δολοφονία που έγινε αυτοκτονία, 251.000 λευκά ψηφοδέλτια πολιτικής διαμαρτυρίας που πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων επί κυριαρχίας Καραμανλή και λίγο πριν την 30χρονη κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα. Δημοσιογραφικοί Όμιλοι με θεμέλια στην Χούντα και με αυτοκρατορία επί φιλελευθερισμού, μετέπειτα επί σοσιαληστικής κυριαρχίας και μέχρι σήμερα επί κατοχικής κυβέρνησης. Κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει για τον Βασίλη Τσιρώνη εκτός από τον Λεωνίδα Χρηστάκη που μέσα από το περιοδικό "Ιδεοδρόμιο" με άρθρα του δεν έβαλε νερό στο κρασί του και δημοσιοποίησε στοιχεία τόσο για τον πολιτικό Βασίλη Τσιρώνη όσο και για τα πολιτικά και δημοσιογραφικά παιχνίδια που παίχτηκαν πριν και μετά την εκτέλεση ενός ανυπότακτου μυαλού. Σκέψεις και στοιχεία για ένα πολιτικό ον που αναγκάστηκε από την εξουσία να  κηρύξει ανεξάρτητο κράτος το σπίτι του ανοίγοντας πόλεμο με την δήθεν δημοκρατία και την δήθεν ελευθερία της μεταπολεμικής και μεταχουντικής Ελλάδας.

Λεωνίδας Χρηστάκης
Ο Βασίλης Τσιρώνης γεννήθηκε στις 15 του Aύγουστου του 1929 στην Αθήνα από Μικρασιατική οικογένεια. Δεκαεπτά ετών μπήκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πολύ καλή σειρά ανάμεσα στους 1300 υποψήφιους του 1947, παρά την επιθυμία του πατέρα του - αλλά και όλης της οικογένειας – που προτιμούσαν να μπει στη Σχολή Ευελπίδων, για αξιωματικός καριέρας. (Σημειώσατε ότι ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός).

Να κατεβεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι, Μωριά και Ρούμελη…

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Συμφωνούμε με το παρακάτω άρθρο. Μία μόνο ένσταση: Από την εποχή που ο πλανητικός ιμπεριαλισμός μετέτρεψε την Γιουγκοσλαβία σε στάχτες και καπνίζοντα ερείπια, αποκαλύφτηκε περίτρανα ο ρόλος πολλών, δήθεν «ακροαριστερών» οργανώσεων (ΔΕΑ κ.λπ): Ο ρόλος της πρακτορικής στήριξης του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ εναντίον του «δικτάτορα» και «σφαγέα» Μιλόσεβιτς…
Έκτοτε, σε όλα τα μεγάλα διεθνή ζητήματα αυτοί οι «αριστεροί», ήταν πάντα στο πλευρό του Ιμπεριαλισμού, όπως πολύ ορθά περιγράφει το άρθρο.
Πού βρίσκεται η ένσταση; Ότι ακόμα ο συγγραφέας του άρθρου τους αντιμετωπίζει σαν αριστερούς και όχι  ως συνειδητά ιδεολογικά, συχνά μισθοδοτούμενα, τσιράκια του ιμπεριαλισμού…

(μια απάντηση στα περί «ξανθού γένους» της Εργατικής Αριστεράς, εφημερίδας της ΔΕΑ – και όχι μόνο αυτής)
Ακόμα τούτη η άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες…
Π. Παπ.

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας Πομάκος!

Απειλούνται με αφανισμό από την Τουρκία

Δυστυχώς, η δυστυχία του να είσαι Έλληνας Πομάκος πρέπει να ομολογήσουμε ότι βαρύνει εξ ολοκλήρου όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, τις κατά τόπους στη Θράκη ελληνικές αρχές που υπάγονται ή όχι σε αυτές τις κυβερνήσεις (αλήθεια, υπάρχουν ελληνικές αρχές στη Θράκη που υπερασπίζονται και προωθούν τα ελληνικά συμφέροντα ενάντια στις τούρκικες προκλήσεις;) και όλα τα ελληνικά κοινοβούλια σε όλες τις κομματικές τους συνθέσεις.

Είναι μια διαπίστωση αντικειμενικά αδιαμφισβήτητη, όποιος και να την διατυπώσει. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών επίσης και ο καθαρά ελληνικός πληθυσμός της Θράκης,  ο οποίος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται αν οι «άλλοι» Έλληνες, οι Πομάκοι, που θέλουν κι αυτοί να είναι Έλληνες, απειλούνται να…

Σκοτώστε το...Βαρέλι!!

 

Αυτό το παμφάγο βαρέλι...
Το σαρκοφάγο...το άπατο...
Αυτό που καταπίνει οικογένειες,νοικοκυριά,επιχειρήσεις.
Αυτό που αλέθει εισοδήματα και δικαιώματα.
Αυτό που ξερνάει φόρους, Φασισμό και ΜΑΤ.Χιλιάδες στην ουρά για λίγα τρόφιμα: Ένταση και ταλαιπωρία για τους άπορους της Θεσσαλονίκης


Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για την τρίτη διανομή τροφίμων, φρούτων - λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων).

Χιλιάδες δικαιούχοι βρέθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Μάλιστα, "έσπασαν" τουλάχιστον τρεις φορές τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να περάσουν. Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να ρυθμίσουν την κατάσταση.

Βασίλης Βιλιάρδος: Προς διάλυση η ΕυρωζώνηΈνας καινούριος κόσμος

Αυτό που ζούμε εδώ και έξι χρόνια,είναι ένας παρατεταμένος χειμώνας.Μπορούμε να μιλάμε πλέον με βεβαιότητα για ένα χειμώνα όμως η άνοιξη δεν διαφαίνεται.Αλλά δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να μείνουμε σε αυτά τα τελευταία έξι δύσκολα χρόνια.Αυτό προσπαθούν να μας περάσουν οι πολιτικοί αλήτες και οι υποστηρικτές τους.Θέλουν να μας πείσουν πως πρίν ήταν όλα καλά και τελικά έφταιξαν κάποιοι μεμονωμένα αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην Ε.Ε.
Κανέναν από αυτούς που ζητάνε την ψήφο σας δεν θα ακούσετε να παραδέχεται την ευθύνη του.Κανέναν από αυτούς δεν θα ακούσετε να κατηγορεί το ίδιο το σύστημα στο οποίο ανήκουν όλοι τους.Δεξιοί και γιαλαντζί αριστεροί.Όλοι τους προσπαθούν να μετακυλήσουν την ευθύνη και το φταίξιμο στους νέους διαχειριστές που αναλαμβάνουν καθήκοντα διακυβέρνησης υποσχόμενοι ένα σωρό ψέματα διανθισμένα με τις καλύτερες ακαταλαβίστικες αρλούμπες ή με την μοντέρνα πιά γλώσσα των τεχνοκρατών.

TTIP: Η Εξουσία των Πολυεθνικων


Παγκοσμιοποίηση και ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

Γράφει ο Βασίλης Καλαματιανός
Συχνά πυκνά, όλο και περισσότερο ακούγεται η λέξη παγκοσμιοποίηση. Τελικά τι είναι; Είναι για το καλό των λαών και της ανθρωπότητας, είναι για κακό ή κάτι που απλά συμβαίνει;
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του καθενός ότι ζούμε στην εποχή των μονοπωλίων τα οποία έχουν πραγματοποιήσει τεράστια συγκέντρωση πλούτου και δύναμης. Για παράδειγμα, το κεφάλαιο μερικών στα χρηματιστήρια είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ αρκετών κρατών. Μιλάμε για ιμπεριαλισμό σαν οικονομική ανάπτυξη «καταρχήν» αλλά όχι μόνο.

‘’ Ξεπουλημένα γουρούνια!’’

Δεν ανήκουν άραγε σ’ αυτό το χοιροστάσιο όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή για λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια εσάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;

Εκείνοι, οι ακόμα πιο αξιολύπητοι, που για να απολαμβάνουν το προνόμιο της αργομισθίας ή για να φανούν κάπως πιο... λαμπεροί, μετατρέπονται σε αυλικούς, βαλέδες και παράσιτα στις παρακάμαρες των υπουργών ή στις τραπεζαρίες των πλουσίων;


Ἡ διαχρονικότητα τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας

Ἕνα σύντομο ταξίδι στοὺς σταθμοὺς ἀπὸ τοὺς ὁποίους πέρασε ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα στὴν πορεία τῶν 4000 περίπου χρόνων ζωῆς της, σύμφωνα μὲ τὶς μέχρι σήμερα γνωστὲς γραπτὲς μαρτυρίες, καταδεικνύει τὴν ἑνότητα καὶ τὴν συνέχειά της, ὥστε, ὅταν γίνεται λόγος γιὰ ἀρχαία, ἀττικοκοινή, ἑλληνιστικὴ κοινή, λογία-καθαρεύουσα, δημοτικὴ ἢ νεοελληνικὴ γλῶσσα, νὰ μὴν ἐννοῇ κανεὶς ὅτι πρόκειται γιὰ διαφορετικὲς γλῶσσες ἀλλὰ γιὰ διαφορετικὲς ἐξελικτικὲς μορφὲς τῆς ἴδιας γλώσσας.