#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Το «υπερταμείο», οι «αισιόδοξες» προβλέψεις και η Τουρκοκρατία...

Διονύσης Ελευθεράτος«Πριν»

Ακούν τι λένε;
Απίθανοι είναι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί... Την ώρα που εντάσσουν στο περιβόητο «υπερταμείο» σχεδόν κάθε δημόσια πηγή παραγωγής (υφιστάμενης ή και εν δυνάμει) πλούτου, οι άνθρωποι «διαβεβαιώνουν» ότι αυτό δεν γίνεται με στόχο την εκποίηση, αλλά την «αξιοποίηση». Διαπίστωσαν ότι ο εθνικός πλούτος χρειάζεται ένα είδος χοτ σποτ και τον «έχωσαν» σε ένα αθώο υπερταμείο. Απλά πράγματα... Αλήθεια, ποιας ακριβώς μορφής «αξιοποίηση», εξαιρουμένης της εκποίησης, καθισιά απαραίτητο αυτό το «χώσιμο»;

Τι χρειάζεται για να πιστέψεις τις «καθησυχαστικές» δηλώσεις; Ίσως μόνο να αναβαθμίσεις το στρουθοκαμηλισμό στο επίπεδο της συμπεριφοράς εκείνου του απατημένου συζύγου, πρωταγωνιστή παλιού ανεκδότου, που έβλεπε τη γυναίκα του να μπαίνει στο ξενοδοχείο μαζί με το διευθυντή της και υπέθετε ότι απλώς αναζητούσαν ένα ήσυχο μέρος για να καταστρώσουν το «μπίζνες πλαν» της εταιρείας...

Για τέτοιο εκφυλισμό και λίγα παίρνετε!

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 Πάμε να θυμηθούμε ένα από τα πολλά που έλεγε ο αρχηγός τους.
    Πάμε να απολαύσουμε μια ακόμα οσκαρική ερμηνεία από τον κ.Τσίπρα, πριν γίνει πρωθυπουργός.
    Ήταν τότε που – μεταξύ άλλων – έπαιζε και το ρόλο του τιμητή και του κήνσορα της συνείδησης και της αξιοπρέπειας των βουλευτών αλλά και της νοημοσύνης του λαού.
    Έλεγε:

    Αυτά το 2011… Ας έρθουμε, όμως, στη σήμερα. Τι κάνουν, σήμερα, οι βουλευτές του Τσίπρα κι αυτός μαζί τους; Ιδού:

Γιατί μπορούν και τα κάνουν; Τόσο εύκολα;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Τα μέτρα που  ψηφίστηκαν στη Βουλή ή αυτά που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup  δε θέλουν  ανάλυση. Όση προκλητική ψευδολογία και αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, η ουσία δεν αλλάζει.
Μείωση των συντάξεων, εξοντωτική φοροληστεία, θέσπιση μνημονίου διαρκείας με τον λεγόμενο «κόφτη», αμόκ ιδιωτικοποιήσεων, πλήρης καταστρατήγηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και παράδοση των πάντων στο Διευθυντήριο της ΕΕ και του διεθνούς κεφαλαίου (αυτό που βαφτίζουν πιστωτές και επενδυτές) για 100 χρόνια.
Μια ακραία δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική, που έχουν το θράσος να τη ντύνουν με «αριστερά» περιτυλίγματα φουσκώνοντας την προπαγάνδα της ακροδεξιάς.
Κατά τα άλλα, πέφτει χοντρό δούλεμα στον κόσμο που παρατηρεί σαστισμένος.

Πούτιν,Τσίπρας,"εναγκαλισμοί" και το συμφέρον της Ελλάδας


Εντελώς αταίριαστοι ήταν οι όψιμοι εναγκαλισμοί, και φληναφήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Βλαδίμηρο Πούτιν, όπως και η μεγέθυνσηή τους από τα εδώ κατοχικά ΜΜΕ.
Πώς είναι δυνατόν μια χώρα που είναι απόλυτα υποταγμένη στη δύση, να συναγελάζεται και να χαριεντίζεται με τον μεγάλο εχθρό της, τον "κακό" Πούτιν. Φυσικά δε μας ξεγελούν όλα αυτά.


Ο Αλέξης και η καρεκλοκενταυρολάγνα «αριστερή» παρέα του, έχουν την απόλυτη έγκριση των αφεντικών τους από Ουάσιγκτον μεριά για ότι κάνουν. Φυσικά καμιά σοβαρή συμφωνία ιδιαίτερα στον ευαίσθητο ενεργειακό τομέα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

''ΤΣΟΥΝΑΜΙ'' ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΞΙΑ
Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- εξπρές σε ακίνητα, ακόμη και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία,  ξεκινούν από τον Ιούνιο σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.  
Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από τον επόμενο μήνα τα άρθρα 993 και 995 του νέου τροποποιημένου από το καλοκαίρι του 2015 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τα οποία προβλέπουν ότι κατά τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεπών δανειοληπτών και λοιπών χρεοφειλετών θα λαμβάνονται πλέον υπόψη ως τιμές εκκίνησης οι πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς που έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και όχι οι πολύ πιο υψηλές αντικειμενικές αξίες, όπως προέβλεπε ο Κ.Π.Δ πριν αλλάξει το καλοκαίρι του 2015. Ουσιαστικά με την ενεργοποίηση των διατάξεων αυτών ανάβει το «πράσινο φως» για πλειστηριασμούς ακινήτων χιλιάδων οικονομικά αδύναμων δανειοληπτών και λοιπών οφειλετών σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς οι αξίες στις οποίες θα εκκινούν οι πλειστηριασμοί θα είναι οι πάρα πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές.

Αναγκαία όσο ποτέ η αποδέσμευση της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.
Σχιζοφρενικές καταστάσεις συνεχίζει να ζει η χώρα, μετά από 6 χρόνια άγριας λιτότητας που οδήγησε στη βίαιη υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και προκάλεσε οικονομικές και κοινωνικές τραγωδίες.
Έχουμε και λέμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υποχωρεί σε όλα τα αιτήματα που είχε θέσει ο δυτικός ιμπεριαλισμός (ΕΕ–ΔΝΤ) προκειμένου να κλείσει η περιβόητη αξιολόγηση, να εκταμιευτεί η δόση και να ανοίξει το θέμα του χρέους.
Πράξη πρώτη: Περνάει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο βάζει ταφόπλακα στο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα και το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό. Οι μελλοντικές συντάξεις μειώνονται ως και 20% λόγω της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών εκτινάσσονται. Κάποιος θα έπρεπε να ανοίξει μέτωπο με τα μεσοστρώματα και τις ανεξέλικτες καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά…Οι μικρές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με τη μορφή πολυάριθμων γραφείων μηχανικών, γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, λογιστών, θα πρέπει να εκλείψουν προκειμένου να υπάρξει μια ανώτερη βαθμίδα οργάνωσης του κεφαλαίου με τη μορφή των Ανωνύμων Εταιριών. Δεν το έπραξαν αποφασιστικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Tο έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Βιωσιμότητα του χρέους και μη βιωσιμότητα του λαού

Λεωνίδας Βατικιώτης – «Επίκαιρα»
Αποκαλυπτική είναι η έκθεση βιωσιμότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό δημόσιο χρέος που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 23 Μαΐου 2016. Και καταρχάς είναι αποκαλυπτική για όσα τεχνηέντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αποκρύπτει.

Οι συντάκτες της έκθεσης κρύβουν, φέρ' ειπείν, ότι το ΔΝΤ χαρακτήριζε βιώσιμο το ελληνικό χρέος μέχρι το 2015. Πέρσι ξεκίνησαν να συνοδεύουν τη διαπίστωση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο με μια σειρά από αιρέσεις και όρους, που στην πράξη κατέληγαν στο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κι αυτό, μάλιστα, συνέβη αφού προηγήθηκαν οι αποκαλύψεις στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής.


Παρίσι - Nuit Debout - Bella Ciao


Το Bella Ciao ερμηνεύεται από ορχήστρα στο Παρίσι, place de la republique 15 Μαΐου 2016...