#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Σσσσσσ, οι Έλληνες κοιμούνται

Βρισκόμαστε μόνο λίγες ώρες μετά το Eurogroup που υποτίθεται ότι θα έβαζε ένα τέλος στην αβεβαιότητα αλλά τελικά μάλλον έφερε περισσότερη. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης κάνουν λόγο για μικρή αναβολή του ελληνικού δράματος, το ΔΝΤ επανέρχεται επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να προσφέρει χρήματα για το ελληνικό πρόγραμμα και η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους να περάσει τα νέα προαπαιτούμενα χωρίς τη δημοκρατική βάσανο της ψήφισης από τη Βουλή. Για ποιο λόγο παίχτηκε λοιπόν αυτό το θρίλερ; Μα για τον ίδιο λόγο που παίζεται πάντα.


του Κώστα Εφήμερου
Θέλω από την αρχή να σημειώσετε ότι δεν είμαι οικονομολόγος και άρα ότι θα περιγράψω παρακάτω αποτελεί απλά μια θεώρηση την οποία καταθέτω προς συζήτηση. Το σημερινό κείμενο είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτά που συνηθίζω αλλά ο στόχος μου είναι να έχει μορφή εξωδίκου, δηλαδή να περιέχει στην αρχή τις διαπιστώσεις βάσει των οποίων θα καταλήξω στο όχι και τόσο πρωτότυπο συμπέρασμα μου. Σας ζητώ προκαταβολικά υπομονή, όπως με τα εξώδικα.

Στρατός μελλοθανάτων - Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα είναι να χαζογελάς από δυστυχία

«Η ζωή είναι ωραία»… Αυτό βροντοφωνάζει όλο το facebook που ξυπνά νωρίτερα ακόμη κι από τα σαλιγκάρια. Και να η βαθυστόχαστη είδηση πως «σήμερα είναι μια καινούρια μέρα»… Και δώστου τα μπρίκια να έχουν πάρει φωτιά για να κερνάμε τους «φίλους» μας πρωινό καφεδάκι…

Κυριάκος Κυριακόπουλος
Και γιατί να μην είναι ωραία η ζωή εδώ που τα λέμε… Ούτε καν η φασαρία που κάνουν οι Γάλλοι διαδηλωτές δε φτάνει μέχρι εδώ για να μας χαλάσει την ησυχία. Ο γείτονας που μόλις του έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ, έχει σφιχταγγαλιάσει την αξιοπρέπειά του και πονάει βουβά γι αυτή την ταπείνωση στα μάτια των παιδιών του. Ως πότε θα μπορεί…???

Η ζωή είναι ωραία… Το φιλαράκι μας, πετάχτηκε έξω από τη ρύθμιση των νταβέληδων του ΤΕΒΕ, διότι έτσι το θέλησε η κυβέρνηση της «αριστεράς». Κι επειδή το ξέρει καλά πως δε θα τα καταφέρει να τη γυρίσει, κανείς δεν ξέρει αν από μέσα του εύχεται ΝΑ ΜΗΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ γι αυτόν η αποψινή νύχτα, γιατί κάθε καινούρια μέρα σημαίνει καινούρια χρέη, σημαίνει δυστυχισμένη ζωή, σημαίνει ταπεινωμένα γεράματα, σημαίνει απαγορευμένο...

Νόμος για την παραχώρηση εξουσιών: Ελλάδα 2016, Γερμανία 1933

Ίσως, αυτό το γεγονός να διαφεύγει κάπως από την μνήμη ή την γνώση πολλών συμπολιτών μας, αλλά η παραχώρηση απόλυτης δημοσιονομικής εξουσίας στον Υπουργό Οικονομικών και σε όργανα όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την ΓΓΔΕ, απόλυτα ελεγχόμενα από τους Θεσμούς ή τον ESM...
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ
Όπως και η γενικευμένη παραχώρηση με νόμο όλης της δημόσιας περιουσίας στην Εταιρεία Συμμετόχων και Περιουσίας ΑΕ για 99 χρόνια με το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, διαθέτουν  ένα ενδιαφέρον ιστορικό ανάλογο ή προηγούμενο πριν από ογδόντα χρόνια περίπου.

Όπως τώρα ουσιαστικά αφαιρέθηκε η νομοθετική και κανονιστική εξουσία από το ελληνικό κοινοβούλιο επ’αόριστον  στον...
ευρύτατο και ουσιαστικά κύριο χώρο άσκησης  της νομοθετικής πολιτικής, την δημοσιονομική πολιτική, έτσι και τότε-κάπως γενικότερα είναι η αλήθεια- αφαιρέθηκε κάθε νομοθετική εξουσία από το γερμανικό κοινοβούλιο και αποδόθηκε στον γερμανό καγγελάριο/πρωθυπουργό , τον τελευταίο καγγελάριο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, τον πρώτο και τελευταίο καγγελάριο του επόμενου καθεστώτος, του ναζισμού. Το όνομα αυτού του καγγελαρίου, που θα συντάραζε τον κόσμο ήταν Άντολφ  Σικλγκρούμπερ ή ορθότερα, κατά το αυστροουγγρικό ληξιαρχείο, Άντολφ  Χίτλερ.