#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Η ιστορία αρνείται πεισματικά να κάνει κολεγιά με τη μιζέρια

Το κίνημα στη Γαλλία, είναι μαθηματική εξίσωση πρώτου βαθμού…  
Κυριάκος Κυριακόπουλος
Κανόνας πρώτος: Όταν δεν ψειρίζει κανείς τη μαϊμού του χαρακτήρα της εξέγερσης, τότε αυτή την εμπνέει αυθεντικά ο νους και η καρδιά των ανθρώπων.
Κανόνας δεύτερος: Όταν όμως η εξέγερση καθοδηγείται μόνο από το θυμικό των ανθρώπων, χωρίς καθαρή πολιτική στόχευση και επιτελικό σχεδιασμό, τότε είναι καταδικασμένη να μείνει από καύσιμα στη μέση της διαδρομής.
  • Η Γαλλία καίγεται με αφορμή τις «μεταρρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό.
  • Στην Ελλάδα καίγεται ο κώλος μας στον καναπέ, κι ας αλλάζει χέρια ολόκληρη η χώρα.

Σ’εμάς τραγουδούν ακόμη σκυλάδικα, στη Μ.Ανατολή ελληνορθόδοξοι & σιίτες τραγουδούν για πόλεμο & νίκες…

Τραγουδάει για την Αντίσταση ήτοι Χεζμπολλάχ και οι Χριστιανοί σύμμαχοί της στο Λίβανο και τη Συρία… κι από κάτω στο κοινό, δεν υπάρχει μαντίλα ούτε για δείγμα… έτσι για να ξέρουμε ποιοι παραμένουν εκεί και πολεμούν και ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που μας έρχονται εδώ…

Η «δικτατορία» της E.E. στηρίχθηκε από τους Αμερικανούς και το ΔΝΤ

Γράφουν: Κώστας Δημουλάς* και Βασίλης Κ. Φούσκας**
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Καναδός νεομαρξιστής Stephen Gill γράφει για κάτι που αποκαλεί «νέο συνταγματισμό» (new constitutionalism).
Η σημασία του όρου είναι απλή: πρόκειται για τη θεσμοποίηση-συνταγματοποίηση των κανόνων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δηλαδή τη μεταφορά των αγοραίων οικονομικών μορφών και της λιτότητας μέσα στους θεσμούς του κράτους, εφόσον, ως επί το πλείστον, τα Συντάγματα του μεταπολέμου ήταν κεϊνσιανά.

Αυτό που γίνεται στον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην Ευρώπη από το 1987 με τη δέσμη Ντελόρ και έπειτα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) και στη χώρα μας, με ανοιχτή μορφή, τουλάχιστον από το 2010 και έπειτα, με αποκορύφωμα το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, επιβεβαιώνει αυτήν ακριβώς την ανάλυση του Καναδού. Στις περιφερειακές χώρες του καπιταλισμού, ωστόσο, αυτός ο «νέος συνταγματισμός» εκλαμβάνει τη μορφή ακραίας λιτότητας και ανοιχτής οικονομικής δικτατορίας.

Απεργία Αξιοπρέπειας

Ένας 67χρονος απέναντι στο τέρας του ΟΑΕΕ και των κατοχικών νόμων 
 Ένα Ταμείο ασφάλισης καταδικάζει χιλιάδες σε θάνατο.
 
Η περίπτωση του κυρίου Θανάση Χελιώτη δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του ΟΑΕΕ, ενός Ταμείου που μέσω μνημονιακής κρίσης βρήκε εδώ και χρόνια αφορμή να καταδικάζει σε θάνατο πρώην και νυν ασφαλισμένους του. Καταδίκη κανονική σε θάνατο αφού η απαγόρευση δια νόμου στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω χρεών εν μέσω Μνημονίων είναι άγνωστο πόσους έχει στείλει ήδη στον τάφο. Καταδίκη όμως και στην αναξιοπρέπεια μόνο και μόνο για να εισπράττει πανοτόκια και παράνομες προσαυξήσεις σαν να είναι τράπεζα για το ξεχρέωμα των κατοχικών δυνάμεων. 

Ήταν κάποτε μία χώρα, που την έλεγαν Ελλάδα…

 Εξευτελισμός χωρίς τέλος για την κυβέρνηση Τσίπρα μετά το eurogroup

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Έχοντας περάσει στη Βουλή το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τον «κόφτη«, το υπερταμείο, την παράδοση των δημοσίων εσόδων στην τρόικα και όλα τα άλλα επονείδιστα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να πιστεύει ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα της έδινε ένα μικρό αντίδωρο, μια ελάχιστη ανταμοιβή, μια ανάσα βρε αδελφέ, εγκρίνοντας την ποθητή δόση και κάποια, έστω οριακή, ελάφρυνση του χρέους. Για άλλη μια φορά, όμως, υποχρεώθηκε να διαπιστώσει ότι πάντα υπάρχει ένα ακόμη σκαλί παρακάτω, στου κακού τη σκάλα.

Ο βρώμικος κόσμος των ΜΚΟ

Να δοθεί στην δημοσιότητα ο κατάλογος με τις Ελληνικές ΜΚΟ που ασχολούνται με το λαθρομεταναστευτικό

Οι ΜΚΟ είναι ακριβώς η ιδέα του φιλελευθερισμού για την «αλληλεγγύη» και «κοινωνική δράση»…

Εκτός επίσημου κράτους και ευρύτερης κοινωνίας (ιδιωτικοποίηση), οργανωμένες ως εταιρίες, περιορισμένες σε συγκεκριμένα αντικείμενα (niche), με αδιαφανή οικονομικά με τα οποία ασχολούνται τα «στελέχη», με διαφημιστικές εκστρατείες, με κρυφά κονδύλια από…
κράτη ή συμφέροντα, συχνά προκάλυμμα για κρατική διπλωματία και προπαγάνδα κλπ κλπ.
 

Κεντρικό σύνθημα στη Γαλλία, που διαδηλώνει εναντίον της αλλαγγής εργασιακών σχέσεων: "Εμείς δεν είμαστε Έλληνες"!

Amiens, France 26 May 2016
Protesters set fire in Amiens train station during general strike.


the best selfie!
πρωϊνος χαφιες