#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016


Δάνεια του ελληνικού κράτους. Τότε και τώρα (Ηχητικό)


Είναι συγκλονιστικά επίκαιρα  τα όσα έγραψε ο Νίκος Μπελογιάννης στο βιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα».
Μας το θύμισε ο Νίκος Μπογιόπουλος στην ραδιοφωνική του εκπομπή σήμερα –απόσπασμα της οποίας ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε στο οποίο έχουμε προσθέσει σχετικές τοποθετήσεις του από περασμένη εκπομπή του- σχολιάζοντας την νέα δανειακή σύμβαση.

Στην κατεύθυνση αυτή και εμείς παραθέτουμε περισσότερα κείμενα από την μελέτη του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη που είχε γράψει μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τις δυνάμεις του άξονα.

Αυτή είναι από καταβολής κόσμου η μοίρα των υποταγμένων (Βίντεο)

Της Τ. Γ.
Αφού έγιναν χαλί, τους πάτησαν! Αυτή είναι από καταβολής κόσμου η μοίρα των υποταγμένων.

Τα έδωσαν όλα! Γη και ύδωρ! Πήραν μερικά ''φιλικά'' χαμόγελα και μπόλικα' 'θα'' εάν και όταν...

Α! και κάποια δις τον Ιούνιο για να πληρωθεί η δόση του χρέους! Εκείνο το χρέος που προεκλογικά ο κ. πρωθυπουργός διέγραφε και ανέστειλε την πληρωμή δόσεων τόκων και χρεολυσίων!


«Έξω τώρα η Πρέσβης απ’την χώρα» και η φίμωση του Συριακού λαού

 Χριστόφορος Τριαντάφυλλος
Το 2012 έλαβε χώρα μία συγκέντρωση των υποστηρικτών(Σύριων και μη) του FSA,Κούρδους στην πλατεία Συντάγματος με διοργανωτή το ΚΕΕΡΦΑ και με κεντρικούς ομιλητές τον Θανάση Κούρκουλα της ΔΕΑ και τον Πέτρο Κωνσταντίνου του ΣΕΚ.Η συγκέντρωση έγινε με την ευκαιρία του ενός χρόνου από την έναρξη της «επανάστασης» στην Συρία και»της απελευθέρωσης των Σύριων από τον κακό δικτάτορα Άσαντ».Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε για να νομιμοποιήσει από τα κάτω τις Ιμπεριαλιστικές πολιτικές και βλέψεις που ρήμαξαν την χώρα της Συρίας και αιματοκύλησαν τον Συριακό λαό.

Γιατί υπέγραψαν για 99 χρόνια και όχι για 79 και ποιά είναι η μεγάλη βρωμιά που κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία???

 Είναι λάθος και ψέμα συνειδητό να διαδίδεται, ότι αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση Εφιαλτών και επίορκων, υπέγραψε μια συμφωνία ντροπής για 99 χρόνια προκειμένου να μη φαίνεται ο στρογγυλός αριθμός 100 ή πολύ περισσότερο να πλασάρεται όλο αυτό ως «συμφέρουσα εθνικά λύση»…
 
Η αλήθεια είναι πως υπέγραψαν να παραδώσουν τη χώρα για 99 χρόνια, διότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να την παραδώσουν για πάντα και οριστικά.
Διότι αυτή η συμφωνία ντροπής του κατοχικού υπερταμείου, λειτουργεί παράλληλα με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ, και τα δύο μαζί με τον μνημονιακό – κατοχικό νόμο 3986 του 2011 περί «δικαιώματος επιφανείας», πράγμα που σημαίνει απλά και…

Η νύχτα της Εσχάτης προδοσίας – Ο γεωπολιτικός Αρμαγεδδόνας ξεκινά

 Είναι η νύχτα της ντροπής και της ταπείνωσης… Η νύχτα που η Ελλάδα αποκαθήλωσε την κυριαρχία της, τα σύμβολα και την ταυτότητά της, και μετατράπηκε σε οικόπεδο στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη. Η Ελληνική σημαία πλέον δεν είναι σύμβολο κυριαρχίας, αλλά αναμνηστικό φολκλόρ, για να θυμίζει στον πλανήτη και στις επόμενες γενιές, μια χώρα που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε…

Είναι η βρώμικη νύχτα που οι 153 επίορκοι πέταξαν τη μάσκα… Εγκατέλειψαν και τα τελευταία προσχήματα και…

προσυπέγραψαν την πιο ταπεινωτική συνθηκολόγηση που υπέγραψε ποτέ χώρα στην ιστορία αυτού του πλανήτη.