#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Αποκαλύψεις-ντοκουμέντα 75 χρόνια από τη «Μάχη της Κρήτης»

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την ηρωική εποποιία μίας από τις πιο λαμπρές σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την Παρασκευή οι «Αντιθέσεις», άνοιξαν το φάκελο σπάνιων ντοκουμέντων για την Κρήτη.

Ο Ιστορικός Ερευνητής Κώστας Μαμαλάκης, πρώην επιμελητής  Νεώτερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, παρουσίασε για πρώτη φορά στη τηλεόραση, άγνωστα ντοκουμέντα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την Κρήτη πριν την έκρηξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη Μάχη της Κρήτης, την περίοδο της Κατοχής και Αντίστασης στο νησί μας αλλά και τις μέρες της απελευθέρωσης.
Περιγραφές και στοιχεία από το τι συνέβη σε πόλεις και χωριά της Κρήτης με επίκεντρο το Ηράκλειο, κατά την εισβολή των Γερμανών, αλλά και σπάνιες εικόνες από την σκοτεινή καθημερινότητα της Κατοχής σε αστικά κέντρα του νησιού και την ύπαιθρο. Το Ηράκλειο της Μάχης της Κρήτης και το Ηράκλειο τις πρώτες μέρες της Κατοχής.

Αυτή η πολιτική συμμορία των Τσιριμώκων πρέπει να ανατραπεί τώρα

Όλη η δημόσια περιουσία, ακόμα και τα νερά, σε ένα ταμείο με διάρκεια 99 ετών, που συνδιοικείται από τον ESM με δικαίωμα βέτο υπέρ του τελευταίου…

Όλη η φορολογική πολιτική, σε μια αρχή υπέρτερη της Βουλής και της κυβέρνησης, υπόλογη μόνο στον ξένο παράγοντα επί της ουσίας, που διαρρηγνύει ακόμα και αυτό το ελάχιστο περίβλημα δημοκρατικότητας, δηλαδή το αποκλειστικό προνόμιο της Βουλής να εισηγείται νόμους. Δηλαδή πάμε πίσω ακόμα και από την αμερικανική επανάσταση, που …
όπως μου θύμισε ο καθηγητής Σ. Μαρκέτος είχε διακηρύξει το “no taxation, without representation”.

Μια εξαιρετική ευκαιρία για να τεθεί θέμα διαγραφής του χρέους

Δημήτρης Καζάκης
Περίοδο χάριτος έως το 2040 και επιμήκυνση αποπληρωμής έως το 2080 προτείνει μεταξύ άλλων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal (17/5). Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση κατατέθηκε στους εταίρους της Ευρωζώνης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συζητήσεις για το χρέος της Ελλάδας, τους οποίους επικαλείται η WSJ, το ΔΝΤ επιθυμεί οι λήξεις των ομολόγων να επεκταθούν έως το 2080. Επιπλέον, το Ταμείο εισηγείται τα επιτόκια για τα δάνεια της Ευρωζώνης να είναι σταθερά για τα επόμενα 30 έως 40 χρόνια στο 1,5%, με όλες τις αποπληρωμές τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων.

(Ο Ύστερος Καπιταλισμός, η Ελεγχόμενη Οικονομία και το Χρήμα) ΑΠΟ ΤΟ ''ΥΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ'' ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!

Του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*
Ήδη προβάλλεται το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ «THIS IS NOT A COUP/ JUST ANOTHER DAY IN THE EU». Εξαιρετικό το σενάριο του Άρη Χατζηστεφάνου, καθώς εξαίρετη είναι και η επιστημονική επιμέλεια τουΛεωνίδα Βατικιώτη. Εξαίρετοι είναι και οι λοιποί συντελεστές του πολύ αξιόλογου από άποψη αισθητικής και ουσίας έργου που συνδυάζει πολιτική και τέχνη.

Η όλη επιμέλεια παιδεύει με κυρίαρχο άξονά το «ευρώ» και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ). Η ΕΚΤ δε αναδεικνύεται ως αιτία και αιτιατό κίνησης πολιτικών διαδικασιών. Ιδιαιτέρως επισημαίνεται και ο ρόλος του «Μηχανισμού: Emergency Liquidity Assistance» (ELA) ως μέσου πίεσης επί των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων. Με βάση τα ερεθίσματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ χρήσιμο είναι να λεχθούν τα εξής:

...όποιος βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για να δικαιολογήσει τα μαύρα εισοδήματα του θα πληρώνει πρόστιμο από 50 έως 300 € !!!


ποιον δουλευετε ρε απατεωνες

 

 

Σ. Σακοράφα προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: "Θα λογοδοτήσετε. Βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί"

Οργισμένη αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη η δήλωση που έκανε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα  απευθυνόμενοι στους πρώην συντρόφους της του ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή ψηφοφορία στην βουλή.

Παραθέτουμε την δήλωση της που μας έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

«Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε  ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που  προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε – και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.

Τι προειδοποιεί ο Πλάτων για την οικονομική κρίση που βιώνουμε


Σπύρος Στάλιας*
H κατάλυση των κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται «από απληστία για αυτό που προβάλλεται ως κυρίαρχο αγαθό, από την ανάγκη δηλαδή, να γίνει κανείς όσο το δυνατόν πιο πλούσιος» (Πλάτωνος Πολιτεία 555b).
Με άλλα λόγια, η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στηρίζεται όχι στον Δυτικό Ανθρωπισμό, που έχει την παραγωγή του πλούτου ως όργανο της, αλλά στην αυταξία του πλούτου, που η ιστορία έχει αποδείξει, ότι η φιλοδοξία και η αρπακτικότητα, πάνω στην οποία στηρίζεται η παραγωγή του πλούτου, στο τέλος φέρνει αίμα. Ιστορικός αναντίρρητος νόμος.
Λέει ο Θείος Πλάτων επίσης, στην 556a, ότι «οι κερδοσκόποι, κάνοντας πως δεν βλέπουν καν, και ρίχνοντας κάθε φορά το δηλητήριο του χρήματος σε όποιον πέσει στα νύχια τους, τον πληγώνουν, του παίρνουν τόκους πολλαπλάσιους, που τους γεννά το κεφάλαιο… και μετά φτιάχνουν κηφήνες και φτωχούς στην πόλη».