#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Τιμή καί δόξα στόν Γιωργάκη…

Ο κ. Τσίπρας εἶναι Ἀριστερός.
Ὥς ἐκ τούτου δέν εἶναι σωστό κάποιος νά τον χαρακτηρίσει γερμανοτσολιά ἤ προδότη.
Ἕνας τέτοιος χαρακτηρισμός θά ἦταν ἀπρέπεια γιά τον Πρῶτο Ἀριστερό πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και ακόμα-ακόμα δεν  μπορεῖ νά ὑπάρξει κάποιος ἀπό το πολιτικό κατεστημένο ποῦ νά σηκώσει το βάρος μίας τέτοιας κατηγορίας.
Οἱ πρωταγωνιστές ἀνήκουν πιά στό ἴδιο στρατόπεδο καί μόνο τους μέλημα η πιστή ἐφαρμογή των ἐντολῶν.

Αρχιτεκτονική των πολιτισμών


απο το   facebook

«Έτσι ύψωσα τη σημαία της νίκης στο Ράιχσταγκ»

Το «κάρφωμα» του κόκκινου λάβαρου με το σφυροδρέπανο την «καρδιά» του φασισμού, το Ράιχσταγκ, σηματοδότησε το τέλος του πολέμου (που θα ερχόταν λίγες μέρες αργότερα με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας) και έστελνε στα πέρατα του κόσμου το μήνυμα ότι ο Κόκκινος Στρατός, ο στρατός του... πρώτου προλεταριακού κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής.


Γιώργος Κοντογιώργης: «Η πρόοδος συνδέεται με την χειραφέτηση της κοινωνίας»...

Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ
Τη θέση του πρωταγωνιστή κατέχει, στο τέταρτο κατά σειρά
βιβλίο πολιτικής παρέμβασης του Γιώργου Κοντογιώργη για την ελληνική και τη διεθνή κρίση, η Αριστερά, με προέχουσα την άρχουσα Συριζαία Αριστερά. Στις σελίδες του ο συγγραφέας εξετάζει την πορεία της εν γένει Αριστεράς προς τη συντήρηση, στην έξοδό της από την ίδια την ιστορία και την αποξένωσή της από την πρόοδο. Συγκλονίζει η διαπίστωση ότι Δεξιά και Αριστερά αποτελούν απλώς δύο διαφορετικούς δρόμους στη διαδικασία της μετάβασης περιοχών του κόσμου της «νεωτερικότητας» από τη δεσποτεία στον ανθρωποκεντρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο συγγραφέας ανιχνεύει επίσης την απόσταση της ιθαγενούς Αριστεράς από την ιδιοσυστασία και το προοδευτικό πρόσημο του ελληνισμού και προφανώς από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. «Η Συριζαία Αριστερά ως Νέα Δεξιά» του Γιώργου Κοντογιώργη, εκδόσεις Πατάκη.

Τα προσφυγόπουλα ως φτηνά εργατικά χέρια

Παιδιά πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, δουλεύουν σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στην περιοχή της Σμύρνης στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί. 
Κάθε χάραμα από τη συνοικία του Μπασμανέ, ξεκινούν μικρά τουριστικά λεωφορεία με επιβαίνοντες παιδιά πρόσφυγες. Είναι παιδιά οικογενειών κυρίως από τη Συρία που έχουν εγκλωβιστεί στη Σμύρνη, αφού ούτε στην Ευρώπη μπορούν να περάσουν αλλά και ούτε στη Συρία θέλουν να επιστρέψουν. 

Παιδιά φτωχών οικογενειών, οικογενειών χωρίς χρήματα αφού μετά από χρόνια αφ’ ότου έφυγαν από τη Συρία, έχουν εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά και αυτοί που είχαν χρήματα, αυτά τελείωσαν έπειτα από χρόνια περιπλανήσεων αλλά και προσπάθειες περάσματος στην Ευρώπη που απέτυχαν.

"Εγκληματίες κατά της χώρας και του λαού" και "ξεφτιλισμένοι" οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πρώην συντρόφους τους

Αν δεν ήταν τόσο εξουσιαστικά πολιτικά καθάρματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπονται διαβάζοντας τα όσα τους αποδίδουν πρώην συνάδελφοι τους. Αλήθεια πώς θα αισθάνονται όταν διαβάζουν κείμενο του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου να τους αποδίδει ότι εγκληματούν «κατά της χώρας και του λαού  ψηφίζοντας  το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας»;   
Πώς να νιώθουν άραγε, οι κυβερνητικοί βουλευτές, όταν βλέπουν δημόσια παρέμβαση από τον πρώην σύντροφο τους, με τον οποίο βρισκόταν στα διπλανά κοινοβουλευτικά έδρανα, Δημήτρη Κοδέλα να τους χαρακτηρίζει «ξεφτιλισμένους»;

ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ


Επιστολή προς Ηλιθίους

  Ο εκάστοτε υπουργός Μονάρχης θα αποφασίζει για το αν θα πουληθούμε ή θα "αξιοποιηθούμε" από ξένους επενδυτές- Η Βρυξελλοκρατία και οι ηλίθιοι υπήκοοι του Νότου
Μετά την απίστευτη έκπληξη που επιφύλασσε η κυβέρνηση με το Ταμείο Περιουσίας όπου δεν θα μείνει τίποτε "ανεκμετάλλευτο" από επενδυτές, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί τόσο ηλίθιους τους πολίτες που έβγαλε μια άτυπη ανακοίνωση "μέσα από κύκλους του Υπουργείου"  για να διευκρινίσει ότι τα 99 χρόνια παραχώρησης όλης της δημόσιας περιουσίας και δημοσίων οργανισμών που έχουν γίνει με φόρους δεκαετιών γενεών Ελλήνων, γίνεται για το καλό των νυν και επόμενων γενεών!!! Δεν ιδιωτικοποιείται τίποτε, όπως με το "κακό ΤΑΙΠΕΔ" (που θα συνεχίζει να ξεπουλάει αβέρτα) αλλά θα αξιοποιείται!!!! 
Διευκρινιστικές πληροφορίες από ένα υπουργείο που πλέον μπορεί να πάρει επισήμως και χωρίς καμία ντροπή τον τίτλο: Υπουργείο Υπαλλήλων των Βρυξελλών.