#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΦΥΛΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ...

 Συνηθης Υποπτος
Κάποιοι πολύ καλοί φίλοι με ρώτησαν ξανά και ξανά γιατί δεν γράφω. Γράφω λοιπόν αυτό σαν απάντηση, νομίζω τους οφείλω γιατί πάντα διάβαζαν τις κουταμάρες μου με αγάπη... Δεν γράφω λοιπόν γιατί δεν βρίσκω κανένα σοβαρό λόγο να γράψω. Νοιώθω πως αυτό που βιώνουμε είναι μια σκουπιδο ταινία, από εκείνες που δεν βγαίνουν καν στις αίθουσες, πάνε για video club στα πίσω ράφια.. τι λέω ούτε καν στις προσφορές στο καλάθι , 10 ταινίες 2 ευρώ... Μια ταινία που δεν είναι καν cult να γίνει τουλάχιστον θρύλος στο βασίλειο της λουμπενοσκέψης...

Υπήρξε ο καιρός της αγανάκτισης, ο καιρός της οργής που μάλλον ήταν τόσο ισχνή που δεν ανησύχησε κανέναν, υπήρξε ο καιρός τους αυτομαστιγώματος - τι μ@λάκας είμαι - κι έφτασε επί τέλους η στιγμή της περισυλογής...

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Για μια φορά τουλάχιστον, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε την αλήθεια! Πλησιάζουμε, είπε, στο τέλος του Γολγοθά. Εν τη ρύμη του λόγου του ξέχασε μάλλον ότι ο Γολγοθάς τελειώνει με τη Σταύρωση.

Ο κ. Αναστασιάδης, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, είναι μαχητής. Αγωνίστηκε με πάθος το 2004 υπέρ της υιοθέτησης του Σχεδίου Ανάν, που προέβλεπε τη μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προτεκτοράτο. Θα ήθελε να το κάνει και τώρα, αλλά του «χαλάει τη σούπα» το γεγονός ότι οι υπήκοοί του, ακόμα και οι κομματικοί του φίλοι, δίνουν μεν ενίοτε την εντύπωση ότι τελούν σε «χειμερία νάρκη», αλλά, κάπου κάπου, όμως, φαίνεται ότι ξυπνάνε απότομα. Αυτό συνέβη όταν, π.χ., ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, πρόσφατα, αποκάλυψε τον σχεδόν ταυτόσημο χαρακτήρα των ρυθμίσεων που συζητάνε Ακιντζί και Αναστασιάδης με αυτές του απορριφθέντος με συντριπτική πλειοψηφία Σχεδίου Ανάν, σε ποιο ακριβώς «κράτος» δηλαδή θα κληθούν να ζήσουν. Γιατί ωραία τα περί ανάγκης «λύσης του Κυπριακού», «διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας», «να μην οριστικοποιήσουμε τη διχοτόμηση», όσο δεν ενδιαφέρεται κανείς για τις λεπτομέρειες. Αν τις δει, το «όνειρο» γίνεται αμέσως εφιάλτης.

Ν. Μπογιόπουλος: Το σύστημα της πλουτοκρατίας πάντα χρειάζεται την γιαλαντζί αριστερά (Ηχητικό)

Πιθανόν να μην μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σχολιασμός απ’ αυτόν που ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε. . Προέρχεται από τον Νίκο Μπογιόπουλο και εστιάζεται  στο γεγονός ότι η «αριστερή» κυβέρνηση πραγματοποιεί αυτό που ούτε στα πιο «τρελά της όνειρα» είχε φανταστεί η δεξιά παράταξη.  Να ιδιωτικοποιηθούν –να ξεπουληθούν καλύτερα- δηλαδή, όσες δομές του κράτους που μέχρι σήμερα δεν είχαν περάσει στα χέρια πλουτοκρατών. Και παράλληλα να εξαπολυθεί μια τέτοια νέα φοροκαταιγίδα στα λαϊκά στρώματα που παρόμοια της πιθανόν να μην υπήρχε στην χώρα μας ούτε επί Τουρκοκρατίας.


Όταν το παρελθόν επιστρέφει ως μέλλον. Και τώρα τι γίνεται;

του Αλέκου Αναγνωστάκη
Νέα κατάσταση: Η πολιτική ως πραγματικότητα και το ψέμα ως πολιτική
Με την ιδιαίτερης σημασίας δήλωση του Τσίπρα στη Βουλή πως «είχαμε αυταπάτες», δήλωση - απάντηση σε όσους μέσα και έξω από το ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από την πλήρη υποταγή στη λογική της ΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική λύση) και με τη δήλωσή του στο υπουργικό συμβούλιο πως «Δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά ήρθαν καλές ειδήσεις», η κυβέρνηση του ψέματος και της βίας πανηγυρίζει για τα κανιβαλικά μέτρα που φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού.
 Τα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, χωρίς μια διαμαρτυρία, “ούτε καν ένα δάκρυ” αφορούν:

Το πολυνομοσχέδιο της προδοσίας

 Βάζουν κόφτη σε όλα εκτός από όσα θα αρπάζουν οι επενδυτές – Οι Βρυξέλλες καταργούν την δημοκρατία με την ψήφο της «δημοκρατικής» Βουλής.

Μαρία Τσολακίδη
Το τελικό καθάρισμα κάνει η κυβέρνηση με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η τελική παράδοση της διακυβέρνησης της χώρα και τυπικά ολοκληρώνεται. Η κυβέρνηση όχι μόνο νομιμοποιεί, όπως και οι προηγούμενες τον «Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης», αλλά στην τροπολογία που κατέθεσε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες καλύπτουν από την όποια μείωση δαπάνης ιδιώτες που θα μπουν στο παιχνίδι άλωσης-ανάπτυξης της χώρας.
Οι επενδυτές και τα λαμόγια δεν θα έχουν κόφτη
Οι δαπάνες που δεν θα μειώνονται σε περίπτωση που ο Μηχανισμός τεθεί σε λειτουργία είναι:

Γιώργος Μαργαρίτης: 75 Χρόνια από τη «Μάχη της Κρήτης»

Στο ρόλο, το νόημα αλλά και τον αντίκτυπο που είχε η συμμετοχή του λαού της Κρήτης στη μάχη κατά του Ναζισμού, αναφέρθηκε σήμερα στον 9.84 ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Γιώργος Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης ανέλυσε την μοναδικότητα που είχε εκείνη την εποχή η λαϊκή αντίσταση στο Ναζί κατακτητή , πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη , αλλά και γιατί το μήνυμα εκείνης της ηρωικής αντίστασης επικαιροποιείται  στις μέρες μας.

Εκλογές στην Κύπρο

του Λευτέρη Ριζά
Την Κυριακή που μας έρχεται, στην Κύπρο οι έλληνες της, θα εκλέξουν νέα κυβέρνηση. Παραμονές των εκλογών βρήκε ευκαιρία ο Πρόεδρος της, ο γνωστός Ανανικός Νικ. Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας – που ως γνωστόν έχει συγκροτηθεί σε ψευδοκράτος – με κοινή δήλωση τους για την επέτειο έναρξης των συνομιλιών (τους) που άρχισαν 15 Μαΐου 2015, δεσμεύτηκαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους «τους επόμενους μήνες, με στόχο να φθάσουν σε μια συμφωνία για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού εντός του 2016».
«Παρόλο που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και διαφορές, είμαστε αποφασισμένοι να επιδείξουμε την απαραίτητη θέληση και το απαραίτητο κουράγιο για να υπερπηδήσουμε τα εναπομείναντα εκκρεμούντα θέματα», τονίζουν.

Ο Μάγος, η Ιέρεια και ο Αλκιβιάδης

 (Σ’εκείνους που τον Μύθο μου απαισιόδοξο τον βρήκαν και είπαν πρέπει πάντα να ελπίζουμε σε θαύματα αναστάσεων, πως ως λαος επιβιώσαμε και χειροτέρων καταστάσεων, θα αντέτεινα πως συντελούνται θαύματα μόνο με θέληση και πίστη των ανθρώπων, όταν το μέγεθος της απειλής νοήσουν βρίσκουν τρόπο να νικήσουν ραστώνη και μικροψυχία. Είπερ ποτέ και άλλοτε, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.)
Του Ιωσήφ Σηφάκη*
Όλα πια έδειχναν ότι η Επάρατη Φάρα εξάντλησε τα περιθώρια, ότι νομοτελειακά της πληρωμής σήμανε η ώρα, και πέσαμε ανυπεράσπιστοι στα χέρια της μισητής Τριανδρίας: του Ενεχυροδανειστή, του Τραπεζίτη και του Μεγάλου Αδερφού. Τότε μες σε βαθειά απόγνωση καλέσαμε την Σπείρα, τον θίασο των περιθωριακών που χρόνια σάρκαζαν στα σκαλοπάτια του Βουλευτηρίου.


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  
ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  
Η απολύτως δικαιολογημένη οργή για την καταιγίδα των φόρων, την παράδοση “κόκκινων”, αλλά και “πράσινων” δανείων στα αρπακτικά funds και τον διαβόητο “δημοσιονομικό κόφτη” έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τον τέταρτο και εξίσου, αν όχι και περισσότερο “τοξικό” πυλώνα του εκτρωματικού πολυνομοσχέδιου που έχει ήδη εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή: το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θεσπίζεται ως “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.”.
Πρόκειται για το υπερταμείο που είχε απαιτήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη δραματική νύχτα της 13ης Ιουλίου του 2015, ζητώντας μάλιστα να έχει έδρα το Λουξεμβούργο, για να γίνει τέλεια η ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης. Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόνο ώρες πριν από την οριστική του συνθηκολόγηση, είχε εκραγεί, είχε βγάλει το σακάκι του και είχε πει στον Γερμανό πολιτικό:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΧΘΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 Τέσσερις παρατηρήσεις για το Κυπριακό:
  1. Το νέο Σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με όσα έγιναν, ιδίως γνωστά από τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου έχει, ουσιαστικά, την ίδια δομή που εξασφαλίζει τη μετατροπή της Κύπρου σε μεταμοντέρνο προτεκτοράτο του διεθνούς (δυτικού) παράγοντα.
  2. Μερικοί και ιδίως η πλειοψηφία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας της Κύπρου και της Ελλάδας μπορεί να νομίζουν ότι αυτό συνιστά λύση. Μακροχρόνια, όμως, ο δυτικός «παράγοντας» χρειάζεται το νησί για την ανυπέρβλητη στρατηγική του θέση, που ελέγχει όλη την Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να κινδυνεύει το ίδιο εύκολα με κατάληψη.

Άξενος Πατρίς

του Simple Man
Είναι γελοίο το ότι κάποια Ελληνική βουλή σύρθηκε να αναγνωρίσει την γενοκτονία Ελλήνων μετά από εβδομήντα τόσα χρόνια για λόγους που τη βόλευαν την συγκεκριμένη στιγμή, καθιερώνοντας την 19ην Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους. 
Είναι γελοίο το ότι ακόμη δεν έχει εκδώσει η βουλή τη «μαύρη βίβλο» που παρήγγειλε (η ίδια) από τότε στον καθηγητή κ. Φωτιάδη για να παλέψουν οι Πόντιοι το δίκιο τους διεθνώς ΜΟΝΟΙ τους. 
Ακόμη γελοιωδέστερες είναι οι παράτες που γίνονται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα κατόπιν εγκυκλίων, σε πληθυσμούς της Ελλάδας που ψωνίζουν από «Ρωσσοπόντιους». 

Φρίκη Zone

Το κείμενο που ακολουθεί εντός εισαγωγικών δεν είναι τρολιά, δεν είναι ψέμα, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει λέξη-λέξη να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά:   
"Μακρόνησος 15/5/16, μία συγκλονιστική εμπειρία ενάντια στη συλλογική λήθη του διχασμού που κάθε νεοέλληνας πρέπει να ζήσει για να ξέρει. Γιατί εκτός από το γλυκό, θυμαρίσιο μέλι του Κωνσταντίνου, τελευταίου και μοναδικού "φύλακα" του νησιού, παίρνεις μαζί πίσω και μία πικρή γεύση της κατάρας που κουβαλά η φυλή μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Φύσσα για την επιτόπια παρουσίαση του βιβλίου του "Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης"(εκδόσεις της Εστίας) και για την ξενάγηση. Ευχαριστούμε το Amaryllis Kifissia για το "προσαρμοσμένο" στις συνθήκες μενού και για την έρευνα του μενού της εξορίας. Ευχαριστούμε το Travel and do για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τα 16 χλμ πεζοπορίας κάτω από τον ήλιο, την υπομονή σας, την επιμονή σας στην αλήθεια και τη γνώση". 
Υπογραφή: Free Thinking Zone.