#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Η γενιά που θα σαλτάρει


Γράφει ο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
Φτάσαμε σχεδόν να ζητάμε οίκτο και να επαληθεύουμε θεωρίες νικητών. Μπροστά στο δέντρο του ιερού οικονομισμού, εκεί, που στα κλαδιά του οι αστοί ρυμοτομούν την ανθρώπινη ύπαρξη, στεκόμαστε σαν χάνοι και μετράμε βαριά πλήγματα και φαύλες μεγαλοφυείς μοχθηρίες πολιτικών φιλοσόφων και δεινοσαύρων του δημόσιου βίου. Η εθνική κουλτούρα από τη μια, γυαλισμένη και λουστραρισμένη κι απ’ την άλλη η νεωτερική υστερία για έναν νέο αλλόγλωσσο πατριό.

Ο κάθε μαλάκας με τους μαλάκες του…

Την νέα δεξιά σκοπεύει να ιδρύσει ο Φαήλος Κρανιδιώτης γιατί η παλιά τον τέλειωσε. Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς εκπαραθυρώθηκε από την αρχηγία της Ν.Δ. και τη θέση του πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ν.Δ. έγινε φιλελεύθερη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, από αγωνιστής της δεξιάς, ένας μαλάκας.
Έτσι πλέον η Ν.Δ. δεν χωράει τον όγκο του Φαήλου Κρανιδιώτη γιαυτό και αυτός θα ιδρύσει δικό του πολιτικό χώρο. Δεξιά από την Ν.Δ. Κάπου μεταξύ χρυσής αυγής και χρυσής αυγής.

Γλέζος: "Να κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της μνήμης"

Μήνυμα του Μανώλη Γλέζου στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης, που λαμβάνουν χώρα στο Bad Reichenhall της Βαυαρίας.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι.
Η ναζιστική θηριωδία γέμισε τάφους και μαυροφορεμένες μάνες όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.
Και η μνήμη είναι ένα καντήλι που έχουμε όλοι ηθική υποχρέωση να το κρατήσουμε αναμμένο.
Σε όλη τη Γερμανία έχουν δημιουργηθεί πυρήνες από Γερμανούς πολίτες, που θέλουν η αδικία κατά της Ελλάδας, - της μόνης χώρας στην οποία η Γερμανία δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της - να εξαλειφθεί.

όλοι στους δρόμους


Ο Αρης Βελουχιώτης μιλάει στη «Σύσκεψη της Καισαριανής» για την ανάγκη του ένοπλου αγώνα

«Την ιστορία δεν την δημιουργούν οι "ημίθεοι", αλλά οι πρωτοπόρες δυνάμεις του Εθνους. Ο ίδιος ο λαός. -- Ακόμα και τα καρυοφύλλια των προγόνων μας του Εικοσιένα θα ξεθάψουμε»Από τα σημαντικότερα ίσως γεγονότα των πρώτων ημερών της γερμανικής κατοχής είναι η πραγματοποίηση σύσκεψης, την Πέμπτη 15 Μάη 1941, στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, που την συγκάλεσε ο Θανάσης Κλάρας (Αρης Βελουχιώτης). Η σύσκεψη έγινε στη δεξιά όχθη του Ηριδανού – που οι μικρασιάτες πρόσφυγες, πρώτοι κάτοικοι της Καισαριανής, τον ονόμαζαν Ντερέ (ρέμα), στο άλσος των Κουπονίων, ανάμεσα στη Καισαριανή και τα Ιλίσια. Σ’ αυτή τη σύσκεψη, γνωστή σαν «Σύσκεψη της Καισαριανής», ο Αρης μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών.

Από τα πανηγύρια ως το πλιάτσικο, πόση είναι η απόσταση;

 Ρούντι Ρινάλντι – «Δρόμος της Αριστεράς»
Θλιβερές διαπιστώσεις για την κυβερνητική χρεοκοπία
Διαπίστωση πρώτη: Όταν ακούμε πανηγυρισμούς από κυβερνήσεις και πολιτικούς του συστήματος, κρατάμε μικρό καλάθι. Κάποτε υπήρχαν πιο ισχυρά θέματα που συνοδεύονταν από θριαμβικές ιαχές όπως η είσοδος στο ευρώ (Σημίτης) οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 (σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος). Στη μνημονιακή εποχή πανηγυρίζεται η δόση, η «διαπραγμάτευση» (20 Φλεβάρη 2015), η «αξιολόγηση» (που ακόμα δεν έχει κλείσει) η δήλωση κάποιου παράγοντα που την ερμηνεύουμε όπως θέλουμε.
Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας (με τον συνέταιρο Καμμένο) πανηγυρίζουν την περίπου «έξοδο από τα μνημόνια». Γιατί, έτσι τα σκίζουν αυτοί.

Η Γερμανία ξαναπαίρνει τ’ όπλο της

Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης – «Επίκαιρα»
Εφιαλτικό σχέδιο διοίκησης του Ευρωπαϊκού στρατού
Προβληματισμό και βαθιά ανησυχία προκάλεσε τουλάχιστον στην Ευρώπη η «Λευκή Βίβλος» για τον γερμανικό στρατό με συντάκτη το Βερολίνο, που είδε το φως της δημοσιότητας. Ακόμη κι αυτά τα μικρά αποσπάσματα που «διέρρευσαν» ξυπνούν τους χειρότερους εφιάλτες…
Με βάση το δημοσίευμα των Financial Times της 2ας Μαΐου 2016, η «Λευκή Βίβλος» αναφέρει: «Η γερμανική πολιτική ασφάλειας εκτείνεται επίσης πέραν της χώρας… Η Γερμανία επιθυμεί να συμμετέχει έγκαιρα, αποφασιστικά και ουσιαστικά ως ηγέτιδα δύναμη στις διεθνείς διαμάχες, να αναλάβει ευθύνη και να αξιώσει την ηγεσία»! Σωστά διαβάσατε! Η Γερμανία δεν θέλει μόνο να σπάσει τις μεταπολεμικές απαγορεύσεις που της επιβλήθηκαν ως τιμωρία για τα 60 εκατομμύρια νεκρούς που προκάλεσε η φονική μηχανή της την τελευταία φορά που βγήκε εκτός συνόρων, αλλά θέλει και να ηγηθεί του ευρωπαϊκού στρατού, που σιγά σιγά και εν κρυπτώ συγκροτείται.

Πόσο πάει «η ελπίδα που επιστρέφει», μεγαλέμπορε;

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει για τα …δρομολόγια της ελπίδας! «Η ελπίδα επιστρέφει», σύμφωνα με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή»! Επιστρέφει, λοιπόν, η ελπίδα. Άρα, αυτό σημαίνει πως είχε έρθει, κάπου πήγε και γύρισε. Για την ακρίβεια, δεν γύρισε ακόμα, αλλά τη βλέπουν να έρχεται, να επιστρέφει.
  Από τότε που «Η ελπίδα έρχεται» (σύμφωνα με το παλιότερο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ) έχει περάσει καιρός. Κάπου χάθηκε, κάπου δεν βρέθηκε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι η ελπίδα ήταν απούσα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ας μείνουμε, όμως, ήσυχοι, αφού «η ελπίδα επιστρέφει»…

«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ» (Γιάννης Ρίτσος-Δήμος Μούτσης)
Θανάσιμες θεραπείες: η επίσημη επιβεβαίωση

 Είναι επίσημο: Η Ιατρική είναι η Τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Πέτρος Αργυρίου
Και αυτή δεν είναι ακριβής εκτίμηση. Γιατί με τα στοιχεία που έχουμε είναι πιθανόν, σήμερα, η ιατρική να είναι πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ!!!
Θα ξεκινήσουμε με την περιγραφή μιας ανάλυσης που δημοσιεύτηκε μόλις πρόσφατα στην ιατρική επιθεώρηση BMJ με τίτλο «Ιατρικό σφάλμα, η τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ».
Η ανάλυση εξετάζει στοιχεία ερευνών μετά το 1999 καθώς ο εκτιμώμενος αριθμός θανάτων από ιατρικά σφάλματα υπολογιζόταν από τον αρμόδιο οργανισμό για χρόνια κοντά στις 90.000 ετησίως.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ''NOUIT DEBOUT'' ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Παγκόσμια κινητοποίηση - διαμαρτυρία πραγματοποιείται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της υφηλίου αλλά και στην Ελλάδα, έπειτα από έκκληση της Παρισινής Ολονυκτίας ''Nouis Debout'',  Κυριακή (15/5)  στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ''Global Debout''.  
Στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της χώρας , την Κυριακή 7μμ, η διαδικτυακή πρωτοβουλία '#ΑΡΚΕΤΑ, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες και οι οποίες εξαπλώνονται ταχύτατα στο διαδίκτυο, κάνει έκκληση για ολονύκτια - διαμαρτυρία, καλώντας τη νεολαία και τον λαό να ''πλημμυρίσουν'' τις πλατείες , φωνάζοντας ''ΑΡΚΕΤΑ'' στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και 6 χρόνια στη χώρα μας και στη δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου.  

H Ελπίδα έρχεται... από τη Γαλλία

Giorgos Zacharakis
via     σιβυλλα

Είναι νύχτα, τα αραπάκια είναι μαύρα και δεν φαίνονται...

Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal)
Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η Ολγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά τον ελληνικό λαό: Οταν υπάρχουν προτάσεις, σχεδιασμός και διαπραγμάτευση με σταθερά βήματα, υπάρχει αποτέλεσμα. Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Εχει αποτυπωθεί σε μια δύσκολη χρονιά ότι όχι μόνο φτάνουμε τους στόχους, αλλά τους υπερβαίνουμε». Για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Για πρώτη φορά μπήκε ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο».


Προβολή της τράπεζας της Isis στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο

Προβολή της τράπεζας της ΙΣΙΣ στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο.
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι προϊόν ακτιβιστικής ενέργειας από Γερμανούς που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τονίσουν πως πίσω από την ΙΣΙΣ κρύβεται η Σ.Αραβία, το Κατάρ και οι ΗΠΑ
https://www.facebook.com/pixelhelper/posts/1703116266635771?hc_location=ufi