#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

ΜΠΑΜΠΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ…  

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ  
Στις 9 Μαΐου έκλεισε ο κύκλος που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή, το 1974. Τότε, η «Δεξιά» νομιμοποίησε, τυπικά, την Αριστερά. Τώρα, μια κυβέρνηση της «Αριστεράς», νομιμοποιεί, ουσιαστικά, δηλαδή σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης, τη δεξιά νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.  
Οι επιπτώσεις της συμφωνίας, σε πολιτικό επίπεδο, είναι εξ ίσου σημαντικές με αυτές στο οικονομικό.  
Η κυβέρνηση Τσίπρα–Καμμένου προορίζεται πλέον, από ισχυρά κέντρα εντός και εκτός, για κυβέρνηση τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει «θεσμικό» πολιτικό γεγονός στον ενδιάμεσο χρόνο (ευρωεκλογές, εκλογή προέδρου). Τα πιθανά πολιτικά σενάρια της προηγούμενης περιόδου (οικουμενική, εκλογές, ηρωική έξοδος) ακυρώνονται. Και ακυρώνονται όχι γιατί δεν υπήρξαν, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και τα ακύρωσε de facto.  

Έπος γελοιότητας

Πέτρος Αργυρίου
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;
Ας ξεκινήσουμε από τα τελευταία:
«Εμπιστευτήκαμε  όλον αυτόν τον καιρό τον Αλέξη Τσίπρα, δεχθήκαμε το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει υποστεί κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πλέον δικαιωνόμαστε.  Πετύχαμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση την έξοδο της Ελλάδος από τον καιρό των μνημονίων. Ξεκινούν, πλέον, καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό,  και μετά τη συμφωνία που θα σφραγιστεί στις 24 Μαίου, ξεκινά και η ανάπτυξη για την οικονομία της χώρας.  Ο ελληνικός λαός απαλλαγμένος από το χθες,  προχωρά στο αύριο για καλύτερες ημέρες με τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ για τη στήριξη που πρόσφεραν στην κυβέρνηση.  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το αναγκαίο καλό»

Πού πήγαν τα λεφτά από τα προγράμματα στήριξης;

Δημήτρης Καζάκης
Πρόσφατα μια τελευταία μελέτη του European School of Management and Technology (ESMT) με έδρα το Βερολίνο διερευνά το πού πήγαν τα λεφτά της Ελληνικής διάσωσης (Rocholl, J., and A. Stahmer (2016). Where did the Greek bailout money go? ESMT White Paper No. WP–16–02). Έχει ενδιαφέρον να δούμε κάπως αναλυτικά τα στοιχεία.
Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη μελέτη μόνο € 9,7 δις ή λιγότερο από το 5% του συνολικού ποσού των € 215,9 δις, που κατανέμεται στο 1ο και 2ο πρόγραμμα δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις πληρωμές του χρέους και δεν πήγαν σε τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις. Σε αντίθεση, € 139,2 δις ή περισσότερο από το 64% χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή του υφιστάμενου χρέους και για να εξυπηρετήσει τις πληρωμές τόκων.

Στα κάτεργα της «ελληνικής ομογένειας»

  Η ιστοσελίδα New Diaspora δημοσιεύει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες Έλληνες εργοδότες στο εξωτερικό εκμεταλλεύονται Έλληνες νεομετανάστες - Η αλληλεγγύη των Ελλήνων βυθίζεται παγκοσμίως. 
Πρόσφατα αναδημοσιεύσαμε στη σελίδα μας στο Facebook ένα άρθρο με τίτλο "Έλληνας μάγειρας στη Γερμανία: Αηδίασα με τους Έλληνες εργοδότες", από το site bangladeshnews.gr, που μια βδομάδα πριν είχε δημοσιεύσει το: "Έλληνας σεφ στην Αυστραλία: Οι Έλληνες εργοδότες συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια στους συμπατριώτες τους". Πρόκειται για ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ από στόμα σε στόμα, αν και δυστυχώς έχουν γραφτεί γι’ αυτό ελάχιστα.

Έχοντας αναφερθεί κι εμείς παλιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις, θελήσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα, σταχυολογώντας μαρτυρίες μελών της κοινότητας της New Diaspora. Ξεκινώντας από τα σχόλια του ποστ, κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ήταν:
Κική: "Καιρός να βγούνε μερικά πράγματα στη φόρα. Έτσι για να ξορκίζεται και η legenda metropolitana του πόσο αλληλέγγυοι είμαστε.”

Για την Ελλάδα, πάρτα όλα"


Άντε συνέλληνες ποιος τη χάρη μας!!!! Σωθήκαμε βρε, έτσι ξαφνικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαγγέλματα η χώρα σώθηκε!!!
Αξιόπιστη και πολύ καλά πληροφορημένη πηγή με ενημέρωσε εχθές αργά στο μπαρ το ναυάγιο, πως οι εθνοπατέρες όλων των βαλαντίων και αποχρώσεων, με μια ιστορική και γενναία απόφαση, μάζεψαν τα μυριάκια που διαθέτουν, μαζί και τα ακίνητα, ρευστοποίησαν μετοχές, μέχρι και οικογενειακά κειμήλια έβγαλαν στο σφυρί και εξόφλησαν το χρέος.(κέρδισαν και τους τόκους, διότι τα έσκασαν μετρητά και εφάπαξ).

Ο κουραδοκόφτης

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, μας σκοτώνουν με το ασφαλιστικό, η σύνταξη θα είναι χαρτζιλίκι, τα νοσοκομεία είναι προθάλαμοι θανάτου, θα πάρουμε τις καραμπίνες αν βάλουν κι άλλα μέτρα, δεν θα μπορούνε να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες. Αυτά κι άλλα ωραία ακούγονται κατά κόρον μεγάλο διάστημα τώρα.
Μετά την τελευταία παράσταση "λαού" και πολιτικών την ημέρα που ψήφιζαν το αποκαλούμενο "λαιμητόμο ασφαλιστικό", ένα γεγονός συντάραξε τους κατοικοεδρεύοντες την αποικία. Ο κόφτης.
Το σκέφτηκε(;) λέει ο Τσίπρας και η παρέα του για να διαπραγματευτεί για το καλό σου. Φυσικά, ο "λαός" το γλέντησε για μια ακόμη φορά στα social media και πάει κι αυτό. Τελικά το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως ο «λαός» δεν έχει χιούμορ αλλά πλάκα. Κυριολεκτικά είναι της πλάκας.

Η Ελλάδα προχωράει...