#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Από την ΚΥΠ του Καραμεσίνη στην ΕΥΠ του Ρουμπάτη και ο ρόλος κάποιων δημοσιογράφων

Του Γ.Γ.
Σαν σήμερα στις 07/05/1953 ιδρύεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) υπό την διοίκηση του πράκτορα της CIA Τομ Καραμεσίνη. Ηταν η εποχή που ο πρωθυπουργός της χώρας μας Α. Παπάγος – ο πρώην αρχιστράτηγος του ελληνικού μοναρχοφασιστικού στρατού που δεν δίσταζε να διακηρύσσει δημόσια, απευθυνόμενος στον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» – δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια του περιβόητου αμερικανού πρέσβη Πιουριφόι, ο οποίος ουσιαστικά διοικούσε την μπανανία – Ελλάδα.
Η ΚΥΠ η ποιο «βρόμικη» κρατική υπηρεσία από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν προήλθε από παρθενογένεση. Η μήτρα της ήταν η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ένα δημιούργημα της CIA, με την συνδρομή Βρετανών πρακτόρων, που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του εμφυλίου πολέμου αρχικά με περιορισμένη δράση, για να γιγαντωθεί από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να γίνει το Βατερλώ της κυβέρνησης!

Γράφει ο Ζήσιμος Βαφίδης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για μια ακόμα φορά, αθετώντας και αυτή ακόμα τη διαβεβαίωσή της για κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης στη βουλή του αντιασφαλιστικού-φορομπηκτικού της εκτρώματος, τελικά, δεν προκρίνει αυτήν την κανονική τυπική διαδικασία αλλά και γιαυτό το νομοσχέδιο καταφεύγει στη γνώριμη πια τακτική της. Το προωθεί δηλ. και αυτό, ως κατεπείγον και με συνοπτικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες, το ψηφίζει το πρώτο, μετά το Πάσχα, Σαββατοκύριακο στη βουλή, όπως είχε ψηφίσει, ως κατεπείγον και το τρίτο μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι.

Οι σκοπιμότητες είναι προφανέστατες. Έτσι, ακόμα και οι τυπικές αστικοδημοκρατικές διαδικασίες παραμερίζονται μπροστά στα υπέρτερα ιδιοτελή κυβερνητικά συμφέροντα για την παραμονή στους κυβερνητικούς θώκους, ελέω δανειστών.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Γιώργος Αλεξάτος
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!
Αν δεν κάνω λάθος, ο κήπος αυτός έμεινε κλειστός κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών του 1944 και τις πρώτες μία-δύο μέρες των πραξικοπημάτων της 21ης Απριλίου 1967 και της 25ης Νοεμβρίου 1973.
Γράφει ιστορία η κυβέρνηση Τσίπρα!

Κωλοχώρι

Από εδώ το Αριστεροχώρι, από εκεί το Δεξιοχώρι, πιο πέρα το Πασοκοχώρι και παραπέρα το Ναζιστοχώρι. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, η χώρα τελεί και θα τελεί υπό κατοχή και ακόμη οι Έλληνες ψάχνουν ταμπέλα να βάλουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους τα οποία τελειώνουν πάντα με την λέξη «λεφτά».

Για να δούμε ποια ταμπέλα θα φορεθεί αυτή την σεζόν! Του Αριστεροχωρίτη ή του Δεξιοχώριτη; Ποιος μάς τάζει περισσότερα; Ποιος μάς υπόσχεται ότι και με λίγο λιγότερο μισθό, σύνταξη, επιδότηση,  τα οφίτσια δεν θα τα χάσουμε ολοκληρωτικά; 
Όλη η Ελλάδα είναι πλέον ένα Κωλοχώρι του οποίου οι κάτοικοί του έχουν βγάλει τα πιο απίστευτα κρυμμένα απωθημένα και κόμπλεξ τους που τα έκρυβαν επί δεκαετίες κάτω από την ειρηνική, καλοβολεμένη, σίγουρη και δεδομένη ζωούλα τους. 

Ψηφίζουν αυτά που συμφώνησαν

 Τα προαπαιτούμενα ψηφίζονται στην Βουλή-Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ότι υπάρχει δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.
 
Δεν πρόκειται για κανέναν απολύτως αιφνιδιασμό η απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-φορολογικό προς ψήφιση από την Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.  Ήδη έχει αργήσει και οι δανειστές βιάζονται να κάνουν την αξιολόγηση έτσι ώστε να ανοίξουν την κάνουλα της επόμενης δόσης δανεικών.
Από την στιγμή που στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση ως προς τα νέα επιβαλλόμενα χαράτσια αλλά και τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης (που η κυβέρνηση κομπάζει ότι είναι δική της πρόταση!) έδωσε το πράσινο φως να γίνουν νόμοι του κράτους τα προσυμφωνηθέντα που όλοι γνώριζαν από την ψήφιση του Μνημονίου 1-2 και της Κύρωσης του Μνημονίου 3 τον Αύγουστο του 2015 με τα 222 βουλευτικά ΝΑΙ.

Αριστεροχώρι και αρχοντοχωριάτες


 Πέτρος Αργυρίου
Στο προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στις όποιες αριστερές ρίζες του φασισμού.
Στην Ελλάδα έχουμε όμως τον Συριζαϊσμό.
«Το κόμμα απευθύνεται σε ένα ευρύτερο ακροατήριο κι όχι σε ένα αριστεροχώρι».
Τάδε έφη Αλέξις Τσίπρας χλευάζοντας μέχρι χλέπας την αριστερά, την αριστερά που τον ανέδειξε, τον εξέθρεψε, τον πίστεψε. Έτσι έκοψε και δημόσια τον ομφάλιο λώρο που τον συνέδεε με την τροφό του γιατί πολιτικά το χε κάνει καιρό πριν, ενώ ιδιωτικά είχε απογαλακτιστεί πολύ καιρό πριν, ερωτοτροπώντας με τις ελίτ ο αρχοντοχωριάτης.Ο Τσίπρας δεν είναι απλά αρχίδι. Είναι μεγάλο αρχίδι.

Δεν υπάρχει δύναμη που θα μπορέσει να σταματήσει το απόλυτα Εθνικό και Λαϊκό έργο μας. Κι αν υπάρχει θα την συντρίψουμε

Ο Άρης Βελουχιώτης στη Βάχλια.Το ιστορικό γράμμα του στο λαό του Μοριά. Ένα επίσης ιστορικό γράμμα του Άρη – απόλυτα ταιριαστό με τον επίσης ιστορικό λόγο του στη Λαμία – ένα γράμμα που συντάχθηκε όταν επισκέφτηκε το χωριό μου Βάχλια στην ορεινή Γορτυνία. Ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί από τους σύγχρονους εθνομηδενιστές με τον κίβδηλο «αριστερό» φερετζέ όπου και αν ανήκουν…


Κυριάκος Κυριακόπουλος
Πρόκειται για μια επιστολή αποκαλυπτική του ήθους, του εθνισμού, του πατριωτισμού… Για ένα μάθημα αυθεντικό της μαχητικής σχέσης των κομμουνιστών με τη στρατηγική και με τη…
ζωντανή ιστορία του λαού τους…
Πρόκειται για ένα μάθημα – γροθιά στο στομάχι των εθνομηδενιστών και της αποπροσανατολιστικής ιδεοληψίας, που αποτελεί το νεοταξίτικο καρκίνωμα, που οφείλει να αποβάλει από τη σκέψη του κάθε κομμουνιστής, αν θέλει να μην είναι αναντίστοιχος με το μεγαλείο των ιδεών του και με την ιστορική του αποστολή.

Είναι μανάδες και πατεράδες εκείνοι που παίρνουν τα μικρά παιδιά τους σε φουσκωτά στο Αιγαίο;

Έσυραν στα δικαστήρια με χειροπέδες ένα ανδρόγυνο λαϊκής οικογένειας τσιγγάνων γιατί η μικρή τετράχρονη κόρη τους χάθηκε από την επίβλεψή τους για κάποιες ώρες. Η αστυνομία, οι δήθεν κοινωνικοί λειτουργοί και οι ΜΚΟ, που έστειλαν στα δικαστήρια τους γονείς, δεν μπορούσαν να κρίνουν μέσα σε λίγα λεπτά αν το παιδί είναι κακοποιημένο; Και δεν είδαν ότι το παιδί ζητά επίμονα τους γονείς του; Διάφορα ΜΜΕ άφηναν να εννοηθεί ότι η οικογένεια ήθελε να πουλήσει το παιδί!!!

Καλημέρα Μήτσο μαλάκα...

The Bloopers Team (web radio)
Καλημέρα Μήτσο μαλάκα...
 via σιβυλλα

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7 ΜΜ & ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ
Δυναμικό παρών δίνει η νεολαία της χώρας μας στα συλλαλητήρια του Σαββατοκύριακουεναντίον του αντιασφαλιστικού εκτρώματος και της μνημονιακής υποδούλωσης. Φέρνοντας και στη χώρα μας την ανατρεπτική πνοή των γαλλικών “Ολονυκτιών” (Nuit Debout), δεκάδες ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες, που εξαπλώνονται ταχύτατα μέσω Διαδικτύου, καλούν σε συμμετοχή στα λαϊκά συλλαλητήρια και σε συνελεύσεις πλατειών το Σάββατο και την Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα, που θα έχει ως επίκεντρο τις κεντρικές πλατείες των πόλεων όλης της χώρας.