#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Άλλοι με τον Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη

Φαντάζεστε την Ιστορία, εάν οι άνθρωποι είχαν πειστεί από τα επιχειρήματα των Μπογδανοτσολάκογλου της κάθε περιόδου;..
Την περασμένη Τετάρτη ο κύριος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τον Γεώργιο Τσολάκογλου.  Ο Μπογδάνος, στην αναφορά του στον Τσολάκογλου (τέσσερα λεπτά), κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, έδειχνε ιδιαιτέρως σοβαρός και σχεδόν συγκινημένος. 
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίασε την προσωπικότητα και τη δράση του Τσολάκογλου, για να καταλήξει να τονίσει: Ο Τσολάκογλου είναι ένας «άνθρωπος τον όποιο αποκαλούμε πανεύκολα προδότη», ένας άνθρωπος «του οποίου το όνομα σπιλώνουμε με έναν εύκολο και ευκαιριακό λαϊκισμό», ενώ αυτός «έσωσε 300 χιλιάδες Έλληνες ήρωες στρατιώτες την ώρα που όλοι οι άλλοι εγκατέλειπαν».

ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το χαρακτηριστικό όλης της περιόδου των Μνημονίων είναι ότι ο κόσμος επιμένει στην επιθυμία αποκατάστασης του παρελθόντος, μια εποχή ευημερίας. Και αυτό δεν χαρακτηρίζει μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, τις χώρες της ΕΕ επικρατεί η ίδια διάθεση, αποκατάστασης, επιστροφής του παρελθόντος και όχι ανατροπής εν ονόματι ενός άλλου εφικτού Κόσμου, διαφορετικού, καλύτερου.
Εβδομήντα και πλέον χρόνια συνεχούς βελτίωσης των υλικών συνθηκών και η συνεπαγόμενη ιδεολογική φαντασίωση περί «αειφόρου» ανάπτυξης, εδραίωσαν την πεποίθηση ότι ζούμε στον μοναδικό Κόσμο που μπορεί να υπάρξει.

Τάξις: Κάθε φορά που το ακούω ξέρω ότι θα μαγειρέψουν ανθρώπινο κρέας...

Γράφει ο mitsos175.
Η προηγούμενη δικτατορία των συνταγματαρχών μοίραζε ξύλο, εξορία και θάνατο κυρίως στους Κομμουνιστές, αλλά όχι μόνο σε αυτούς. Στους πολύ πλούσιους (Ωνάση, Λάτση, Νιάρχο, Βαρδινογιάννη κλπ) μοίραζε φιλάκια, ενώ με τους "συμμάχους" Τούρκους τελικά μοιράστηκε την Κύπρο. Όπως σε κάθε δικτατορία τα σκάνδαλα έχουν την τιμητική τους. Αλλά κι οι καταδότες.

Η σημερινή δικτατορία των Τραπεζιτών μοιράζει καταστολή, τρομοκρατία και θάνατο κυρίως στους Πρόσφυγες, αλλά όχι μόνο σε αυτούς. Στους πολύ πλούσιους (Μπόμπολα Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη κλπ) μοιράζει φιλάκια, ενώ στους Γερμανούς και άλλους "συμμάχους" τα δίνει όλα, όχι μόνο τα μισά. Οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν μισές δουλειές, όταν λεηλατούν, δεν αφήνουν τίποτα.


Για τον «Εθνικό Κήπο»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι εντείνεται η προσπάθεια ορισμένων, μέσα από δημοσιεύσεις στον τύπο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δυσφημίσουν όχι μόνο τον «Εθνικό Κήπο» αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτόν, εργατικό και επιστημονικό προσωπικό.

Ως εκ τούτου, ως μέλη του «Ανεξάρτητου Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων» (Α.Σ.Ε.Δ.Α.), καλούμαστε να πάρουμε θέση και να επισημάνουμε τα εξής:

Δείκτες

Του Γιώργου Σιώζου
Ελλείμματα, τεράστια ελλείμματα.
Χρέη, κολοσσιαία χρέη.
Πλεονάσματα, θηριώδη πλεονάσματα.
Επενδύσεις, πολλές και μεγάλες επενδύσεις.

Αύξηση του Εθνικού προϊόντος.
Μεγάλη Προσοχή στους Οικονομικούς δείκτες.

Οι ευρωτσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβάζουν χέρι στα αποθεματικά των νοσοκομείων!

«Η αιτία του κακού είναι οι άρχοντες, όχι φιλότιμοι, ουδέ τόσο φιλόδοξοι, όσον φιλόπλουτοι. Κατακρατούν τα άρματα, όχι δια να πολεμήσουν, αλλά δια να υπερασπίσουν τα πλούτη των και κοντά εις τούτο σφετερίζονται και όλα της Πατρίδος τα δικαιώματα».
Θ. Κολοκοτρώνης


askordoulakos
«Με το αριθ. ΓΔΟΥ/569/21-4-2015 έγγραφό μας αποστείλαμε οδηγία για ενημέρωση και εφαρμογή του περιεχομένου της Π.Ν.Π που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’41 και κυρώθηκε με το νόμο 4323/2015 (Α’ 43/27-4-2015), από τα νοσοκομεία εποπτείας σας. Κατόπιν τούτου αναμένουμε εντός της σήμερον σχετική ενημέρωση περί της εφαρμογής του περιεχομένου της προαναφερόμενης νομοθεσίας με αποστολή αναλυτικής κατάστασης για τα χρήματα που κάθε νοσοκομείο έχει μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εξυπακούεται ότι εντός της σήμερον θα έχει πλήρη εφαρμογή το περιεχόμενο της παραπάνω διάταξης, δηλαδή θα κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα και θα μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ


Στις 23 Απριλίου 2010 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο την υπαγωγή της χώρας υπό τον έλεγχο διεθνών κέντρων και την εφαρμογή σκληρής αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Στα έξι χρόνια που πέρασαν από τότε, η Ελλάδα είδε την εθνική της κυριαρχία να ακρωτηριάζεται, τη λαϊκή κυριαρχία να τσαλαπατιέται, την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της να φτάνει στο επίπεδο της πρώτης μεταπολεμικής δεκαετίας. Χιλιάδες αυτοκτονίες, πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες μετανάστες, μεροκάματα και συντάξεις πείνας.

Λένιν

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Χτες συμπληρώθηκαν 146 χρόνια από τη γέννηση τουΒλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, τουΛένιν , που είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στις 22 Απρίλη 1870, στην πόλη Σιμπίρσκ στο Βόλγα.
To όνομα του Λένιν, του επαναστάτη, του διανοούμενου, του καθοδηγητή, συνδέθηκε άρρηκτα με το πιο μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία, τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
To όνομά του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, μαζί με τον Μαρξ και τον Ενγκελς και δίκαια θεωρείται ένας από τους τρεις θεμελιωτές της επαναστατικής κοσμοθεωρίας της εργατικής τάξης. Ο λενινισμός είναι ο μαρξισμός στην εποχή του ιμπεριαλισμού, της εποχής των σοσιαλιστικών επαναστάσεων για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό για την οικοδόμηση της κομμουνιστικής κοινωνίας.

Χώρα του παραλόγου