#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ


«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα».
Άλμπερτ Αϊνστάιν. Πεθαίνει σαν σήμερα 18 Απριλίου 1955… 

Συριζαίος βουλευτής: "ξεπουλούμε τα πάντα. Εφαρμόζουμε τις εντολές της τρόικας"

Μέχρι τώρα ότι το ντόπιο πολιτικό προσωπικό δεν είναι παρά υπηρέτες και εκτελεστές εντολών από τους ξένους δανειστές του ελληνικού κράτους, (και της ντόπιας πλουτοκρατίας, θα λέγαμε εμείς), το επικαλούταν μόνο κάποιοι οι οποίοι από τα ΜΜΕ χαρακτηριζόταν «γραφικοί», στερούμενοι «ευρωπαϊκού πνεύματος».

Μπροστά όμως στα σημερινά δεδομένα, αυτή την πραγματικότητα αναγκάζονται να αναγνωρίσουν δημόσια ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο Γιώργος Δημαράς ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ασκεί η ίδια πολιτική αλλά περιορίζεται να εφαρμόζει τις εντολές που παίρνει: «Δεν είναι ευτύχημα το ότι στη χώρα αναγκαζόμαστε, επειδή έτσι κατάντησε η οικονομία να ξεπουλάμε τα πάντα. Δεν ασκούμε εμείς πολιτική . Κι αυτό ας το συνειδητοποιήσουμε. Σε ένα μέρος ποσοστό ασκούμε πολιτική. Η κυριαρχία είναι στην τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα ερωτήματα της δραχμής...


Του Νίκου Ιγγλέση
Στο εκτενές άρθρο του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα analyst.gr, ο οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος θέτει πάρα πολλά ερωτήματα όχι μόνο για τον τρόπο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα αλλά και για το χρέος καθώς και για τις γεωπολιτικές διαστάσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ο κ. Βιλιάρδος προτάσσει της ανάλυσής του τα ερωτήματα για το χρέος, τα οποία όμως δεν μπορούν να απαντηθούν αν προηγουμένως δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις για ο εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να λεηλατηθεί παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης, γράφει ο κ. Βιλιάρδος, εμείς θα λέγαμε ότι η Ελλάδα λεηλατείται εδώ και έξι χρόνια από το Δ΄ Ράϊχ και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Σάλπισμα Αποχώρησης από το Διαφθορείο Ε.Ε.

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Αυτή τη φορά ο γράφων θα  παραχωρήσει την πένα του σε πειστικότερο συνήγορο. Στη χώρα αυτή άλλωστε όλοι τα ξέρουν όλα καλύτερα από όλους τους άλλους, αλλά ακούνε με περισσότερο σεβασμό οποιονδήποτε ξένο. Στη προκειμένη περίπτωση μάλιστα, ο ξένος  συμβαίνει  να είναι ο Βρετανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Χάνναν, που με άρθρο του στη Νταίηλυ Μαίηλ καλεί τους συμπατριώτες του να τον . . . απολύσουν από το Ευρωκοινοβούλιο.
Επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε τον κ. Παπαδημούλη (ιδρυτικό στέλεχος Σύριζα) να πράξει το ίδιο, ο γράφων  σας παρουσιάζει σε συντομία τις εξηγήσεις του κ. Ντάνιελ Χάνναν:

Ο θρίαμβος της δεξιάς με στολή παραλλαγής «αριστεράς».

του Λευτέρη Ριζά
       Τις τελευταίες ημέρες «έτυχε» να ρίξω μια ματιά σε παλιά περιοδικά της αριστεράς – όλου του φάσματος – και, φυσικά, πρώτα-πρώτα σε όλα τα παλιά τεύχη του Monthly Review [ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ], σε άλλα έντυπα και εφημερίδες μετά την κατάρρευση της Χούντας – ανάμεσα τους βέβαια τα περιοδικά του ΚΚΕ (εσωτερικού) και του ΚΚΕ, τον «Πολίτη», τις «Θέσεις», το «Αντι», «Τα Τετράδια», κλπ, και ακόμα πιο παλιά, δηλαδή πριν από την Χούντα. Δεν μου διέφυγαν ούτε τα έντυπα του ΠΑΣΟΚ (περιοδικά και η «Εξόρμηση». Δοκίμασα με σχετική έκπληξη και θλίψη, πόσο έχουν «αλλάξει» οι καιροί.
Πόσο σταθερά και σταδιακά άλλαξε όλο το ρεπερτόριο των θεμάτων με τα οποία ασχολιότανε τότε η Αριστερά. Αναλύσεις σχετικά με την λειτουργία και κατάσταση του καπιταλισμού, για την εκμετάλλευση του Τρίτου Κόσμου, για τις θεωρίες μητρόπολης-περιφέρειας και τον ιμπεριαλισμό, για την Νέα Διεθνή Οικονομική Τάξη, για την μετάβαση σε μια σοσιαλιστική κοινωνία τόσο στην μητρόπολη όσο και στην περιφέρεια, για τα μονοπώλια, το κράτος και τις τάξεις, τον ρόλο της εργατικής τάξης και του κόμματος, για την ελληνική οικονομία και κοινωνία κλπ κλπ.