#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Γιορτή Δημοκρατίας στη Συρία... νέα ήττα της δύσης κι αυτοκτονία της "δημοσιογραφίας"!

Aπό το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Ο λαός της Συρίας σήμερα ψηφίζει.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Η εκλογική διαδικασία μπορεί να παραταθεί σε εκλογικά τμήματα με μεγάλη προσέλευση.
Περισσότερα από 7.300 εκλογικά κέντρα υποδέχονται από το πρωί τους πολίτες που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι ουρές ήταν τεράστιες, ακόμη και 2 ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

MΊΑ ΓΕΝΙΆ ΑΠΌ ΗΛΊΘΙΟΥΣ; - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ ΆΡΘΡΟ ΕΝΌΣ 14ΧΡΟΝΟΥ, ΠΟΥ ΌΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΆΣΟΥΝ


Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά...

Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία.

Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;


Αλέξη Τσίπρα, ακούς τι λες;

Αναφερόμενος στα χτεσινά επεισόδια στην Ειδομένη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως, στον αγώνα της να πείσει τους πρόσφυγες να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, «η κυβέρνηση βρίσκει απέναντί της και ορισμένες ΜΚΟ που κάνουν την εντελώς αντίθετη δουλειά και προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν εκεί, αδιαφορώντας αν η παραμονή τους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, διότι φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους, όχι να προσφέρουν αλλά να πάρουν κονδύλια».


Τρεις xιλιάδες τόνοι οπλισμού στους Τζιχαντιστές Συρίας-Ιράκ, με Αμερικανική ναύλωση, μέσω Βουλγαρίας και Ιορδανίας

Του Μιχαήλ Στυλιανού
ΗΠΑ και Σύμμαχοι συνεχίζουν τον «πόλεμο δια πληρεξουσίου»  στη Συρία ενώ στηρίζουν ρητορικά την ανακωχή και τις εικονικές διαπραγματεύσεις ειρήνευσης.
Αυτό καταγγέλλουν δημοσιεύματα στο έγκυρο αμερικανικό οικονομικό δελτίο ΖeroHedge και σε αμερικανικά επίσης όργανα ανεξάρτητης διαδικτυακής ενημέρωσης.

«Πληρεξούσιος» στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον  του εθνικού στρατεύματος και της κυβέρνησης της Συρίας είναι τρεις ισλαμικές αποφύσεις της Αλ Κάϊντα, η μία των οποίων –που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης- ομολόγησε την ενοχή μονάδων της στους δύο τελευταίους βομβαρδισμούς με χημικά στο Χαλέπι και δήλωσε πως ο υπεύθυνος διοικητής της μονάδας «καθαιρέθηκε».

Η πορεία εναντίον της ανεργίας και η συνέχεια της

Γράφει ο Δ. Δημητριάδης.
Η πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων να οργανώσει την πορεία εναντίον της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε αρκετές πόλεις ήταν μια εύστοχη ιδέα και πρωτοβουλία. Και αυτό γιατί το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο, το μεγαλύτερο του εργαζόμενου λαού στις ημέρες μας, ενώ δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά για πολλά χρόνια ακόμη. Θα ταλανίζει και στο μέλλον την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό.
Ήταν εύστοχη και ως προς τη μορφή της. Παρότι η μορφή αυτή - μαζική πορεία εργαζομένων μεγάλης απόστασης με σταθμούς και διάφορες δραστηριότητες - δεν αξιοποιείται για πρώτη φορά, δεν είναι και η πιο συνηθισμένη μορφή δράσης τις τελευταίες δεκαετίες.

H νευροχημεία των δελτιών ειδήσεων

Τα κανάλια και τα επιτελεία τους  όταν κατηγορούνται για το καταιγισμό απο τις αρνητικές ειδήσεις που προβάλουν κατά κορον στα δελτία , καταφεύγουν στο επιχείρημα , πως οι αρνητικές ειδήσεις είναι αυτές που πουλάνε. Ας το δεχτούμε αυτό σαν γεγονός και ας υποθέσουμε πως έχουν δίκιο , ο άνθρωπος συγκινείται πιο εύκολα απο το δράμα , τα συναισθήματα θυμού , οργής και φόβου τον κινητοποιούν και τον διεγείρουν περισσότερο απο τα θετικά..
Υπάρχει κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο πίσω απο την επιρροή των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο ; Τι συμβαίνει ; Πως αφομοιώνονται όλες αυτές οι πληροφορίες απο το μέσο άνθρωπο και πως ακριβώς λειτουργεί αυτό το κύκλωμα του φόβου.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ…

Η Ρενέ-Χίρσον Φιλιππάκη (τακτική καθηγήτρια στο Τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας και ιστορίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, στην Λέσβο, την περίοδο 1987-97, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Brooks στην Οξφόρδη κ.α.) εγκαταστάθηκε το 1972 στην Κοκκινιά, όπου έζησε για δεκατέσσερις μήνες στον μεγάλο συνοικισμό προσφύγων και συγκεκριμένα στην γειτονιά των Γερμανικών.
Στην ανθρωπολογική μελέτη της με τίτλο «Κληρονόμοι της Μικρασιατικής καταστροφής – Η κοινωνική ζωή των Μικρασιατών προσφύγων στον Πειραιά καταγράφει την εμπειρία της από το διάστημα που έζησε στον τόπο αυτό. Η Κοκκινιά αποτελούσε τον μεγαλύτερο προσφυγικό συνοικισμό του Πειραιά, ιδρύθηκε το 1923, δέκα χρόνια αργότερα είχε πληθυσμό που έφθανε τους 40.000 ανθρώπους, ενώ το 1971 άγγιξε τον αριθμό των 80.000 ανθρώπων.

12.000 υποψήφιοι για 250 βουλευτικές έδρες.... Σήμερα ψηφίζουν, αλλά τα ΜΜΕ... γαργάρα!