#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Το Αστέρι της Αριστεράς θα πουλάει Ελλάδα

Της Κατερίνα Γκαράνη
Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας μετά από μία μεγάλη κομματική σταδιοδρομία στην «Αριστερά» βρήκε το λιμάνι του στις ξενοδοχειακές επενδύσεις. Το όνομά του ακουγόταν δίπλα από αυτό του Λεωνίδα Κύρκου επί ΚΚΕ εσωτερικού,της ανανεωτικής αριστεράς του Γιάννη Μπανιά, ακούστηκε ηχηρά στον ΣΥΝ επί Νίκου Κωνσταντόπουλου και σήμερα έχουμε την χαρά να το ακούσουμε ξανά επί του Συριζαίου πρωθυπουργού Τσίπρα για την μεγάλη τιμή που του γίνεται να καθίσει στον θρόνο του ΤΑΙΠΕΔ μετά από λαϊκούς αγώνες και πάλη με το κατεστημένο και το κεφάλαιο για την εκπλήρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ

«Αυτοί που θέλουν να αναζητήσουν την αλήθεια θα πρέπει να προσέχουν, γιατί μπορεί να τη βρουν και, όταν τη βρουν, να τρομάξουν».
Delos B. McKown, Αμερικανός συγγραφέας

Πριν από 31 χρόνια, σαν σήμερα, έφυγε ο Ενβέρ Χότζα, ηγέτης του Κόμματος Εργασίας της σοσιαλιστικής Αλβανίας!

"Ο Μαρξισμός - Λενινισμός είναι η νικηφόρα ιδεολογία.
Όποιος την κάνει δική του, την αναπτύξει και την υπερασπιστεί, θα μπορεί να θεωρηθεί μέλος του ένδοξου στρατού της Επανάστασης"
Ενβέρ Χότζα 
 

 

ΜΕΤΡΑ ''ΦΩΤΙΑ'' ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

 ΑΡΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ
Η τραγωδία του καλοκαιριού του 2015 επαναλαμβάνεται.  
Αδίδακτη η κυβέρνηση οπερέτα του Αλέξη Τσίπρα από τα παθήματα της, τραβάει, σφαδάζοντας, σε μάκρος τις διαπραγματεύσεις και βγάζει ''γλώσσα'' απέναντι στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα που δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ.  
Η μόνη εναλλακτική λύση πίεσης προς ΕΕ και ΔΝΤ που μπορούσε να διαθέτει η κυβέρνηση, το σπάσιμο των διαπραγματεύσεων και η έξοδος από την ευρωζώνη, μαζί με την διακοπή αποπληρωμής του χρέους, δεν υφίσταται.

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Σύμφωνα με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ Αντρέα Μονταντίνο η γνωστή περιβόητη «διαρροή» των συνομιλιών ανάμεσα σε στελέχη του ΔΝΤ κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο Χίλτον απλά θα επιταχύνει τις εξελίξεις: «Τώρα η απόφαση βρίσκεται πραγματικά στα χέρια των Ευρωπαίων, και πιθανότερα της Γερμανίας, αν θα προχωρήσουν προς την ελάφρυνση του χρέους ή όχι, που αναλόγως θα επηρεάσει και την απόφαση του Ταμείου για τον αν θα συμμετάσχει ή όχι στο πρόγραμμα».

Καθάρματα ...

Γράφει ο mitsos175

 "Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα"
Υπουργός Ναυτιλίας των τοκογλύφων και των πολυεθνικών.

Για να ικανοποιηθούν οι δανειστές πωλείται το λιμάνι. Όπως για τη δική τους ικανοποίηση προφανώς γίνονται όλα. Κόβονται μισθοί, συντάξεις, απολύονται άνθρωποι, μένουν άστεγοι, διαλύθηκε εντελώς η χώρα. Προς δική τους τέρψη τα σχολεία έμειναν χωρίς εκπαιδευτικούς, τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και φάρμακα.

Πράγματι για να ικανοποιηθούν οι δανειστές. Εκείνο που με τσαντίζει όμως ρε Δρίτσα, δεν είναι τα σαδιστικά και νοσηρά τους γούστα που ικανοποιούνται μόνο με την καταστροφή μιας χώρας την αρπαγή και τη λεηλασία.