#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

"Non merci!" Μεγάλη αναταραχή λόγω εργασιακού «Μεσαίωνα»!

Σε «Ελντοράντο» ταξικής εκμετάλλευσης παραπέμπει (και) η Γαλλία

Το νομοσχέδιο της υπουργού Εργασίας της Γαλλίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Ολάντ, η οποία συνεχίζει το έργο των προκατόχων της. Δηλαδή, ενός άτυπου γαλλικού «μνημονίου», το οποίο εγκαινιάζεται επί εποχής Σαρκοζί (2010-2011) με τις διαδοχικές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις και συνεχίζεται: Νόμος Μακρόν (που «φιλελευθεροποιεί» όλη την οικονομία και περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα), συστηματική καταστροφή όλων των δημοσίων υπηρεσιών και κατάρρευση της Κοινωνικής Ασφάλισης (η μόνη εξαίρεση στις περικοπές δημοσίων δαπανών αφορά στις στρατιωτικές δαπάνες και τις δαπάνες «ασφαλείας» ιδιαίτερα μετά τα δυο τρομοκρατικά χτυπήματα), μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργοδοτών (πιστώσεις φόρων και κρατικές επιχορηγήσεις ύψους 60 δισ. ευρώ για το έτος 2013-2014 στις επιχειρήσεις για την «προαγωγή της ανταγωνιστικότητας και την δημιουργία θέσεων εργασίας»).

Με τα "κρεμμυδάκια" έκανε ο Ν. Μπογιόπουλος τον Τσίπρα (Ηχητικό)

Πριν κάποιες δεκαετίες ένας αστός πολιτικάντης, γνωστός και ως «παπατζής» είχε πει την φράση: «Οι αριθμοί ευδοκιμούν, οι άνθρωποι δυστυχούν». Αυτή ακριβώς η πρόταση έρχεται στο μυαλό σε όποιον/α παρακολούθησε την ομιλία που έκανε σήμερα ο Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς κάτι παραπάνω αφού ο Νίκος Μπογιόπουλος στην σημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή και αμέσως μόλις τελείωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, αποδόμησε τεκμηριωμένα όλους τους ισχυρισμούς του, που στηρίχτηκαν στο γνωστό «καλός και κακός μπάτσος». Κακός μπάτσος το ΔΝΤ και καλός η Ε.Ε.

Κραυγή αγωνίας από τους Πομάκους: Δεν είμαστε Τούρκοι!


Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της Πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» Αχμέτ Ιμάμ, μίλησε για τους Πομάκους στην Ελλάδα, για την καταπίεση που δέχονται από την Τουρκία και το Ισλάμ.

Ο κ. Αχμέτ κατηγόρησε το Τουρκικό προξενείο πως τρομοκρατεί και καταπιέζει την Πομακική κοινότητα της Θράκης, θέλοντας με τη βία και με απειλές να παρουσιάσει τους Πομάκους ως Τούρκους, μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι.

Επίσης, επισήμανε τον αρνητικό ρόλο των ψευτομουφτήδων (αυτούς που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία), οι οποίοι κάνουν ζημιά στους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά και γενικά στην Ελλάδα, καθώς οι ψευτομουφτήδες κάνουν προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και εξυμνούν την Τουρκία.


Οι κακόγουστες παραστάσεις με το ΔΝΤ…


Πολύ ύποπτος είναι αυτός ο θόρυβος με το ΔΝΤ: Με το ένα σκέλος των διεθνών μαφιόζων του χρήματος –των νέων πλανητικών αποικιοκρατών.
Ύποπτος, διότι έρχεται να ξεσπάσει την ώρα που τα «αριστερά» κυβερνητικά ανδρείκελα έχουν φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο και ουσιαστικά έχουν καταρρεύσει.


Και το άθλιο και συχνά επαναλαμβανόμενο κυβερνητικό θέατρο που παίζεται μοιάζει να είναι μια παράσταση ηρωικής εξόδου της κυβέρνησης…


Θα τον ξεχάσεις

Θα τον ξεχάσεις, σου λέω. Θα τον ξεχάσεις μέσα στο άγχος και την πολυφωνία των επερχόμενων εκλογών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν έβλεπες το πρόσωπό του χιλιάδες ώρες σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν ήταν πολυγραφότατος , ούτε λαλίστατος, ούτε δημοφιλής.
Στο δέκατο του δευτερολέπτου που πέρασε η σφαίρα μέσα από ένα μυαλό, που είχε την ατυχία να ονειρεύεται, θα τον αφήσεις στην μνήμη σου και θα τον φέρνεις στη θύμηση σου, όταν θα έχεις την συνηθισμένη στιγμιαία τσατίλα, σαν εκείνον που στήθηκε απέναντι από τα γραβατοδεμένα καθίκια της δημοκρατίας φτύνοντάς τα με το αίμα του. Θα τον ξεχάσεις γιατί δεν έχεις την ψυχική αντοχή να τον θυμάσαι.