#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Το μέλλον θα έχει πολύ ποδαρόδρομο

Γράφει ο Αμετανόητος.
Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-
Δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου
ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.
Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.

Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
ο άνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μην αμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

Μιχάλης Κατσαρός
(«Κατά Σαδδουκαίων»)
--------------------------------
Το περπάτημα των 212 χιλιομέτρων που χωρίζουν την Πάτρα από την Αθήνα είναι η «απάντηση» της δημοτικής αρχής της αχαϊκής πρωτεύουσας στο πρόβλημα της ανεργίας.
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, ας ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα. Πρώτο: από το να μην κάνει κανείς τίποτα, είναι προτιμότερο να αναλαμβάνει την όποια δράση.

Το παιχνίδι τους στημένο, για τα γούστα τους φτιαγμένο

Γράφει ο Γεράσιμος Προύσαλης
Με αφορμή την απόφαση του δημου Πατρέων να πραγματοποιήσει «μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας»[1], καθώς και τις πολύ καίριες παρατηρήσεις άρθρου[2] που γράφτηκε στην ιστοσελίδα της ΚΚ-ΕΑ, θα αναπτυχθούν ορισμένες σκέψεις σχετικά με την ανεργία, τους τρόπους ουσιαστικής διεκδίκησης απέναντι στο αστικό κράτος σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα, έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο γράφων, αλλά και γενικότερης φύσεως παρατηρήσεις που βασανίζουν το μυαλό του γράφοντος.

ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΚΑΙ 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΙNDUSTRY 4.0

Άννα Μπαλλή
Πολύ σύντομα οι άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ίδια τα δημιουργήματά τους, τις μηχανές, καθώς εκατομμύρια άτομα αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους και να αντικατασταθούν από ρομπότ που θα είναι ικανά να σκέφτονται, κι όχι μόνο να ανταποκρίνονται σε εντολές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ανθρώπινο είδος θα υποστεί έναν εξοντωτικό ανταγωνισμό και σταδιακά θα παραγκωνιστεί από ευφυή ρομπότ που θα αυτοαναπαράγονται. Ακόμη, άνθρωποι θα συνδέονται με μηχανές, ενώ η ιδιωτικότητα θα αποτελεί παρελθόν όπως ίσως και η δημοκρατία. Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δεν είναι παρά μόνο ένα μέρος από όσα μας επιφυλάσσει η εξέλιξη της τεχνολογίας στο πολύ κοντινό μέλλον. Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαίο ότι η τεχνολογία βρισκόταν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις ελβετικές Άλπεις.

Δημήτρης Μπάτσης και η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα!

Δήμητρα Ρετσινά Φωτεινίδου
Δημήτρης Μπάτσης, ένας τίμιος πολίτης, ένας επιστήμονας οικονομολόγος και τεχνολόγος, ένας ηθικός πατριώτης, ένας …εχθρός του λαού! Τα λόγια του Νορβηγού Ερρίκου Ίψεν ηχούν αληθινά. Εχθρός του λαού ήταν και ο ήρωας του ομώνυμου θεατρικού έργου του Ίψεν, ο γιατρός Στόκμαν, γιατί θέλησε να ανοίξει τα μάτια των συμπολιτών του υποστηρίζοντας την αλήθεια με επιστημονικά επιχειρήματα και παροτρύνοντας τον λαό να κάνει πράξεις προς το δικό του υγιές όφελος. Ο Δημήτρης Μπάτσης γεννήθηκε το 1916 στην Αθήνα, δικάστηκε από το Στρατοδικείο που δίκασε τον Νίκο Μπελογιάννη, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε δια τυφεκισμού στις 30 Μαρτίου 1952. Μαζί του εκτελέστηκαν στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, επίσης καταδικασμένοι σε θάνατο με την κατηγορία της συνωμοσίας και της κατασκοπείας, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Ηλίας Αργυριάδης και ο Νίκος Καλούμενος.

Ένας λαός OPEN MIND...


 Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου
Μα τι LARGE λαός είμαστε, τι δοτικός, τι ανεκτικός. Πόσο πάνω και πέρα από πεζές κι ανούσιες καταστάσεις.

Ένας OPEN MIND λαός.. !!!

Παραδώσαμε την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους. (Και που την είχαμε τόσα χρόνια τι καταλάβαμε βρε..? )


Όχι στη Δευτέρα Παρουσία: εδώ θα πληρώσετε

Του Χάικο Μπαγκντάτ*
Δημοσιεύουμε σήμερα ένα χρονογράφημα βασισμένο σε κάποιες σκληρές φωτογραφίες, που «μιλούν» εξίσου δυνατά με τις λέξεις του συγγραφέα. Και μας επιτρέπουν να καταλάβουμε όχι μόνο τι έχουν υποστεί, αλλά και τι νιώθουν εκατομμύρια Κούρδοι. Επειδή κι αυτό το στοιχείο, δηλαδή τα αισθήματα και το φρόνημα ενός λαού, είναι σημαντικό, ιδίως σε περιόδους γενικευμένης αναταραχής και βαρβαρότητας, όπως η σημερινή. Τα στοιχεία αυτά μας βοηθούν να κατανοήσουμε μια πραγματικότητα: ό,τι και να δοκιμάσουν οι καταπιεστές, ένας λαός με αυτογνωσία και κουράγιο δεν μπορεί να υποταχθεί, πόσο μάλλον να εξοντωθεί.

Αυτοκτονία ή δολοφονία;

Αυτοκτονία ή δολοφονία; Πριν λίγες ώρες ένας ακόμα πολίτης ο συγχωριανός μου ο Βασίλης αυτοκτονησε. Αυτοπυροβολήθηκε. Στο σημειωμα του αφησε και 40 ευρώ. Τοσα είχε. Να τα πάρει η γυναικα του να πάει αυριο στο νοσοκομείο να συνεχίσει τη θεραπεία της. Τρία χρόνια απλήρωτος από τον εργολαβο. Δεν μπορούσε να βγει στη σύνταξη απ τα μνημονια. Όλοι μας και κυρίως οι φορείς αν και ξέραμε δεν βοηθησαμε. Ο παπάς του χωριού πριν λίγο καιρό σκόρπισε μαζί με τους χορηγούς χιλιάδες ευρώ για τη γιορτή στη μνήμη του αγίου πορφυριου που ήταν απ το χωριό μου. Κρέμασε λουλούδια ακόμα και στα γενιά του. Αν ένα μικρό ποσό απ αυτά τα λεφτά είχε δοθεί για το Βασίλη ίσως τώρα ήταν ανάμεσα μας. ΕΛΛΑΔΑ: ή χώρα που πληρώνει 7500 γιατρούς στο εσύ,7000 πανεπιστημιακούς και 9500 παπάδες

Είναι που δεν παράγουμε τίποτα…

σημ.Αμετανόητου: Παρακαλώ να ανοιχθούν από όλους τα excel στην ιστοσελίδα που ακολουθεί.
Και όποιος μαλάκας ή μαλακισμένη συνεχίζει να σας παπαρολογεί ότι δήθεν δεν παράγουμε τίποτα να του πείτε να πάει να γαμηθεί, μήπως και ξελαμπικάρει από την χρόνια αγαμία

Νέα υπηρεσία του ΥΠΕΞ για τους εξαγωγείς
Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την ICAP A.E., και κάνοντας χρήση της βάσης δεδομένων KOMPASS, ανήρτησε στην ιστοσελίδα AGORA, καταλόγους με ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων στις κύριες χώρες προορισμού των ελληνικών εξαγωγών και στους βασικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας μας.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ*
Το Αριστερό Ρεύμα αποφασίζει να περάσει σε μια νέα φάση μετά την μακρόχρονη πορεία του. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ίσος μια είδηση που απασχολεί μόνο όσους ασχολούνται με τα εσώψυχα τηςαριστεράς και όμως δεν είναι έτσι.
Οι διεργασίες μέσα στην αριστερά έχουν την σημασία τους για τον κόσμο της εργασίας και γενικότερα για τον Ελληνικό λαό ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου οι μνημονιακές πολιτικές έχουν στην κυριολεξίασυνθλίψει τον Ελληνικό λαό και ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπραέχει εκτός των άλλων τραυματίσει το ηθικό του κόσμου της Αριστεράς.