#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Ευρωζώνη, η φυλακή των σκλάβων

Το ευρώ μετατράπηκε σε μία μορφή διακυβέρνησης, με στόχο την άλωση των κρατών που το έχουν υιοθετήσει – ενώ η νομισματική ένωση σε ένα κελί, με την ΕΚΤ στο ρόλο του στυγνού εκβιαστή και με τη Γερμανία ως δεσμοφύλακα 

 του Βασίλη Βιλιάρδου

Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπου οι Η.Π.Α. προκάλεσαν μία τεράστια ζημία στη Γερμανία, ύψους τουλάχιστον 474 δις € (πηγή), κλέβοντας την, η Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε μία φυλακή των σκλάβων – έτσι ώστε αφενός μεν να περιορίσει τις αμερικανικές ζημίες της η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, αφετέρου να εξυπηρετηθούν τα τεράστια χρέη που επιβάρυναν πολλά κράτη, σε συνδυασμό με την κατάκτηση και κατοχή τους.

Ευρώ, το νόμισμα των σκλάβων: Οι Ιταλοί εξεγείρονται εναντίον της Ευρωζώνης

Το 42% του πληθυσμού της Ιταλίας είναι πλέον εναντίον του ευρώ, ενώ μόλις το 32% έχει εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Win Gallup. Η αυξανόμενη αρνητική τοποθέτηση εναντίον του ευρώ και της νομισματικής ένωσης δεν αφορά πια μόνο τις ακροδεξιές παρατάξεις, αλλά διευρύνεται σε όλα τα κόμματα – ενώ συνοψίζεται στην εξής έκφραση:
Το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά μία μορφή διακυβέρνησης, με στόχο την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών που το έχουν υιοθετήσει – καθώς επίσης την καταστροφή των κοινωνικών επιτευγμάτων. Αυτό που δεν κατάφερε η Γερμανία με τα τανκ πριν από 70 χρόνια, προσπαθεί να το επιτύχει σήμερα μέσω των δεσμών του ευρώ” (πηγή).
Εν προκειμένω όμως, οι Ιταλοί διαχωρίζουν πλέον καθαρά τους Γερμανούς από τη Γερμανία, όπως αποδεικνύεται από τα βιβλία που γράφονται – μεταξύ των οποίων από το «Πλούσια Γερμανία, φτωχοί Γερμανοί» (πηγή). Επίσης από το «Σκοτώνοντας την Ευρώπη» και κυρίως από το «Τέταρτο Ράιχ» (πηγή) – όπου ενοχοποιείται καθαρά η γερμανική κυβέρνηση για την υποδούλωση της Ευρώπης με οικονομικά όπλα.

"Είναι ψυχοπαθής ή γελοίος;"!

Προ καιρού, ο υφυπουργός Δ. Μάρδας, δήλωνε ότι θα δημιουργηθεί στη χώρα μας, " νησί - θέρετρο", για πλούσιους ξένους τουρίστες.
Σήμερα δηλώνει, ότι οι πρόσφυγες, που έχουν 250.000 ευρώ και πάνω, θα μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, επενδύοντας τα χρήματά τους!!!
Άραγε ο κ. Μάρδας, είναι ψυχοπαθής ή γελοίος;;;
Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τον επέλεξε, ως μέλος της Κυβέρνησής του.

Η Eldorado Gold ενθαρρύνεται από τη βελτίωση της σχέσης τους με την ελληνική κυβέρνηση


Η Eldorado Gold δηλώνει πως η σχέση της με την ελληνική κυβέρνηση έχει βελτιωθεί σημαντικά, μετά την αναστολή των εργασιών που έλαβε χώρα τον περασμένο Γενάρη.
"Θεωρώ πως τα πράγματα εξελίσσονται προς θετική κατεύθυνση" δήλωσε ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σε τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη.
"Τους περασμένους 1-2 μήνες, έχουμε δει ενθαρρυντικές κινήσεις μεταξύ της εταιρίας μας και του Υπουργείου."

Ανακάλυψη της πυρίτιδας


Γιώργος Ρούσης – «Πριν»
Υπάρχουν αριστεροί οι οποίοι αναφέρονται στην σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ, λες και ανακαλύπτουν την πυρίτιδα. Για αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια αριστερή ριζοσπαστική δύναμη, η οποία στη συνέχεια, άγνωστο για ποιους λόγους, πρόδωσε τις αρχές της και μεταμορφώθηκε σε σοσιαλνεοφιλελεύθερη. Μάλιστα για ορισμένους η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται ούτε λίγο ούτε πολύ από τη συναναστροφή του αριστερού Τσίπρα και της παρέας του με τον δεξιό Δραγασάκη και τους ομοϊδεάτες του.

Παράλληλα η ΕΕ αντιμετωπίζεται σαν μια Ένωση που γεννήθηκε πάνω στις αρχές του Ουμανισμού και στη συνέχεια περιέργως μεταλλάχθηκε και κατέληξε σήμερα να «λατρεύει μόνον το χρήμα», όπως γράφεται σε άρθρο στην ιστοσελίδα Κόμμον.

Το χρονικό της αιχμαλωσίας: το δάγκωμα του φιδιού


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Οι Επικυρίαρχοι, που κινούν τα νήματα στον σημερινό μεταμοντέρνο κόσμο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και του «πολέμου των πολιτισμών», μας θέλουν να καθόμαστε πάνω σε μια πυριτιδαποθήκη, να κινούμαστε πειθήνια σαν ένα κοπάδι και ο καθένας μας να αξίζει λιγότερο κι από τα ρούχα που φοράει... Εκτός, φυσικά, από αυτούς που βρίσκονται στην υπηρεσία τους και εκτελούν τις εντολές τους.
Για να επιτύχουν τα σχέδιά τους, πρέπει να χάσουν οι άνθρωποι τον αλληλοσεβασμό τους, να ξεχάσουν ότι ο καθένας είναι πραγματικά μοναδικός και ότι για να αλλάξει η κατάσταση χρειάζεται η συνειδητοποίηση και η προσφορά όλων μας.

Μετά την Κούβα, οι Rolling Stones στην Ειδομένη

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως –μετά την Κούβα- οι Rolling Stones θα δώσουν την επόμενη συναυλία τους στην Ειδομένη. Οι Rolling Stones θα παίξουν δωρεάν για τους πρόσφυγες.
Όπως δήλωσε ο Μικ Τζάγκερ, οι Rolling Stones δεν έχουν παίξει ποτέ μπροστά σε πρόσφυγες, οπότε η Ειδομένη τους δίνει μια χρυσή ευκαιρία.
Χαριτολογώντας, ο Μικ Τζάγκερ είπε «μετά τη Κούβα, θα παίξουμε και στη λακκούβα».