#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Τι ακριβώς θα τιμήσει η Πολιτική μας Ηγεσία στην 25η Μάρτη είπαμε ;

Την Παρασκευή 25 Μάρτη, για μια ακόμα χρονιά, τιμάμε την επέτειο της Μεγάλης Επανάστασης του 1821. 
 Καταχρηστικά βέβαια την ημέρα αυτή καθώς είναι γνωστοί οι λόγοι που "άνωθεν" ταύτισαν την επέτειο της έναρξης του μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα με την ημέρα αυτή. 
 
Για μια ακόμα φορά λοιπόν, οι Ιθύνοντες, οι καλούμενοι "Επίσημοι", θα φορέσουν τα "καλά" τους, θα γυαλίσουν τα παπούτσια τους, θα επιλέξουν τα κοστούμια τους. 
Για μια ακόμα φορά οι Στρατιωτικοί θα γυαλίσουν τα σειρήτια των στολών τους, τα κουμπιά τους, θα κρεμάσουν τα διακριτικά στις στολές τους. Για μια ακόμα φορά η Ιεραρχία της Εκκλησίας θα αναρτήσει τους χρυσοποίκιλτους σταυρούς και όλοι μαζί, ο Εθνικός κορμός, θα στρογγυλοκάτσει στις βελούδινες καρέκλες για να παρακολουθήσει τις παρελάσεις και στη συνέχεια τις γνωστές εκδηλώσεις.

Ένοχος ο Κάρατζιτς, ήρωας το ΝΑΤΟ

Ανήμερα της "επετείου" των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ 
εναντίον της Σερβίας, η παγκόσμια δικαιοσύνη τιμώρησε έναν Σέρβο
 
  Οι σφαγείς της Γιουγκοσλαβίας καταδίκασαν σε 40 χρόνια φυλάκισης τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων στην Βοσνία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς μετά από 7 χρόνια εγκλεισμού άκουσε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απογοητευμένος και δήλωσε μέσω του  δικηγόρου του ότι θα ασκήσει έφεση.

Το κατηγορητήριο είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε στην σφαγή 8,000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στην Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 και το δεύτερο  ότι ήταν στην "πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της εφαρμογής της ιδεολογίας" των Σερβοβοσνίων κατά τη διάρκεια του πολέμου που σύμφωνα με τους κατηγόρους του στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους μεταξύ 1992-95 και 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν. Σύμφωνα, λοιπόν, με το κατηγορητήριο ο μοναδικός λαός που έπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Γιουγκοσλαβία ήταν ο σερβικός.

Σαν σήμερα το 1999 ξεκίνησε το ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στην Γιουγκοσλαβία (Ηχητικό από 'Ελληνοφρένεια")

 «Η επέμβαση έγινε διότι η Σερβία δεν ακολουθούσε τις απαιτούμενες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν η τελευταία γωνία της Ευρώπης δεν είχε υποτάξει τον εαυτό της στα καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ νεοφιλελεύθερα προγράμματα, επομένως έπρεπε να εξαλειφθεί».
Νόαμ Τσόμσκι

Ένα απ’ τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του ΝΑΤΟ έγινε σαν σήμερα, το 1999 –με την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης- και θύμα τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Το ηχητικό που παραθέτουμε από την σημερινή ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια» που μας θυμίζει αυτό το έγκλημα είναι χαρακτηριστικό.


Επαναστατική τακτική και μεταβατικό πρόγραμμα

του Βασίλη Μηνακάκη
Οι όροι μετάβαση και μεταβατικό πρόγραμμα έχουν πλέον μπει στο καθημερινό λεξιλόγιο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα (μνημονιακά και μη) και την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι εν λόγω όροι, καθώς και ο όρος σοσιαλιστικός (ή επαναστατικός) μετασχηματισμός, χρησιμοποιούνται συνήθως με αμφισημία ή/και πολυσημία. Δεν εννοούν όσοι τους επικαλούνται τα ίδια πράγματα, δεν τους αποδίδουν κοινό περιεχόμενο κι ούτε καταλήγουν σε παρεμφερή γραμμή και τακτική.
Στη θεωρία και την πράξη της εργατικής χειραφέτησης, ο όρος μετάβαση χρησιμοποιείται με δύο έννοιες:

Η Φιλική Εταιρεία

Νίκος Καρβούνης*
Η Επανάσταση του 1821 χρωστά την οργάνωσή της στη Φιλική Εταιρεία.

Γι’ αυτή την Εταιρεία εγράφτηκαν αρκετά, χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί συστηματικά η μελέτη της ιστορίας της και του έργου της. Και έτσι, εκτός από το «Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας» του Ιωάννου Φιλήμονος, τυπωμένο στο Ναύπλιο το 1834 και από το βιβλίο του Τάκη Κανδηλώρου «Η Φιλική Εταιρεία» τυπωμένο στην Αθήνα το 1926, λίγα και σκόρπια και συμπτωματικά είνε τα εφόδια που απομένουν γι’ αυτή τη μελέτη: Τα απομνημονεύματα του Νικ. Υψηλάντη, κάποια δημοσιεύματα κατά της Εταιρείας και κάποιες απαντήσεις Φιλικών, στις πρώτες εφημερίδες που βγήκαν μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΣΤΑ 1821

του Γιάννη Ζεύγου*
Η λαϊκή εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 στάθηκε ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην πάλη του ελληνικού λαού για την πρόοδο και ανύψωσή του. Κείνη η εποποιία απόδειξε τους απέραντους θησαυρούς ζωτικότητας και ηρωισμού, που περικλείνουν οι λαϊκές μάζες και διακήρυξε βροντόφωνα πως οι μάζες με τους αγώνες τους δημιουργούν την ιστορία.
Οι πλουτοκράτες πλαστογραφώντας την ιστορία διεκδικούν την ηρωική λαϊκή κληρονομιά του 1821. Οι εθνοκάπηλοι μιλάν για εθνικά ιδανικά, οι τύρανοι και στραγγαλιστές των λαϊκών ελευθεριών ψέλνουν το μεγαλόπνοο ύμνο της ελευθερίας που βγήκε απ’ τα ιερά κόκκαλα του ελληνικού λαού. Η αστική τάξη παραποιεί την ιστορία για να κρύψει τον αντεθνικό της χαραχτήρα, για να σκεπάσει την ιδεολογική της γύμνια και την ιστορική της χρεοκοπία.

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ναι, «είμαστε σε πόλεμο»

Μια Ευρώπη, από άκρη σε άκρη, σε καθεστώς… έκτακτης ανάγκης
Γράφει η Ελένη Μαυρούλη
Εικοσιδύο Μαρτίου, εννέα και κάτι το πρωί. Ώρα «μηδέν» για τις Βρυξέλλες, την βελγική πρωτεύουσα. Για την «πρωτεύουσα» της Ευρωπαϊκής “Ενωσης, έδρα όλων των θεσμών της.
Πανικός, φόβος,  χάος, αίμα, θάνατος.  Δύο επιθέσεις με πολύ καλά επιλεγμένο στόχο: Στο αεροδρόμιο και στον σταθμό του μετρό κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου γίνονται οι Σύνοδοι Κορυφής. Στον σταθμό του μετρό Maalbeek, σχεδόν ομόηχο με το όνομα της πιο γνωστής, πια, «ευαίσθητης συνοικίας» (κοινώς γκέτο) της Ευρώπης: Του Molenbeek όπου,  ασχέτως του τί πιστεύει κανείς, ο μουσουλμανικός πληθυσμός δεν είναι καν η πλειοψηφία. Η φτώχεια, η περιθωριοποίηση και η μιζέρια, όμως, είναι.

Το ΄21: Τραγικά επίκαιρο… (EΞAIPETIKO)

Του Θύμιου Παπανικολάου Περιοδικό "Ρεσάλτο"
Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Από την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική Απελευθέρωση φτάσαμε σε μια νέα εθνική υποδούλωση: Στη μετατροπή μας σε αποικία του 4ου Ράιχ και σε μια «χωματερή» νέων δούλων…
Είναι τραγικό! Η Επανάσταση του ’21, μέσα από ποταμούς αίματος, μας έδωσε εθνική υπόσταση, και σήμερα, αναίμακτα, οδεύουμε ταχύτατα στην απώλεια αυτής της εθνικής μας υπόστασης: Της μεγάλης αυτής επαναστατικής ιστορικής κατάκτησης…

Η λίρα

Ράψαμε το στόμα μας με κλωστή ατσαλένια φτιαγμένη από το νήμα της υπομονής. Εμείς πλέον, δεν μιλάμε. Κουβέντες κάνουμε με τον εαυτό μας. Κανακεύουμε την “απραξία” μας και “δειλιάζουμε” γιατί πολύ απλά δεν έχουμε έναν λόγο να είμαστε θαρραλέοι. Γνωρίζουμε ότι τα σύμβολα θα γίνουν εκμεταλλεύσιμα για εξουσιολάγνους και παραδόπιστους ηγέτες που θα μάς σύρουν και πάλι σε μια κατάσταση που ραμμένο το στόμα δεν θα έχουμε, αλλά θα έχουμε ραμμένο το μυαλό με ατσαλόσυρμα μεγάλης αντοχής. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι όλοι τους είναι ίδιοι, είτε κόκκινοι, είτε γαλάζιοι, είτε ροζ, είτε πράσινοι, είτε δημοκράτες ακομμάτιστοι. Όποιον αγώνα και να κάνουμε δεν θα αλλάξουμε τίποτε, παρά μόνο με το τηλεκοντρόλ της μεταδημοκρατίας θα αλλάζουμε τα πρόσωπα όταν η πλήξη μας γίνεται προσωπικά θανατηφόρα. Έγινε το σύστημα πασαρέλα και εμείς απλά ψηφίζουμε την πολιτική πουτάνα που θα είναι πιο σκερτσόζα στα σαδιστικά κόλπα που θα κάνει στα χαμένα όνειρά μας. 

Tα είπε όλα για τις Βρυξέλλες ο...

...Latuff με το πενάκι του!
 

Aυτά έβλεπε ο Oδυσσέας Aνδρούτσος και ζητούσε να κλαδέψουν τα κεφάλια των αρχιρασοφόρων

Oταν ξέσπασε η επανάσταση του '21 πατριάρχης έλαχε να είναι ο Γρηγόριος ο E', το άγαλμα του οποίου έχουμε και καμαρώνουμε στα Προπύλαια.

Aυτός, λοιπόν, σαν σήμερα το 1821 έστειλε ένα φιρμάνι σε όλους τους ραγιάδες –το οποίο διέταξε τους παπάδες να το κάνουν τροπάρι σε όλες τις εκκλησιές- όπου οι επαναστάτες χαρακτηρίζονται: «αγνώμονες, φυγάδες, κακόβουλοι, τέρατα εμψύχου αχαριστίας, αλαζόνες, δοξομανείς, ανόητους», και προτρέπει τους σκλαβωμένους: «εκείνους τους ασεβείς προταιτίους ολεθρίους αποστάτας να τους μισήσετε καθότι και η εκκλησία τους έχει μισήσει ως μέλη σεσηπότα (σάπια) αφορισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι και τω αιώνιο αναθέματι και αυτοί και όσοι ακολουθήσωσι του λοιπού να γίνουν τα τέκνα αυτών ορφανά, άγγελος Kυρίου καταδιώξαι αυτούς εν πυρίνη ρομφαία».


Στον εμφύλιο πόλεμο, 1998 -2003, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών μεταξύ των οποίων και βελγικών, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Ζαΐρ) οι νεκροί ανήλθαν σε 5.400.000!