#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Μη τους ακούς πια! …


Σου είπαν…
… ένα σωρό μισές αλήθειες, όπως π.χ. ότι είχες υπέρογκα χρέη. Σου απέκρυψαν, όμως, την άλλη μισή, όπως π.χ. ότι όλες οι χώρες του κόσμου έχουν χρέη και, μάλιστα, οι περισσότερες έχουν πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σου.
… αμέτρητους σωρούς ψέματα, όπως π.χ. ότι για την καταστροφή σου ευθύνονται οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε παραμύθιασαν, δηλαδή, αλλοιώνοντας την αλήθεια που είναι ότι, κατά μέσο όρο, η Ελλάδα είχε λιγώτερους δημοσίους υπαλλήλους από τον μέσο όρο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
… στην αρχή ότι εχθρός σου είναι το υδροκέφαλο κράτος. Μετά έγιναν εχθροί σου οι φορτηγατζήδες. Ύστερα οι λιμενεργάτες. Κατόπιν οι φαρμακοποιοί. Στην πορεία έγιναν εχθροί σου και οι συνταξιούχοι… και οι εκπαιδευτικοί… και οι «αιώνιοι φοιτητές»…

Δεσμώτης και οφειλέτης


του Χρήστου Μιάμη
Μπορεί στις γειτονιές των καπιταλιστικών μητροπόλεων να μην ακούγονται θόρυβοι από αλυσίδες. Μπορεί ακόμη οι φυλακισμένοι να είναι ελεύθεροι να περιπλανώνται στην πόλη, απολαμβάνοντας την φαντασμαγορία του καθεστώτος. Οι αλυσίδες όμως βρίσκονται εκεί. Γιατί οι φυλακισμένοι έχουν μετατραπεί οι ίδιοι στα δεσμά που τους φυλακίζουν. Δεσμώτες και δεσμά, ως μια αδιάρρηκτη ενότητα αντιθέτων.
Οι δεσμώτες του καπιταλιστικού καθεστώτος, αποτιμούν την καθημερινή απώλεια της ελευθερίας τους, με γνώμονα το μέτρο του χρέους που τους αναλογεί, απέναντι στο κράτος και στις τράπεζες.

ΧΡΥΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ … by #syriza

Πληρώσαμε, ματώσαμε, χτίσαμε, γεμίσαμε «εθνική υπερηφάνεια», αδειάσανε τα ασφαλιστικά ταμεία και γίνανε μπετά για τους ολυμπιακούς της αρπαχτής αργότερα. Παραμορφώθηκε το άλλοτε πανέμορφο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, αποκλείστηκε η πρόσβαση στον κόσμο στο μεγαλύτερο μέρος του, εξαφανίστηκαν οι ακρογιαλιές.

Το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) προηγείται των κυρίως Ολυμπιακών έργων στην ανέγερση, αλλά μην νομίζετε ότι δεν έλαβε κομμάτι χρηματοδότησης από τη μεγάλη πίτα αυτής της περιόδου που μοιράστηκαν οι «εθνικοί» εργολάβοι και οι συνδαιτυμόνες τους.

Το πλήρωμα της "Fly Dubai" που πήρε στο θάνατο 55 επιβάτες... Ο καπιταλισμός, το κέρδος μαλάκα!


Το αεροπλάνο της "Fly Dubai" είχε πλήρωμα: 1 Κύπριο, 2 Ισπανούς, 1 Ρώσο, 1 από Σεϋχέλες κι έναν από Κολομβία...
Όπου βρεις φθηνό πλήρωμα... ενοικιάζεις σκλάβους...
Έπεσε κοντά στη Rostov... με 55 επιβάτες...
Ακούστε τη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου... στην αγγλική...
Ιδιωτικοποιήσεις... ιδιωτικοποιήσεις... ιδιωτικοποιήσεις...
"Ελεύθερη" αγορά... "Ελεύθερη" αγορά... "Ελεύθερη" αγορά...

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

ΤΟ PLAN B ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
 
Οι εξελίξεις που ακολούθησαν μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 7 Μαρτίου αποδεικνύουν πλέον περίτρανα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αρκετοί μέσα στην Ευρώπη των 28 φαίνονται έτοιμοι να υιοθετήσουν ένα «εναλλακτικό σχέδιο»: ένα «Plan B» που θέλει τη χώρα μας να μετατρέπεται σε ένα απέραντο εργοτάξιο ανθρωπίνων ψυχών, που θα εργάζονται με μισθούς πείνας και θα διαβιώνουν με συνθήκες που σίγουρα θα προσιδίαζαν στις αντίστοιχες των στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συμβόλαιο Πουστιάς

Μία αναμνηστική φωτογραφία με τους Ευρωσοσιαλιστές ηγέτες καθάρισε και το τελευταίο στίγμα που ίσως να μαρτυρούσε αριστερή διάθεση σε αυτό το πράγμα που λέγεται πρωθυπουργός. Η επιλογή του από τους Ευρωπαίους εργοδότες του είχε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που περίμεναν. Ο Αλέξης Πασόκος καθάρισε τους πιο δύσκολους λεκέδες σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ακόμα οι Έλληνες θεωρούν ακίνδυνη αυτή την γλυκιά φατσούλα. 
Γενικώς, τα καθάρισε όλα. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε:
Να κάνει την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια ταυτόσημες του προσώπου του σκοτώνοντας οποιαδήποτε ελπίδα για αξιοπρέπεια είχε ο Έλληνας για να βγει από την επιβαλλόμενη χρεοκοπημένη κατάντια του.  

“Ποιος είναι ο Σύριος πρόσφυγας;”

Η θέση του ένοπλου «Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας»

Aπευθύνθηκα λοιπόν στον φίλο μου Ouday Ramadan, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, με το καλασνίκοφ στο χέρι υπερασπίζεται την πατρίδα του και σε όλα τα διεθνή φόρα καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχεται η Συρία και τον ρώτησα «Ποιος είναι ο Σύρος πρόσφυγας;».
Η απάντησή του αυτούσια:
«Ο Σύριος πρόσφυγας στο πλοιάριο…

Ιερισσός: στα 580mg το αρσενικό σε ρέμα, 40 πρόβατα νεκρά!

Με αφορμή τον θάνατο 40 προβάτων βοσκού έγινε ανάλυση που έδειξε σε ρέμα που εκβάλλει στον κόλπο της Ιερισσού 580mg αρσενικό, με όριο το 10! Η δημοσιοποίηση του θέματος αποφεύχθηκε, ο βοσκός “σώπασε” και ο δήμος δεν δημοσιοποιεί τις αναλύσεις.
– Κάπου μέσα στον Δεκέμβρη του 2015 ξεκληρίστηκε ένα κοπάδι, 40 πρόβατα*, του βοσκού κ. Β., ο οποίος ανέφερε το ζήτημα στον δήμο Αριστοτέλη. Τα πρόβατα ήπιαν νερό από ένα μικρό ρέμα, στην περιοχή Χειλαντάρη, ανάμεσα σε Στρατώνι και Ιερισσό – εκεί όπου ενώνεται ο Κοκκινόλακας (που κατεβαίνει από την προϋπάρχουσα μεταλλευτική ζώνη του Μαντέμ Λάκου) και ο Ασπρόλακας (που κατεβαίνει από την καινούρια μεταλλευτική ζώνη των Σκουριών), και μετά χύνεται στον κόλπο της Ιερισσού. Τα πρόβατα ψόφησαν άμεσα.

Να φτάσει παντού το βίντεο της Μάγδας Φύσσα!