#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγας ή μετανάστης; «Μονά ζυγά» χάνεις …

 
Διονύσης Ελευθεράτος
Οι «φρούραρχοι» της Ευρώπης, οι «καλοί» και οι «κακοί», η νηνεμία για το ουγγρικό δημοψήφισμα


Οι βασανιστές της Μακρονήσου ρωτούσαν συχνά τα θύματά τους εάν είχαν παιδιά. Εάν απαντούσες καταφατικά σε ξυλοκοπούσαν αγρίως, επειδή «είχες φτιάξει κομμουνιστάκια». Εάν απαντούσες αρνητικά πάθαινες ακριβώς το ίδιο, διότι «αφοσιώθηκες στο κόμμα τόσο πιστά, που δεν έκανες οικογένεια»...

Ανάλογο «μονά ζυγά χάνεις» επιφυλάσσουν διάφορες εκφάνσεις του σύγχρονου ευρωπαϊκού ρατσισμού. Τι είσαι; Πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης; Αν είσαι πρόσφυγας μπορεί ίσως να αναγνωριστεί ο κίνδυνος, τον οποίο διατρέχει η ζωή σου, αλλά σε καταδικάζει ο νόμος των πιθανοτήτων.

Υπάρχει Ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά τυχαίνει να είναι εφιάλτης

του Μιχάλη Χαψή-Νευραδάκη
Πριν από περίπου τρία χρόνια, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω στην καρδιά του τέρας, επισκέπτοντας την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο στα πλαίσια ενός ακαδημαϊκού προγράμματος. Αυτή ήταν μία εβδομάδα που για μένα προσωπικά ήταν γεμάτη μιζέρια αλλά που ταυτοχρόνως ήταν άκρως διαφωτιστική. Ακούγοντας τους αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ να μιλάνε για την Ελλάδα και για θέματα που αφορούν τη δημοκρατία, κατάλαβα πολλά πράγματα για το σκεπτικό τους και για την πολιτική που εφαρμόζουν. Στις ομιλίες που παρακολούθησα, σημείωσα μερικές από τις πιο…αποκαλυπτικές απόψεις των τεχνοκρατών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προδίδουν θαυμάσια το σκεπτικό τους, ότι δηλαδή:

Η Ελλάδα καίγεται, η Ευρώπη χαίρεται

  Επιπλέον 100,000 πρόσφυγες μέχρι τον Απρίλιο θα στοιβαχτούν στην Ελλάδα Ήξεραν από την αρχή ότι τουλάχιστον 50,000 θα μείνουν μόνιμα στην χώρα
 
Η παρθενική εμφάνιση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και ο μηδενισμός της εθνικής γίνεται τελικά στην Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει τα όπλα στις Βρυξέλλες οι οποίες αποφασίζουν για ό,τι αφορά στους πρόσφυγες.

Μέρκελ κερνάει, Μέρκελ πίνει
Η καγκελάριος Μέρκελ έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται από την συνέντευξή της στο Reuters. Η ίδια μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής να μείνουν μόνιμα 50,000 πρόσφυγες αλλά ήταν εξ αρχής αποφασισμένο ότι  η Ελλάδα θα σήκωνε αυτό "βάρος". "Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει κατάλυμα για 50.000 πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του 2015", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πάρε τα λεφτά και τρέχα

Του Άρη Χατζηστεφάνου            
Λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου στη Γερμανία, με τίτλο «Το τέλος των μετρητών», ο Νόρμπερτ Χέρινγκ, οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ», εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι τράπεζες κήρυξαν τον πόλεμο στα μετρητά.
In God We Trust. All Others Pay Cash (Στον Θεό έχουμε πίστη. Οι υπόλοιποι πληρώνουν μετρητά)
Αγνώστου

Ο Νόρμπερτ Χέρινγκ δεν είναι από τους ανθρώπους που το βάζουν εύκολα κάτω. Και η ταμίας της τράπεζας, στο κέντρο της Φρανκφούρτης, το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο.
Οταν του είπε ότι δεν μπορούσε να του δώσει 15.000 ευρώ από τον λογαριασμό του, χωρίς γραπτή προειδοποίηση τριών εργάσιμων ημερών, αυτός απείλησε ότι δεν θα φύγει από την τράπεζα μέχρι να πάρει τα χρήματά του.

Το κορυφαίο κυβερνητικό έγκλημα

Έχουν αποκοπεί σταδιακά όλες οι έξοδοι κινδύνου της Ελλάδας, οπότε είναι έρμαιο των δανειστών της – ενώ το μεταναστευτικό μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ως ένα προπέτασμα καπνού, με στόχο να κρυφτούν άλλες παραχωρήσεις
«Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες χρημάτων: το συνάλλαγμα (μετρητά), τα πιστωτικά υπόλοιπα στους λογαριασμούς των τραπεζών, καθώς επίσης οι ρεζέρβες των κεντρικών τραπεζών. Όλα αυτά είναι ουσιαστικά υποσχετικές πληρωμών, χρεωστικά γραμμάτια δηλαδή του ενός τομέα στον άλλο. 
Τα περισσότερα χρήματα που κυκλοφορούν στη σύγχρονη οικονομία υπάρχουν με τη μορφή των τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες δημιουργούνται από το πουθενά, από τις ίδιες τις εμπορικές τράπεζες, αναφέρει στην έκθεση της η Τράπεζα της Αγγλίας – ενώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι εμπορικές τράπεζες είναι τα πάρα πολλά μικρά «τυπογραφεία χρήματος», ενώ οι κεντρικές τα λίγα μεγάλα τυπογραφεία» (πηγή).

Η «παρέα» των «προθύμων»...

Αφιερωμένο στους θερμούς υποστηρικτές των κυριαρχικών δικαιωμάτων...περιοδικό, εφημερίδα, site...
 

Κιλελέρ - 6 Μαρτίου 1910


«Για να ζήσει η ποίηση ελεύθερη, η γη ζήτησε από τα αντάρτικα τουφέκια να πυρπολήσουν τη σκοτεινιά της νύχτας»…


Όταν η «περηφάνια», η «μαχητικότητα», η «αξιοπρέπεια» είναι άνθρωποι, κι όχι όροι στα λεξικά.

Έτσι η ποίηση ζει ελεύθερη


«Για να δώσουν ευτυχία στο βουνό   |    τα δέντρα παρακάλεσαν τον άνεμο
να κάνει μουσική μαζί τους σα να ’ταν φλάουτα.
Για να ελαφρύνει την πλήξη του κήπου  | το πουλί ζήτησε απ’ το ποτάμι
να βάλει τα κύματά του να χορέψουν.