#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Άντε να έρθουν και οι ψεύτικες απόκριες να ηρεμήσουμε με τους μασκαράδες

Aπό τον σΑτΥρΟπΡόΚο
– Η Europol παραδέχτηκε επισήμως ότι “χάθηκαν” στα μονοπάτια της προσφυγιάς 10.000 προσφυγόπουλα λες και επρόκειτο για καρφίτσες. Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός βρίσκει τρόπους να καλύπτει την απανθρωπιά του. Μόνο που τώρα πλέον πρέπει να προσπαθήσει πολύ.
– Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σε συνθήκες καπιταλισμού μας οδήγησε στο σημείο, 62 άνθρωποι παγκοσμίως να κατέχουν τον ίδιο πλούτο με αυτόν που κατέχει ο μισός πληθυσμός της γης. Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Το δικαιότερο σύστημα για τους λίγους.

Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα ενάντια στους εργολάβους-χρυσοθήρες, το πολιτικό τους προσωπικό και την καταστροφή (ΦΩΤΟ)

5 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Λιβύης...

Τα σκυλιά μπορούν να γιορτάζουν στα πτώματα των Λιονταριών, αλλά τα σκυλιά θα παραμένουν σκυλιά και τα Λιοντάρια Λιοντάρια
Muammar al-Gaddafi
 

Κωνσταντοπούλου, Χουντής, Σακοράφα, Κασιμάτης σε... Δημιουργική Σαφήνεια

Οι καλεσμένοι της Δημιουργικής Σαφήνειας μιλάνε για την κατάσταση της δημοκρατίας και την υπόθεση του Ελληνικού χρέους, η εκπομπή γυρίστηκε στις Βρυξέλλες για την τηλεόραση του ThePressProject 

Τι διδάσκει το παράδειγμα της Αργεντινής;

 
Πώς διαπραγματεύεσαι με μια χώρα υπό καθεστώς χρεοκοπίας; Φροντίζεις να εξαγοράσεις την κυβέρνησή της και ύστερα όλα τ' άλλα είναι εύκολα. Τι γίνεται όταν αυτή δεν εξαγοράζεται; Τότε βρίσκεις έναν ασυνείδητο γηραλέο δικαστή στις ΗΠΑ, όπου βαραίνει πρώτα και κύρια το πορτοφόλι και ξεκινάς ολόκληρη εκστρατεία ποινικοποίησης της κυβέρνησης που αρνείται να πληρώσει.
Τι γίνεται όμως όταν αυτό το κράτος και η κυβέρνησή του "δεν μασάει"; Τι γίνεται αν σε αντιμετωπίζει με όρους εθνικής κυριαρχίας και αρνείται να υποταχθεί στις αποφάσεις του ασυνείδητου δικαστή; Τότε βάζεις μπρος τα πλάγια μέσα. Φροντίζεις να πέσει η κυβέρνηση που δεν εξαγοράζεται και δεν εκβιάζεται, για να αναδειχθεί μια νέα απόλυτα διεφθαρμένη και εξαγορασμένη κυβέρνηση.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ..."

Γιώργος Αλεξάτος 
Το είχα σκεφτεί μια μέρα πριν μερικά χρόνια που με κάλεσαν στην Καισαριανή να μιλήσω για την εαμική Αντίσταση στις ανατολικές συνοικίες. Από τότε το έχω πει και το έχω γράψει με κάθε ευκαιρία.

Πρόκειται για την αντίκρουση του στερεότυπου που θέλει τους λαούς να έχουν παγιωμένη -και παγωμένη- ψυχολογική διάθεση. Ένα στερεότυπο τόσο χρήσιμο σ' εκείνους που θα ήθελαν να πιστεύουμε πως "τίποτα δεν θ' αλλάξει".

Και ο Κατρούγκαλος κομμουνιστής είναι!

 Ο Κατρούγκαλος, ο Μαρξ, ο Πιραντέλο και ο Βέγγος

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Ενα μικρό βίντεο, ενός λεπτού και πέντε δευτερολέπτων, για τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Η δήλωση είναι γνωστή: «Κι εγώ προσωπικά κομμουνιστής είμαι»! Μάλιστα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης που έφερε και εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο, της κυβέρνησης που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να ….βοηθηθούν οι πρόσφυγες. Ας μείνουμε μόνο σε αυτά τα κατορθώματα της κυβέρνησης του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Αρκετά "βοήθησαν" με χρήματα του ελληνικού λαού, με αίμα του λαού... Τώρα μπορούν να μας πάρουν και τα σπίτια!


Στα Άθυρα σπείρατε, αλλά δεν θα θερίσετε!

 Του Αντώνη Γαζάκη

Σήμερα στο προσφυγοχώρι του παππού μου και του πατέρα μου όργωσαν τη γη και έσπειραν μίσος, ρατσισμό και σκατοψυχιά. Κάτοικοι των Αθύρων Πέλλας, του παλιού Μπόζετς, απόγονοι προσφύγων από τη Θράκη, όργωσαν με τα τρακτέρ τους έναν παλιό αεροδιάδρομο του στρατού κοντά στο χωριό τους για να μη δημιουργηθεί εκεί κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, όπως είχε εξαγγελθεί την προηγούμενη ημέρα από τον δήμαρχο Πέλλας.
Συγχωριανοί του παππού μου και κοντοχωριανοί μου που «πήρατε την κατάσταση στα χέρια σας», είστε ξεφτίλες. Δεν σας σώζει καμιά δικαιολογία περί υγιεινής, ασφάλειας, εγκληματικότητας, ούτε βέβαια η ψευτοευαισθησία σας για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες θα ζουν οι πρόσφυγες.

Η ΕΡΤ λογοκρίνει διαφήμιση του UNFOLLOW

 H ΕΡΤ με μία πρωτοφανή τηλεγραφική απόφαση απαγόρεψε τη διαφήμιση του UNFOLLOW. Ρωτάμε λοιπόν: είναι αυτή η απαράδεκτη πολιτικά απόφαση, υπό αυτό το φτηνό νομικοφανές πρόσχημα, αποτέλεσμα του παραπλανημένου ζήλου δυο-τριών μεσαίων στελεχών της ΕΡΤ; Ή είναι εντολή του πολιτικού της προϊσταμένου, Νίκου Παππά; Είναι ενήμεροι ο Πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης; Αυτή είναι η ΕΡΤ την οποία υπερασπιστήκαμε απέναντι στο «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά; Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης;

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


Η 8 Μάρτη είναι μέρα αγώνα. Αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση που πραγματοποιείται μέσα από την μαχητική αυτοοργάνωση των γυναικών για την κοινωνική απελευθέρωση. Οι καταπιεσμένες γνωρίζουμε πως για να αντιπαλέψουμε την πατριαρχία που μας θέλει υποτιμημένες και δούλες, πρέπει ο αγώνας μας να είναι ταυτόχρονα αντικρατικός και αντικαπιταλιστικός.
Κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία, θρέφει το ένα το άλλο για τον κατακερματισμό και την εκμετάλλευση των απο κάτω από τα αφεντικά. Η 8 Μάρτη δεν μπορεί να χωρέσει σε κενές φιλελεύθερες έννοιες περί ισότητας των φύλων μέσα σε έναν καθεστώς γενικευμένης ανισότητας.

Πάντα υπήρχε ένας έρωτας μεγάλος

Πλήρης απογοήτευση από τον φιλομερκελισμό του κ. Τσίπρα - Εν όψει της Συνόδου Κορυφής θα εμφανιστεί ως έπαρχος γερμανικής αποικίας 
Ο αντιμερκελιστής, Αλέξης Τσίπρας, μεταλλάχθηκε σε φιλομερκελιστή για το καλό της Ε.Ε. Στο υπουργικό συμβούλιο πριν την Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας εξήρε την καγκελάριο της Γερμανίας για την στάση της στο προσφυγικό λέγοντας πως η πολιτική της είναι αντίβαρο στην ακροδεξιά που έχει ποντάρει στην προσφυγική κρίση για να αυξήσει τα ποσοστά της.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι ξεχνάει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η γερμανική Βουλή ενέκρινε την συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο στην Συρία στέλνοντας 1.200 στρατιώτες, αναγνωριστικά αεροσκάφη και μία φρεγάτα δήθεν για τον πόλεμο κατά των Ισλαμιστών.

Πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας: Εσκεμμένα προκλήθηκε κρίση στην Ελλάδα...

«Κεραυνούς» εκτόξευσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, χαρακτηρίζοντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ως «σχεδόν εσκεμμένη ενέργεια»...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "The Telegraph", ο πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Μεγάλης Βρετανίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics, τόνισε ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας υποβάλλονται σε διαρκείς περικοπές δίχως να λαμβάνουν κάποιο αντάλλαγμα, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα περίμενε ποτέ να υπάρξει αναπτυγμένη χώρα, η οποία θα βρισκόταν σε ύφεση για περισσότερα χρόνια από ό,τι οι ΗΠΑ το 1930».

ΜΜΕ · ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…

Ζώντας πλέον στην εποχή της ηλεκτρονικής ειδησιογραφίας, είδαμε τα τελευταία χρόνια, έστω και με καθυστέρηση, οι μεγαλοδημοσιογράφοι να εισβάλλουν και στο διαδίκτυο με ειδησεο-γραφικές ιστοσελίδες παραπληροφόρησης και πλασματικής ενημέρωσης, έτσι όπως ακριβώς έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στα παραδοσιακά ΜΜΕ, τα οποία αποτελούν το τσιφλίκι μιας ολιγαρχίας.
Όλοι μας νομίζω αναγνωρίζουμε πόσο απροκάλυπτα σχεδιασμένα είναι οι ειδήσεις των συστημικών ΜΜΕ (αν κάποιος έχει αντίρρηση, να σηκώσει το χέρι του). Όπως επίσης και όλοι μας υποπτευόμαστε ότι κάποιες ομάδες συμφερόντων δίνουν το σύνθημα για το τι θα πουν τα δίκτυα των mainstream μέσων ενημέρωσης.

Να ανακτήσουμε το ζωτικό μας χώρο: Ή αυτοί ή εμείς!

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Λέμε για τους ανθρώπους ότι είναι καλοπερασάκηδες, με την κακή έννοια. Ότι συσσωρεύουν χρήματα και τα ξοδεύουν για αυτοκίνητα, ταξίδια και εξοχικά, που σημαίνει ότι είναι λάτρεις της ιδιοκτησίας, της επίδειξης και της αδιαφορίας για το διπλανό τους. Αλλά γενικεύοντας δεν έχουμε πάντα δίκιο ή, εν πάση περιπτώσει, συχνά δεν βλέπουμε αυτή την κατάσταση πραγμάτων κι από άλλες σκοπιές που μπορεί είτε να κάνουν ακόμα αυστηρότερη την κριτική μας ή να τη σχετικοποιήσουν και να την απαλύνουν. Το σκεφτόμουν έντονα αυτό καθώς άκουγα τον Δημήτρη Πουλικάκο, πάνω από ένα τσάι με κονιάκ στην πλατεία Βικτωρίας, να μου λέει ότι λείπει από τους ανθρώπους ο ζωτικός χώρος.