#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Τα ποτάμια των προσφύγων δεν προήλθαν από παρθενογένεση

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα όπως αποκαλείται, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και θίγει πληθώρα παραμέτρων της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα ποτάμια των προσφύγων - μεταναστών, δεν προήλθαν από παρθενογένεση,τα δημιούργησαν συγκεκριμένες πολεμικές επεμβάσεις (Ιράκ, ξανά Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Υεμένη, παλιότερα Γιουγκοσλαβία, κλπ).

Οι επεμβάσεις αυτές, εντάσσονται στη συνεπή ακολουθούμενη πολιτική απ' τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., τη Ρωσία και άλλες χώρες, ισχυρούς "παίχτες" στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς.

ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ευχαριστώ την Αγγελική που μου το έστειλε !

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ…

O ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Η σκηνή είναι πραγματική. Σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μεγάλου ιδιωτικού καναλιού. Ο δαιμόνιος Έλλην ρεπόρτερ έχει μεταβεί την Ιταλία για ρεπορτάζ στις βάσεις του ΝΑΤΟϊκού στόλου που θα «περιπολεί» στο Αιγαίο. Φορώντας στολή Top Gun και ανάλογο ύφος, επιβαίνει σε ελικόπτερο και δηλώνει: «Αυτή τη στιγμή συμμετέχουμε σε άσκηση για βύθιση εχθρικού υποβρυχίου»!!  
Προφανώς και δεν κατάλαβε τι έλεγε εκείνη τη στιγμή.  
Προφανώς και ο ΝΑΤΟϊκός στόλος κάνει ασκήσεις για να αντιμετωπίσει (με βύθιση μάλιστα) τα υποβρύχια των Σύρων και Αφγανών προσφύγων. Και εάν η αφέλεια ενός δημοσιογράφου μπορεί να είναι έως και συμπαθής, η «αφέλεια» του κυρίαρχου πολιτικού προσωπικού αγγίζει πλέον το έγκλημα.

Μα, τι έπαθαν όλοι με την ΕΡΤ;

Οι εργαζόμενοι της άφησαν πολύ εύκολα πίσω τους τον 2χρονο επίμονο και μαχητικό αγώνα τους, έκλεισαν το στόμα τους και εμφανίζονται φοβισμένοι, διστακτικοί να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ενημέρωσης που παρέχουν
Δεν πέρασαν καν οκτώ μήνες από την επάνοδο της ΕΡΤ, ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας του δημοσίου, στον αέρα και άρχισαν ήδη οι σφοδρές επιθέσεις εναντίον της.

Έτος... φτώχειας το 2015: Η χειρότερη χρονιά από την έναρξη των μνημονίων

Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ή ο ανασχεδιασμός τους φαίνεται να επιφέρουν πιο ήπιες μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα σε σχέση με τις αυξήσεις φόρων, ενώ το 2015, ήταν η χειρότερη χρονιά, στα έτη των Μνημονίων, σε όρους αύξησης της σχετικής φτώχειας στην Ελλάδα.

Σε σχετική μελέτη που ενσωματώνεται στην έκθεση της ΤτΕ, επιχειρώντας να μετρήσει την επίπτωση των δημοσιονομικών μέτρων που ελήφθησαν στους σχετικούς δείκτες φτώχειας και κοινωνικής ανισότητας, συμπεραίνει, μεταξύ άλλων...

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΣ ΚΙ ΟΡΦΑΝΟΣ...

 
Μου λέει μια φίλη, έλα τόσα έχεις γράψει, γιατί κάνεις μούγκα στη στρούγγα όσον αφορά το προσφυγικό... Ναι, κοντεύει να κρασάρει το μυαλό μου από τις σκέψεις πάνω σ΄αυτή τη τραγωδία αλλά να γράψω τι και για ποιον? Βρίσκομαι σε μια δυσάρεστη θέση να είμαι από εκείνους που είναι εκτός  "εμμονών" καθε είδους. Και σ΄αυτή την εποχή που γύρω εκτός από τη πορτοκαλέα ανθίζει η σκατοψυχιά, οι άνθρωποι με εμμονές, είναι ασφαλείς.  Είτε από τη μια πλευρά του κάθε φράχτη αν είσαι είτε από την άλλη οι παρωπίδες και η ηλιθιότητα είναι ευλογία για τη ψυχική υγεία. Βάζεις τη κασέτα του μυαλού να παίζει και κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου....

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΥΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΔΙ

Με υπογραφή Έλληνα υπουργού
Νέα απειλή για το κρητικό, και όχι μόνο ελαιόλαδο, θεωρείται από τους παραγωγούς η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον 70.000 τόνων αφορολόγητου ελαιόλαδου από την Τυνησία το 2016 και 2017! Όπως προειδοποιούν η απόφαση μπορεί να έχει «μοιραίες» συνέπειες για τη φετινή σοδειά.

Την αποκάλυψη της απόφασης που μεθοδευόταν είχε κάνει το 2015 η εφημερίδα "Νέα Κρήτη".

Με υπογραφή Έλληνα υπουργού

20 πρακτικές χρήσεις της Coca Cola που αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από τον άνθρωπο

Εναλλακτικές χρήσεις της Coca Cola που αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από τον άνθρωπο.

1. Αφαιρεί λεκέδες γράσου από ρούχα και υφάσματα
2. Απομακρύνει τη σκουριά
3. Απομακρύνει τους λεκέδες αίματος από ρούχα και υφάσματα
4. Καθαρίζει λεκέδες λαδιού από το πάτωμα του γκαράζ. Ψεκάζουμε και αφήνουμε τον λεκέ να μουλιάσει και ξεπλένουμε με νερό.
5. Σκοτώνει γυμνοσάλιαγκες και ζιζάνια