#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες της Αριστεράς»

Με τίτλο «Ανατροπή τώρα!» ο επικεφαλής της ΛΑΕ παρουσίασε τη διακήρυξη και τον κεντρικό στόχο του κόμματος που είναι η δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την παρουσίαση της διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας υποστηρίζοντας ότι «αυτήν την ώρα δεν κυβερνάει η Αριστερά στη χώρα, όπως συνηθίζουν οι προπαγανδιστές να λένε, άλλα μια μεταλλαγμένη νεομνημονιακή κυβέρνηση, η οποία ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες της αριστεράς».

ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟ ERT-OPEN
Ο Α. Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στην ert-open και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το προσφυγικό, μεταξύ άλλων ανάφερε και τα εξής:  
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ένα ακόμα τομέα εκτός της οικονομίας αποδεικνύει, με πολύ πικρό τρόπο και έντονα αισθητό στην Ελλάδα, τον επικίνδυνο προσανατολισμό, την πλήρη ανικανότητά και την ανικανότητά της να συγκροτήσει μια υπεύθυνη, δίκαιη και δημοκρατική κοινή πολιτική: στο προσφυγικό. Όσες και όσοι έχουν την άποψη ότι «με την παρουσία μας στους θεσμούς της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μπορεί να υποφέρουμε από τις εξοντωτικές συνθήκες των μνημονιακών προγραμμάτων, τουλάχιστον όμως έχουμε εξασφαλισμένη την γεωστρατηγική μας ασφάλεια», ας το ξανασκεφτούν.

Ένας Άνδρας πέντε ετών

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος... ρίξε μια ροχάλα στον καθρέπτη αφού έχεις τόσο τσαγανό, που μέσα στην ανασφάλεια στην οποία σε έχωσαν οι εκλεγμένοι κυβερνήτες μέσω της δικής σου ψήφου, εσύ μπορείς να αντιστέκεσαι στην καταπάτηση της "ελληνικής" γης από βρομιάρηδες πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι τέτοιο το τσαγανό σου που επί  7 ολόκληρα χρόνια δεν μπορείς να αντισταθείς στο σφάξιμό σου αλλά επιθυμείς το σφάξιμο αυτών που απέδειξαν ότι προτιμούν να πνιγούν στο Αιγαίο από το να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα. 
Καταπατούν την γη σου οι αλλοεθνείς αλλά ξεχνάς ότι την γη εσύ την έδωσες πεσκέσι στην Ε.Ε, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ για να μπορείς να έχεις σίγουρο το μισθουλάκο σου, την συνταξούλα σου, την ευρωπαϊκή επιδότηση και το 5μηνο κοινωφελούς εργασίας.

Αυτό το αρχίδι είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤΑυτό το αρχίδι είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ

Απίστευτο, υπάρχουν στην Ελλάδα δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που εκβιάζουν

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και δυο δημοσιογράφοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβιασμών πολιτικών και επιχειρηματιών.
Κανείς δεν νιώθει έκληξη από αυτές τις κατηγορίες γιατί αυτή είναι η καθημερινότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι είναι ελάχιστοι, αφού οι περισσότεροι είναι λαμόγια. Βέβαια, λαμόγια είναι και οι πολίτες, οπότε ταιριάζουν με τα λαμόγια-δημοσιογράφους.
Πραγματικά, κοιτάξτε ποιοι θεωρούνται δημοσιογράφοι στην Ελλάδα.
Σπίτι σου δεν τους βάζεις. Λερώνουν.

“Μένουμε Ευρώπη”…

   
Η «εταιρεία» που κράτη – μέλη της (Αυστρία) πρωτοστατούν στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων και μετατρέπουν την Ελλάδα σε «Αλκατράζ» προσφύγων, λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Η «εταιρεία» που οι επίτροποί της και οι πρόεδροί της αναφωνούσαν «καλό κουράγιο Έλληνες» όταν με τις αποφάσεις τους βύθιζαν τον ελληνικό λαό στα Τάρταρα για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες των γαλλογερμανικών και των ελληνικών τραπεζών, λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Δεν ψιχαλίζει κι ούτε βρέχει... σε φτύνουν κατάμουτρα Τσίπρα, όπως τ' αλλά γερμανοτσογλάνια ΓΑΠ-Σαμαρά-Βενιζέλο!

 Μαξ Οτε: "Δε διασώσαμε την Ελλάδα, απλά διασφαλίσαμε ότι θα συνεχίσει υπάκουα να καταβάλει τόκους"!
 Από το "Ποντίκι"
Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών, Μαξ Ότε, σε συνέντευξη του στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk), υποστήριξε πως η απόφαση του Eurogroup πολύ δύσκολα θα αλλάξει την ελληνική πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση», αλλά εξακολουθεί να κινείται στην παλαιά δομή. «Εμείς οι βορειοευρωπαίοι της ΕΕ δίνουμε χρήματα, τα οποία εισπράττουν οι τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να καταβάλει τους τόκους της, οι Έλληνες αιμορραγούν με μέτρα λιτότητας και οι τράπεζες επιβιώνουν. Επί της αρχής δεν έχει αλλάξει κάτι» σημειώνει ο... Μ. Οτε.


Μια φωτογραφία που "κραυγάζει"

Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν 
τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι,
να πεθάνουν σκλάβοι, 
σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. 
Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!...
Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι;
Κώστας Βάρναλης


Επτασφράγιστα τραπεζικά μυστικά

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Η λειτουργία των τοκογλυφικών ναυαρχίδων, καθώς επίσης μία από τις αιτίες, για τις οποίες οδηγεί το ελληνικό πειραματόζωο η Γερμανία στην παγίδα του παράλληλου νομίσματος – όπου μάλλον δεν εννοεί τη δραχμή, αλλά το ευρώ
«Αν ποτέ ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματος του (κάτι που ήδη συμβαίνει, αφού η Fed είναι ιδιωτική), πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με τον αποπληθωρισμό οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν, θα αποστερήσουν από το λαό την περιουσία του – έως ότου μια μέρα τα παιδιά του θα ξυπνήσουν άστεγα στη χώρα που κατέκτησαν οι πατεράδες τους«. (T. Jefferson).