#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Κοινό τοις πάσι

Το σύστημα έχει ξεσκεπαστεί. Έπεσαν οι κουρτίνες των παρασκηνίων και βλέπουμε στο θέατρο του παραλόγου τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής μόνο με τα σώβρακά τους. Είναι όλοι ίδιοι, κρατώντας ο καθένας σε χαρτί το ρόλο που θα παίξει γραμμένο από τον ίδιο συγγραφέα. Χωρίς μακιγιάζ η αλήθεια φαντάζει τρομακτική αλλά από την άλλη είναι αλήθεια.
Έπαιξαν και το τελευταίο τους χαρτί με τις εκλογικές διαδικασίες οι οποίες είχαν ποσοστά μοιρασμένα σε πάμπολλους συνδυασμούς αλλά από την άλλη είχαν το πραγματικό αποτέλεσμα όλων των πολιτικών θεατρίνων: Ολοκληρωτισμός.

43 χρόνια στην απομόνωση…

Ο Albert Woodfox έμεινε σε συνθήκες ακραίας απομόνωσης για 43 χρόνια σε ένα κελί μικρότερο από δύο επί τρία μέτρα, κερδίζοντας τον όχι ζηλευτό τίτλο του φυλακισμένου με την μακρύτερη χρονικά κράτηση σε αυτό το καθεστώς. Συγκεκριμένα  μπήκε στην απομόνωση το 1972 και αποφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή στις 19 Φεβρουαρίου του 2016.
Ο Α. Γούντφοξ καταδικάστηκε το 1972 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία σε βάρος του σωφρονιστικού υπαλλήλου Brent Miller. Μαζί του καταδικάστηκαν ο Herman Wallace ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2013 για λόγους υγείας αφού έπασχε από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και ο οποίος πέθανε δυο μέρες μετά την απελευθέρωση του αφού πρώτα είχε περάσει 41 χρόνια στην απομόνωση και ο Robert King ο οποίος τελικά αθωώθηκε μετά από 29 χρόνια στην απομόνωση.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΠΥΓΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, μιλώντας στους δημοσιογράφους του Πύργου της Ηλείας, σε σχέση με την εισαγγελική απόφαση για διώξεις των αγροτών, έκανε την παρακάτω δήλωση:  
«Πίσω από την εισαγγελική απόφαση για διώξεις σε βάρος των αγροτών, στο όνομα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, βρίσκεται το αποκρουστικό πρόσωπο της μεταλλαγμένης νεομνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει επίδειξη άθλιας αυταρχικής πυγμής, καταστολής και διώξεων σε βάρος του αγωνιζόμενου αγροτικού κόσμου. Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα αντί να επιδείξει πυγμή στους πιστωτές νεοαποικιοκράτες και το γερμανικό κατεστημένο, κάνει επίδειξη αυταρχικής δύναμης και αστυνομοκρατίας απέναντι στους αγρότες.  

"Μεθοδευμένη ανημπόρια": Μια τεχνητή κατάσταση που μπορούμε να αντιστρέψουμε!


Αυτό που συμβαίνει...
Αν και μπορεί να γίνει πολύς λόγος για το κατά πόσο η ελληνική επιστημονική κοινότητα στο σύνολό της ασχολήθηκε ενεργά και με πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας, αξίζει να δούμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έλαβε χώρα από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και που δεν πήρε κατά τη γνώμη μου την ευρεία δημοσιότητα που άρμοζε στην περίσταση.

Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει πως ο ρόλος των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι να τροφοδοτούν συνέχεια το αναγνωστικό κοινό με παραστάσεις αρνητικού περιεχομένου, όπως εικόνες και λεκτικές φράσεις που αναφέρονται στη φτώχεια, την πείνα, την αρρώστια και την απόγνωση, με απώτερο σκοπό να επηρεάσουν προς το χειρότερο τη διανοητική του κατάσταση και να μην μπορεί να αντιδράσει σαν κριτικός και δυναμικός πολίτης.

Αέναο παρόν, ατέρμονη σύνθλιψη

Ιστορική Αποκοπή, Ενεστωτική Παράνοια, Μελλοντική Άρνηση

Στη καθημερινή πολτοποίηση της ζωής μας θεωρούμε γεγονότα και καταστάσεις ως φυσιολογικές και ανεκτές χωρίς την ελάχιστη αμφισβήτηση από τη μάζα καθώς αυτό και μόνο θα αναιρούσε την ίδια την ανάγκη της ύπαρξης της και της χρησιμότητας της. Αναμασάμε τη πρόοδο και την εξέλιξη περιλαμβάνοντας τους εαυτούς μας μέσα σε αυτή, μόνο όμως ως καταναλωτές και ποτέ ως συναποφασιζοντες ή κριτικά διακείμενους.

Μια συνταρακτικού μεγέθους διαστολή της καθημερινότητας, αγκιστρώνει τα αισθητήρια μας σε επαναλαμβανόμενες νόρμες χωρίς τη παραμικρή διάθεση ενδοσκόπησης και αλλαγής.

Πάση θυσία στο ευρώ;

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ
Ας δούμε λοιπόν, έχει φτάσει η ώρα, τι ακριβώς σημαίνει (και πόσο κοστίζει οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) η θέση «πάση θυσία στο ευρώ» η οποία αποτελεί κοινό παρονομαστή και σημείο «ομόνοιας» της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Το βασικό επιχείρημα πίσω από το οποίο οχυρώνεται αυτή η αντίληψη (πάση θυσία στο ευρώ) είναι πολιτικό και συνοψίζεται στην εξής φράση: «Η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της ισχυρής οικονομικά και πολιτικά ευρωπαϊκής συμμαχίας, δεν είναι μόνη στο ασταθές διεθνές περιβάλλον και μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο των κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και των αρχών της κοινοτικής αλληλεγγύης».

Δ.Καζάκης & Ν.Καλογερόπουλος στην ΕΡΤopen στις 22.02.16

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, στην εκπομπή «Πολιτικοί Διάλογοι» της ΕΡΤopen, με τον αγαπημένο, και επιμόνως ασυμβίβαστο, ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο και την δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2016.

Με ειδική παραγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη -η κυρία που έκανε ρόμπα ξεκούμπωτη ο Μπαλτάκος- ζητεί να σταματήσουν εδώ και τώρα τα μπλόκα των αγροτών, προειδοποιώντας τους με συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία! Μολών λαβέ πουλημένοι!

Η αστική δημοκρατία, όταν δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών... ικανοποιεί τα αιτήματα των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών, μέσω της αστικής δικαιοσύνης...
Μολών λαβέ πουλημένοι
 

Η Ωραία Ελένη και οι κακομούτσουνοι


Νικος Καραβελος
Στις Μυκήνες υπάρχει ακόμα ένα διώροφο πέτρινο ξενοδοχείο, που χτίστηκε το 1864. Τον Αύγουστο του 1876 ο Ερρίκος και η σύζυγός του Σοφία Σλήμαν σταμάτησαν εκεί. Έχοντας ήδη ανακαλύψει τους θησαυρούς της Τροίας και τα χρυσά διαδήματα που, όπως πίστευαν, φορούσε η Ωραία Ελένη, απένειμαν στο μικρό ξενοδοχείο το όνομα «Η Ωραία Ελένη του Μενελάου».

Στην είσοδό του υπάρχει ακόμα η επιγραφή : «Χαίρε ξείνε παρ’ άμμι φιλήσαιε» (Καλώς ήρθες ξένε, κοντά μας θα φιλοξενηθείς). Παραδίπλα, σε απόσταση αναπνοής, στο χωριό Μοναστηράκι γεννήθηκε ο παππούς του γράφοντος, που είχε την τύχη να δουλέψει ως εργάτης στις ανασκαφές των Μυκηνών υπό τις οδηγίες σπουδαίων αρχαιολόγων, όπως του Τσούντα, του Γουέις και άλλων.

Βρε καλώς τα κοράκια

του Αλέξανδρου Ζέρβα
Η είδηση κοντεύει να περάσει «στα ψιλά», καθώς η χώρα μοιάζει εγκλωβισμένη μεταξύ της παγίδας που της στήνεται πάνω στο προσφυγικό από τους Ευρωπαίους εταίρους της και των έντονων αντιδράσεων απέναντι στις νέες πολιτικές λιτότητας, αποτελεί όμως μια ακόμη βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Το ότι περνάει στην τελική φάση η διαδικασία παραχώρησης των κόκκινων δανείων στα λεγόμενα distress funds δεν αποτελεί βέβαια καμιά σοβαρή έκπληξη.

Άλλωστε κάποια κυβερνητικά στελέχη θα αντέτειναν πιθανότατα πως «όλα αυτά ήταν γνωστά, όταν ο κόσμος μας ψήφισε το Σεπτέμβρη». Μόνο που η κατάσταση και στο εν λόγω ζήτημα είναι πολύ σοβαρή, για να αντιμετωπίζεται με τόση ελαφρότητα.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΑ
Η γερμανική οικονομική – Τραπεζική ελίτ της Γερμανίας με συμμάχους τους Έλληνες πολιτικούς και τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, υιοθέτησαν τους εξευτελιστικούς ρατσιστικού χαρακτηρισμούς πού έχουν μεταβληθεί σε αντικείμενο του μίσους και της χλεύης όπως συνέβη στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους Εβραίους. που έγραφαν σε βάρος του Ελληνικού λαού οι Γερμανικές πορνοφυλλάδες.
Με αυτό το ναζιστικό χαρακτηρισμό τα λαμόγια του γερμανικού κατεστημένου, προετοίμαζαν το έδαφος για την πλήρη αποδιάρθρωση της χώρας για να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία έναντι ενός πινακίου φακής, περιορίζοντας την εθνική κυριαρχία και φτωχοποιώντας τον Ελληνικό λαό.