#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ενωτικές πρωτοβουλίες συναποφάσισαν Λαϊκή Ενότητα και Δικτύωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΛΑΕ και Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπειών της Λαϊκής Ενότητας και της Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΛΑΕ κι εντάσσεται στον κύκλο επαφών της Δικτύωσης με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με στόχο το άνοιγμα ενός ιδεολογικού-προγραμματικού διαλόγου.

Οι δύο αντιπροσωπείες συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι η κοινωνία έχει οδηγηθεί σε ασφυξία λόγω των μέτρων λιτότητας του Μνημονίου. Επίσης, κοινή είναι η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου προοπτική εξόδου από το τέλμα της φτώχειας και της ανεργίας.


Δεν ξεχνάμε και το εγχώριο "star system" που υποστήριξε την "εξέγερση" των Νεοναζί και των πρακτόρων της Δύσης στην Ουκρανία...

Διάσημοι "Έλληνες" στέλνουν μήνυμα προς το λαό της Ουκρανίας 4/02/2014

Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ε;


Όσο η κοινωνία απαξιώνει το πολιτικό σύστημα τόσο τα ΜΜΕ θα αποκτούν εξουσία και δύναμη. Όσο η πίτα μικραίνει τόσο ο πόλεμος μεταξύ των «εθνικών» εργολάβων σκληραίνει.

Όταν το πολιτικό σύστημα και η κάθε κυβέρνηση που το υπηρετεί μιλάει για διαπλοκή στα ΜΜΕ ξέρει ότι χωρίς αυτά ή με αυτά απέναντι τα ψωμιά της είναι λίγα κι επιδιώκει να ελέγξει κι αυτή ως πολιτικός μεγαλοεργολάβος την πληροφόρηση. – βλέπε παραπληροφόρηση.

Όταν ανησυχεί ο νταβατζής... η πουτάνα δεν κινδυνεύει


Ν. Μπογιόπουλος για το αγροτικό ζήτημα


Κάνουν έρανο για να μην πουληθεί το νησί της πατρίδας τους

Οι μαθητές του σχολείου στην πόλη Μόσο στην περιοχή του Πιεμόντε, ξεκίνησαν μια εκστρατεία σε συνδυασμό με έναν έρανο για να αγοράσουν αυτά και όχι κάποιος μεγάλος επενδυτής ένα πανέμορφο ακατοίκητο ιταλικό νησάκι. 
Οι μαθητές καλούν όλους τους συμμαθητές τους σε όλη την Ιταλία να χαρίσουν από μισό ευρώ στην προσπάθειά τους, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ που απαιτείται για την εξαγορά του νησιού.
Το ακατοίκητο Rose Island βρίσκεται στο αρχιπέλαγος της Μανταλένας, ανάμεσα στην Σαρδηνία και την Κορσική, και είναι διάσημο για την ροζ άμμο των ακτών του, ενώ συνήθως ψηφίζεται ως το ομορφότερο νησί της Μεσογείου από τα ταξιδιωτικά sites. 

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Μια ιστορία με περίεργες αναφορές στο… 2016.  
Το Φεβρουάριο του 1945, σαν σήμερα, ξεκίνησαν οι δίκες των «επιφανών» δοσίλογων της κατοχής. Δίκες-παρωδία βέβαια αλλά ταυτόχρονα με «περίεργες» αναφορές στο σήμερα. Δίκες που συμπυκνώνουν διαχρονικά όλες τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού/οικονομικού συστήματος.  
Κύριοι κατηγορούμενοι: οι κατοχικοί «Πρωθυπουργοί» Γεώργιος Τσολάκογλου, Ιωάννης Ράλλης και Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος, ο γιατρός – ο λεγόμενος και «Έλλην Μένγκελε» – Νικόλαος Χριστοφοράκος.  

Απάντηση της ΒΙΟΜΕ σε Ποτάμι και ΚΚΕ


Οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ. νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε σε διάφορα θέματα και ερωτήματα που μπήκαν από μεριάς διαφόρων της ελληνικής βουλής και κάποιων «συναδέλφων» που νοιάζονται για το καλό των πολλών. Πρώτα θέλουμε να πούμε για το θέμα του νερού που έχει γίνει σίριαλ. Εκβιάζουν οι υπάλληλοι της συνδίκου (της πτωχευμένης Φίλκεραμ) κόβοντας το νερό νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν την αποδυνάμωση των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ. Προσπαθούν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα, διαδίδοντας παράλληλα πως οι «εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. κλέβουν το ρεύμα».

H BIOME δείχνει το δρόμο! Νέα κατάληψη εργοστασίου και στη Βέροια

Βάζουμε μπροστά τις μηχανές.
Με αυτοδιαχείριση και αγώνα, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ξυλείας στην Πατρίδα της Βέροιας

Είμαστε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μιας κάποτε μεγάλης επιχείρησης ξυλείας, οι περισσότεροι με 20-35 χρόνια εργασίας. Είμαστε εμείς που πεντέμιση χρόνια τώρα κάναμε υπομονή, απλήρωτοι-ες, στηρίζοντας μέσα σε όλες τις δυσκολίες την πιθανότητα να ορθοποδήσει η εταιρεία, πιστεύοντας τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα λόγια των ιδιοκτητών της επιχείρησης.

Σκότωσε το κανάλι που έχεις μέσα σου

Πήξαμε στους ενημερωμένους μικροαστούς του διαδικτύου, που μορφώθηκαν από το άμυνα καθαρό, τον Παΐσιο και την ελληνική τηλεόραση
 

23 Φλεβάρη 1943 ιδρύετε η ΕΠΟΝ (Βίντεο)

Τον Φλεβάρη του 1943 ιδρύετε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (Ε.Π.Ο.Ν.) Υπήρξε η πιο μαζική οργάνωση νέων κατά την κατοχή και υπολογίζετε ότι από τις γραμμές της πέρασαν περίπου 600.000 νέοι.(Δείτε το βίντεο που φτιάξαμε με τον ύμνο της ΕΠΟΝ και σχετικές φωτογραφίες).

 Η ΕΠΟΝ από τα ιδρυτικά της κείμενα έθετε ως βασικό στόχο την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και του Βούλγαρους κατακτητές, ενώ παράλληλα όμως πρόβαλε κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα, ανέπτυξε αξιόλογη πολιτιστική και επιμορφωτική δράση και πρόβαλε ένα συνολικό όραμα για τη μεταπολεμική Ελλάδα. Οι Επονίτες και οι Επονίτισσες πήραν ενεργά μέρος στην αντίσταση του ελληνικού λαού στους ξένους κατακτητές.


Το υπερκράτος Ευρώπη στήθηκε

Ο Κάμερον ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Υπερκράτος και τον Ευρωστρατό-Ο Ντάισελμπλουμ ζήτα την κατάργηση της νομοθετικής εξουσίας των κρατών-μελών. Σιγή ιχθύος από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
 
Η Βρετανία κατάφερε να ξεφύγει από τον ολοκληρωτισμό του υπερκράτους της Ε.Ε, πράγμα το οποίο θα συμβεί άμεσα. Είναι κάτι που εδώ και δύο χρόνια "ψήνεται" μεθοδικά από τις Βρυξέλλες με αφορμή την τραπεζική κρίση και την δήθεν οικονομική που χτύπησαν τις πιο αδύναμες χώρες. Τα συμπεράσματα από την τελευταία Συμφωνία Ε.Ε - Βρετανίας που αφορούσε στην απόφαση των Βρετανών με το επικείμενο δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στην Ε.Ε, είναι τραγικά για την εθνική ανεξαρτησία των κρατών μελών της Ε.Ε και βέβαια για την δημοκρατία των κρατών όπως μέχρι τα ξέραμε.
Ο Κάμερον εκπροσωπώντας μία αυτοκρατορία έδειξε στους "μικρούς" εταίρους του πώς διεξάγεται πολιτική όταν ένα κράτος μπορεί να είναι σε μία Ένωση αλλά με δικό της νόμισμα και εκτός Συνθηκών, όπως η Σένγκεν, που συμφέρει αποκλειστικά τις ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρώπης και όχι τις χώρες που οι εξαγωγές τους βάση παραγωγής είναι σε σημείο μηδέν.