#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Το κόλπο είναι παλιό και βρώμικο

Γράφει ο mitsos175
Υπάρχει μια επικίνδυνη, φασιστική νοοτροπία που είναι χαρακτηριστική των κομμάτων εξουσίας. Αν και ο δικομματισμός δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται χτυπήματα που μείωσαν τη δύναμή του, η νοοτροπία παραμένει. Συνοψίζεται στη φράση: Ή με μας ή με τον αντίπαλό μας. Θέτουν δηλαδή ένα ψευτοδίλημμα μια δήθεν επιλογή μεταξύ δυο μόνο κομμάτων, των δυο πρώτων, λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα.

Το ψευτοδίλημμα είναι ακόμα χειρότερο γιατί τα δυο κόμματα εξουσίας υπηρετούν την ίδια ακριβώς πολιτική. Κάνουν τα ίδια πράγματα, αυτά που καταδικάζουν όταν είναι αντιπολίτευση! Στην προσπάθεια να παραμείνουν γαντζωμένα στην εξουσία χρησιμοποιούν το ρουσφέτι και την καταστολή εναλλάξ. Το ψέμα και τις υποσχέσεις. Την ύβρη και την κολακεία. Ο παραλογισμός της δήθεν χαμένης ψήφου είναι αποτέλεσμα αυτού του πλαστού δίπολου.


Αριστερές ιδέες δεν γεννιούνται με δεξιές αντιλήψεις

 Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Είναι θέμα κουλτούρας. Είναι πολλά τα χρόνια που πέρασε και κυριάρχησε στην Αριστερά η δεξιά κουλτούρα, ο δεξιός τρόπος σκέψης και αξιολόγησης. Με την εγκατάλειψη της ιδέα της επανάστασης από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής Αριστεράς και την υιοθέτηση ρεαλιστικών πολιτικών η ενσωμάτωση και ευθυγράμμιση έγιναν ραγδαία. Πρώην συμμέτοχοι, μερικοί και με πρωταγωνιστικό ρόλο, στην επαναστατική σύγκρουση με το καθεστώς, άλλοι απογοητευμένοι με βαθύ το αίσθημα της ήττας και του ανέφικτου, άλλοι εντυπωσιασμένοι από τα αγαθά της οικονομίας της αγοράς και άλλοι προσπαθώντας να φορτώσουν την αποτυχία στους «άλλους», βγαίνοντας οι ίδιοι ατσαλάκωτοι, απέρριψαν την ιδέα της επανάστασής ολοσχερώς ακόμα και για το μέλλον, επιλέγοντας τον πιο βατό δρόμο της συνδιαλλαγής με το σύστημα και τον εξωραϊσμό του ώστε να δικαιολογείται η δική τους στροφή και ο συμβιβασμός. Βέβαια, και κάποιοι από τους «άλλους» που παρέμειναν σε πιο επαναστατικές θέσεις τις προσάρμοσαν στο σύστημα με το δικό τους τρόπο.

ΤΣΙΠΡΑΣ: O ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Αρκετοί λένε ότι η Βρετανία, με τις εξαιρέσειςπου ''πέτυχε'' από τις ευρωενωσιακές ρυθμίσεις, θα είναι ''λίγο μέσα και πολύ έξω'' από την ΕΕ, ενώ αρκετοί άλλοι ισχυρίζονται το αντίστροφο, ότι θα είναι ''πολύ μέσα και λίγο έξω''.
Το φρενοκομείο της ΕΕ έδρασε πάλι με ακόμα πιο παράλογο τρόπο.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε διάπλατα. Από δω και μπρος τα μέλη της ΕΕ, ιδίως τα πιο ισχυρά και αντιδραστικώς παράδοξα, θα μπορούν να ζητούν, κατά το δοκούν, τις δικές τους εξαιρέσεις και μάλιστα τις πλέον αντιδραστικές και ανορθόδοξες.
Η νεοφιλελεύθερη απολυταρχική ΕΕ επιβεβαιώνει πλήρως ότι ακολουθεί μια όλο και πιο παρακμιακήπορεία και εμφανίζει κωμικοτραγική εικόνα διάλυσης.

Η Ευρώπη των καθαρμάτων

Γράφει ο mitsos175
Φυσικά Ολάντ και κάνατε στην Ελλάδα ότι δεν κάνατε στη Βρετανία. Την καταστρέψατε κι εξακολουθείτε να τη λεηλατείτε καθημερινά. Περίμενες αλήθεια να βγει η Βρετανία εκτός ΕΕ;
Σικέ ήταν όλα, επικοινωνιακό κόλπο. Να κάνει το κομμάτι του ο Εγγλέζος πρωθυπουργός. "Καλέ έχουμε ηγέτη, όχι αστεία" θα πουν οι Άγγλοι. Αν η άρχουσα τάξη της Μ. Βρετανίας ήθελε να βγει η χώρα από την ΕΕ, θα το είχε κάνει, θα πέταγε ένα "για λόγους εθνικού συμφέροντος" και θα αποχωρούσε.

Όλα αυτά είναι ένα δόκανο, μια φοβερή παγίδα προς τους λαούς. Ξέρεις τι έγινε;

Η Ευρώπη ετοιμάζει νέο «τρομοκρατικό» χτύπημα

Η Ευρώπη εκτός από τρομοκράτες του ISIS αναμένει χτυπήματα και από "τρομοκρατικές" ομάδες άλλων θρησκευμάτων

Μαρία Τσολακίδη
  3,000 με 5,000 "ξένοι μαχητές", οι οποίοι είναι πολίτες της Ε.Ε, έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Ιράκ και Συρία και έχουν επιστρέψει σε χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ, "η Ευρώπη αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή της τελευταίας δεκαετίας", ενώ προειδοποιεί ότι εκτός από τις τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου υπάρχει και ο κίνδυνος νέες τρομοκρατικές ομάδες να προβούν σε επιθέσεις μέσα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα ο Γουεϊνράιτ δήλωσε: "Μπορούμε να αναμένουμε επιθέσεις τόσο από τον ISIS όσο και από άλλες τρομοκρατικές ομάδες με χτυπήματα που να έχουν ως θύματα άμαχους πολίτες".

"Δικαιοσύνη"...

Ζα μαν Φου
 

Το ράσο δεν κάνει τον αριστερό

Υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από το πρόβλημα της τωρινής κακής διακυβέρνησης. Είναι το πρόβλημα ότι αυτή αρέσκεται να αυτοαποκαλείται αριστερή. Υπό άλλες συνθήκες ίσως αυτό να μην αποτελούσε πρόβλημα, ειδικά στη χώρα του «είσαι ότι δηλώσεις». Όμως οι συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Κατ’ αρχάς αλλοιώνουν την έννοια της λέξης αριστερός.
Η αλλοίωση των εννοιών των λέξεων οφείλεται στο ψεύδος και τείνω να πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, οφείλεται στην πολιτική και στη θρησκεία. Διότι αυτές οι δύο είναι οι εξουσίες που ψεύδονται περισσότερο από κάθε άλλη με σκοπό φυσικά να κρατήσουν τα κεκτημένα τους στην εξουσία. Νεολογισμοί ή παλιές έννοιες διαστρεβλωμένες ξεπηδάνε κάθε λίγο και λιγάκι σαν τους λαγούς μέσα από τα καπέλα των ταχυδακτυλουργών – πολιτικών για να δικαιολογήσουν κυρίως καταστάσεις ή γεγονότα ως επί το πλείστων αδικαιολόγητα.