#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Τράπεζα της Ελλάδος - Ποτέ δεν άνηκε στο δημόσιο (ντοκιμαντέρ)Η Ε.Ε «σκοτώνει» και το Ελληνικό μέλι

Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι.

Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε.


Κάτω τα χέρια από τη Συρία!

Με τη ρωσική επέμβαση να έχει γείρει σε μεγάλο βαθμό την πλάστιγγα υπέρ της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της, με περιοχές στρατηγικής σημασίας να απελευθερώνονται από την κατοχή της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και με τους διαδρόμους εφοδιασμού της αντιπολίτευσης να κόβονται, ο στόχος της Δυτικής Αυτοκρατορίας για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία καθίσταται ολοένα και πιο μακρινός, προκαλώντας διχόνοια στα επιτελεία και τους συμμάχους του και οδηγώντας τους σε κινήσεις απελπισίας.
Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, βασικοί αρμοί της Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή αλλά και πυλώνες στήριξης της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και του ISIS, δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσσαντ, πρέπει να ανατραπεί.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥ

Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ*
Στη δίνη μαζικών πωλήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αρνητικός πρωταγωνιστής των ημερών ήταν ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός τηςΝτόιτσε Μπανκ, που η έκθεσή της σε παράγωγα φτάνει το ασύλληπτο πόσο των 55 τρισ. ευρώ! Ή, 20 φορές το ΑΕΠτης Γερμανίας, 5 φορές το ΑΕΠ ολόκληρης της ευρωζώνηςκαι κάτι παραπάνω από τα δύο τρίτα (69%) τουπαγκόσμιου ΑΕΠ, που ανέρχεται περίπου σε 80 τρισ.! Αν αναλογισθεί ο καθένας πόσο θα στοίχιζε η διάσωση της…

Οτσαλάν: Η “επέτειος” της ντροπής

 Του Νίκου Μπογιόπουλου
  Στις 15 Φλεβάρη 1999, πριν ακριβώς από 17 χρόνια, ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη.
    Την επόμενη μέρα, κι ενώ ο ελληνικός λαός είχε σαστίσει μαθαίνοντας τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, τέθηκε στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο μια ερώτηση που ουδέποτε είχε τεθεί μέχρι τότε σε εκπρόσωπο κυβέρνησης: «Ποιος είναι ο ορισμός που δίνει η κυβέρνησή σας στις έννοιες "φιλότιμο" και "αξιοπρέπεια";», ήταν η ερώτηση...

Οι "The Bloopers Team" γαμάνε τον Βερύκιο...

The Bloopers Team (web radio) 

Ζωντανός και γραικύλος

Η ντροπή έφτιαξε τις βαλίτσες της και μετανάστευσε. Έμεινε πίσω το σαρκίο σου που είναι άδειο από ψυχή, από τόλμη και απλή λογική. Το μόνο σου μέλημα είναι πώς θα την "βγάλεις" το χειμώνα που πλησιάζει και δεν έχεις ούτε στο ελάχιστο τα κότσια του μυρμηγκιού να κουβαλήσεις μόνος σου το βιος σου το δουλεμένο. Τα θέλεις έτοιμα, γελοίε υπάνθρωπε, που σε έβαλε η τύχη- και μόνο αυτή - να γεννηθείς και να μείνεις σε αυτό τον τόπο. Επιμένεις να θέλεις να λέγεσαι ραγιάς και τελευταία έχεις εξελίξει το είδος σου: Και ραγιάς και γραικύλος αφού γουστάρεις μέχρι υστερίας το κουλό σου πόδι να πατάει στην Ευρώπη.

(Καλό)! Μέσα στον πανικό του το Βερολίνο υποχωρεί καίγοντας γη στην Ευρώπη

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
http://makisandronopoulos.blogspot.gr
Η Γερμανία με το που στήθηκε στα πόδια της μετά τον πόλεμο, άρχισε να σκέφτεται όπως πριν. Τουλάχιστον η οικονομικο-πολιτική ελίτ. Τα ήθελε όλα, όλα όσα το φαντασιακό της θεωρούσε ότι δικαιούται!… Το «γερμανικό θαύμα» επιτελέστηκε με απίστευτα έξυπνη και επίμονη αμερικανική πολυδιάστατη στήριξη, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάσχεσης της σοβιετικής επιρροής.


Από Δημόσια πάμε σε...Δημοτική Υγεία

Προσπαθούν κρυφά να περάσουν τα Νοσοκομεία στους Δήμους-Κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης και επιπλέον φόρος στους δημότες για την "δημόσια" υγεία
 
Από την πίσω πόρτα προσπαθούν να περάσουν τις δαπάνες της δημόσια υγείας στις πλάτες των Δήμων. Τα ήδη αποδυναμωμένα νοσοκομεία που στερήθηκαν των αποθεματικών τους θα στηρίζονται σε Δήμους που και αυτοί στερήθηκαν των αποθεματικών τους εφόσον η κυβέρνηση απαίτησε τον περασμένο Μάιο όλα τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και Δήμων να συσσωρευτούν σε λογαριασμό στην ΤτΕ. 

Εκτός όμως από τον κίνδυνο οι Δήμοι να μην μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται οι δημόσιες δομές της Υγείας, αν η τροπολογία περάσει από την Βουλή τότε οι Δήμοι είναι φυσικό να ζητήσουν δημοτικό φόρο υπέρ Υγείας από τους δημότες τους. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται για μια δημόσια Υγεία που παραπαίει μέσω φόρου εισοδήματος, μέσω ασφαλιστικών εισφορών και μέσω δημοτικού φόρου υπέρ Υγείας.

Ερντογάν: Ενας μικρός Χίτλερ

Γράφει ο mitsos175
Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις μουρλών, οι οποίοι ονειρεύονταν αυτοκρατορίες. Ο Μουσολίνι λχ, ήθελε να αναβιώσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 2Οο αιώνα. Στο τέλος τον κρέμασαν ανάποδα. Βέβαια πριν τον σταματήσουν, είχε προλάβει να πάρει στο λαιμό του εκατομμύρια.

Η Τουρκία χθες, άνανδρα, ύπουλα, χτύπησε με πυροβολικό τους ηρωικούς Κούρδους μαχητές, που απελευθέρωσαν πόλεις της Συρίας από τους φανατικούς μισθοφόρους. Ο μισότρελος σουλτάνος της γειτονικής χώρας παρέδωσε μάλιστα και τελεσίγραφο, το οποίο φυσικά απορρίφθηκε.

Η κυβέρνηση παραπαίει

του Γιώργου Δελαστίκ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγροτική συγκέντρωση της Παρασκευής ήταν η μεγαλύτερη αγροτική συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες αγρότες που έφτασαν με πούλμαν στην πρωτεύουσα έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση αυτή. Όσοι συμμετείχαν στη διαδήλωση της Πλατείας Συντάγματος από τον αγροτικό κόσμο, σίγουρα αισθάνθηκαν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που συμμετείχαν ποτέ. Η ζημιά που υπέστη η κυβέρνηση δεν συνίσταται κυρίως στην απώλεια ψηφοφόρων. Ελάχιστοι από τους αγρότες αυτούς είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

ENA TOYΡΚΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΗΔΗ / Εντολές κατάρριψης τουρκικών και σαουδαραβικών μαχητικών έλαβε η ρωσική Αεροπορία από την Μόσχα...

Οι Κούρδοι της Συρίας δεν καταθέτουν τα όπλα, παρά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς
Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας απέρριψε σήμερα τις τουρκικές αξιώσεις να αποσυρθούν οι συμμαχικές πολιτοφυλακές από θέσεις κοντά στα σύνορα, οι οποίες βομβαρδίζονται ξανά από εχθές, από τον τουρκικό στρατό και προειδοποίησε πως οι Σύροι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε τουρκική επέμβαση στη χώρα.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο.

Ηλίθιοι Συριζαίοι και πορδοδημοσιολογούντες, αγροτικός κόσμος δεν είναι μόνο...

... οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον πρωτογενή τομέα, αλλά και όλοι όσοι κατοικούν στις αγροτικές, ημιαστικές και περιφερειακές περιοχές...
Κι άλλοι... όπως αυτοί που διατηρούν σπίτι στο χωριό...
Κι άλλοι... όπως αυτοί που... τρίτης γενιάς εσωτερικοί μετανάστες συνεχίζουν να δηλώνουν ως τόπο καταγωγής τους τον τόπο καταγωγής του παππού τους!

Φωτιά στα σαββατόβραδα


Πέτρος Αργυρίου
Μυρίζει φωτιά. Τρέξε λες στον εαυτό σου χωρίς να χρειάζεσαι τα δεκανίκια των extreme sprots.
Ένα στενό πάνω από το σπίτι που σε φιλοξενεί.
Ξερνάει φωτιές το σπίτι.
Η ένοικος έξω, βαριά εγκαύματα μόνο στην παλάμη. Ξεφλουδίστηκε σαν φρούτο.
Μικρό το κακό.
Όχι. Δεν είναι μικρό το κακό.
Είχε ζωές στο σπιτάκι.