#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Η Γερμανία εξάγει ναζισμό

Το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας ανοίγει "καταστήματα" σε όλη την Ευρώπη
Σοβαρά επεισόδια στην Ιρλανδία σε αντιϊσλμαμική πορεία

Αψιμαχίες ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA, αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, όπου μέλη του κινήματος «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» έκαναν πορεία, μετέδωσαν ιρλανδικά ΜΜΕ.

Το PEGIDA, το οποίο ιδρύθηκε στη Γερμανία, διοργάνωσε διαδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μετά την πορεία στο Δουβλίνο, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιρλανδικού παραρτήματός του.

Οι αγρότες μπαίνουν στην Αθήνα

Θα "στρατοπεδεύσουν" στο Σύνταγμα για δύο ημέρες 
Θα μπλοκάρουν τελωνεία, αεροδρόμια, λιμάνια
 
Στην Αθήνα μεταφέρεται από την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.

Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί ένα διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.

Εντυπωσιακή συγκέντρωση Λαϊκής Ενότητας με ομιλητή Λαφαζάνη, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου - βίντεο

Επίσκεψη στην Κορινθία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης , ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες στα μέρη όπου επισκέφθηκε. Συγκεκριμένα η περιοδεία του περιελάμβανε χωριά της Βόχας,όπου και κατάγεται, τον δήμο της Νεμέας και την Πόλη της Κορίνθου,συνοδευόμενος από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά όπου οι έμποροι μίλησαν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα επερχόμενα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές και των αγώνα που διεξάγουν ενάντια στον έκτρωμα ασφαλιστικό νόμο που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση .

Ναζισμός: Ο άσος στο μανίκι της κυβέρνησης

Αστυνομοκρατία εναντίον των Ελλήνων και υπέρ της Ε.Ε - Η ακροδεξιά και ο ναζισμός δίδυμα αδέλφια της ελληνικής κυβέρνησης 

Από τρία διαφορετικά μέτωπα αρχίζει το σφυροκόπημα των Ελλήνων μέχρις ότου να γίνει τελικά η ολοκληρωτική ισοπέδωση που απαιτεί η Ε.Ε τόσο στο ασφαλιστικό-φορολογικό, όσο και στο προσφυγικό. Το πρώτο μέτωπο είναι οι δανειστές εναντίον των Ελλήνων, το δεύτερο είναι η Ε.Ε εναντίον των Ελλήνων και το τρίτο είναι η ελληνική κυβέρνηση εναντίον των Ελλήνων.

Ασφαλιστικό-φορολογικό και ακροδεξιά
Η στάση που κρατάει το κοινό μέτωπο δανειστών-κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες για τα μνημονιακά μέτρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με υπουργούς να βρίζουν τους Έλληνες ως κλέφτες, φοροφυγάδες και τεμπέληδες των επιδοτήσεων, πράγμα που είχαμε να δούμε από το 2010 με την προπαγάνδα που έκαναν κυβερνήσεις της Ε.Ε μέσω πληρωμένων ΜΜΕ όπως το Spiegel, Focus, Die Welt, Financial Times κ.α.

Το αδιέξοδο που μας πνίγει

του Γιώργου Δελαστίκ
Απελπισία και αίσθημα αδιεξόδου κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία. Για την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όχι για όσους είναι αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική που ακολουθεί εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση Τσίπρα σκότωσε την ελπίδα ότι η Αριστερά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, αλλάζοντας τα πράγματα υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Όσο περισσότερο κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ταυτίζεται σταδιακά η Αριστερά στη λαϊκή συνείδηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που άλλα υπόσχονταν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά.
Αυτό αντανακλάστηκε και στην απεργία. Η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης ήταν εντυπωσιακή.

λέω, μήπως...


Απο το facebook

Νέες εκδηλώσεις «λατρείας» για το ΣΥΡΙΖΑ και στη Φλώρινα: «Έξω από ‘δω Γερμανοτσολιάδες!» (βίντεο)


Αυτή τη φορά, το αυξανόμενο κύμα «λατρείας» του ελληνικού λαού προς τους λαοπρόβλητους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκδηλώθηκε στη Φλώρινα, όπου και ματαιώθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος από αγρότες στο μπλόκο Αντίγονου. Το βίντεο, που ακολουθεί είναι διαφωτιστικό κι όπως πάει τα πράγμα, τις επόμενες μέρες θ’ακολουθήσουν κι άλλα.

Γιατί είναι θανατηφόρα η παραμονή μας στο ευρώ

Του Σπύρου Στάλια, Οικονομολόγου Ph.D
Ας μείνουμε αυστηρά στα οικονομικά.Το ότι είμαστε σε κρίση σημαίνει για την ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ότι: 1) οι τιμές στην χώρα μας είναι άκαμπτες,2) οι μισθοί και τα ημερομίσθια δεν έχουν ευκαμψία προς τα κάτω,3) υπάρχει προτίμηση ρευστότητας ως προς την ζήτηση χρήματος και 4) το επιτόκιο είναι ανελαστικό σε σχέση προς τις επενδύσεις.Παράλληλα το χρήμα, στην περίπτωση μας το ευρώ, παραμένει ουδέτερο ως προς την αύξηση του ΑΕΠ και στη μείωση της απασχόλησης, είναι απλώς ένα μέσο μέτρησης και τίποτα άλλο.Ακολουθούμε το πρόγραμμα λιτότητας υποτίθεται, για να αποκαταστήσουμε την προσφορά από τις παραπάνω στρεβλώσεις και όσο το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείται τόσο και πιο πολύ η οικονομία θα τείνει προς ισορροπία με ένα 'φυσικό ποσοστό ανεργίας'.

Δεν είμαστε σε κανένα σκάνδαλο με εξοπλιστικό ούτε κάναμε κανένα PSI...

"Δεν είμαστε σε κανένα σκάνδαλο με εξοπλιστικό ούτε κάναμε κανένα PSI" αναφέρεται στην ανακοίνωση για την επίθεση τη νύχτα του Σαββάτου με 20 βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
χαχαχαχαχαχαχα
 

Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

Το ερώτημα γίνεται όλο και πιο βασανιστικό. Γιατί δεν αντιδρούμε δυναμικά? Γιατί βέβαια οι περίπατοι με τα κραξίματα και τις μούτζες δεν ενοχλούν κανένα. Οι μισο-απεργίες, και οι μισο-απειλές τους προκαλούν μειδιάματα... Η απάντηση, νομίζω, πως είναι εντελώς ξενέρωτη όπως και οι δήθεν επαναστατικότητα μας. Είμαστε εγκλωβισμένοι στην κανονικότητα της ανωμαλίας. Οπου ανωμαλία είναι όλο αυτό το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό σύστημα που λουζόμαστε, και κανονικότητα είναι η ανάγκη μας για μια καθημερινή ασφάλεια έστω και μίζερη.

Να συνηθίζεις…

Στέφανος Μαντζαρίδης
Tο χειρότερο όλων είναι να συνηθίζεις... Να συνηθίζεις τον πόνο, να βλέπεις τη βαρβαρότητα και να μην σου κάνει εντύπωση καμιά. Να αισθάνεσαι μα να μη νιώθεις το παγωμένο, γυάλινο βλέμμα του ανθρώπου που κάθεται σ’ ένα παγκάκι περιμένοντας το τίποτα.
Το χειρότερο όλων είναι να ζεις μια ζωή σα να ‘βλεπες ταινία. Που οι πρωταγωνιστές είναι οι άλλοι κι εσύ είσαι απλά ο θεατής.Να πιστεύεις πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις γιατί σου είναι αδύνατον να μπεις μεσα στο πανί ή ν’ ανέβεις στη σκηνή.

17 χρόνια από την παράδοση Οτσαλαν


Το ελληνικό κράτος χρωστάει μια πολιτειακή συγνώμη για την υπόθεση Οτσαλάν στον Κουρδικό λαό . 22/2/2016 θα γίνει η δίκη εαν το ελληνικό δημόσιο δεν πάρει για πολλοστή φορά αναβολή .

Αναμέτρηση σε εξέλιξη με το βλέμμα στο μέλλον


Ο απεργιακός, αγωνιστικός συντονισμός ανάμεσα στην πρωτοφανή πανελλαδική αγροτική έκρηξη και την Πανεργατική απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη, είναι εικόνα από το αναπότρεπτο μέλλον του Κινήματος.

Αποτελεί έκφραση της συσσωρευμένης εργατικής οργής και της αγροτικής αγανάκτησης, εκδήλωση του σύγχρονου αγροτικού και εργατικού προβλήματος.

Πρόκειται για εργατική και λαϊκή, κυρίως, απάντηση που στρέφεται ενάντια τόσο στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου όσο και στην πολιτική ενίσχυσης της τάσης δημιουργίας μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων στις κατασκευές, στην υγεία και στη γη και μέσω του συνδυασμού αντιασφαλιστικού - υπερφορολόγησης που πλήττει κι άλλο τους ήδη χτυπημένους μικρομεσαίους αγρότες, τους ήδη χτυπημένους μικρούς μηχανικούς, δικηγόρους και μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Ας αφανιστούν και οι αγρότες ως «αναγκαιότητα» των πολιτικών της ΕΕ. Γιατί τελικά «μένουμε Ευρώπη» και με Σύριζα

Επειδή παρατηρώ συσκότιση και στρεψοδικία στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών από διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια για να αποφύγουνε τα ουσιώδη, το οποίο είναι το εξής ένα αν μπορούν να επιβιώσουν οι αγρότες με το νέο σύστημα, κάθησα και προσπάθησα να το μαθητικοποιήσω το θέμα όσο πιο απλά μπορούσα.

Ας δούμε λοιπόν τι λένε οι αριθμοί που είναι δεδομένοι σύμφωνα με το νέο σύστημα φορολόγησης λογιστικού εισοδήματος με βάση την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων, με το οποίο όλοι οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως ατομικοί επιχειρηματίες.

«Καλημέρα μαλάκα» …

Με πονάει αυτή η χώρα, με σφίγγει, χρόνια τώρα, απ’ το λαιμό και με πονάει. Γυρεύει να με ξεζουμίσει σαν ένα πορτοκάλι, που πρώτα το άφησε να παγώσει στον κάθε χιονιά, κι ύστερα γυρεύει να πάρει με το στανιό τους ζωτικούς του χυμούς

Μου κλείνει πονηρά το μάτι και μου ψιθυρίζει συνωμοτικά «μηνείσαιμαλάκαςρεσύ…»

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη
Με πονάει το τσιμεντένιο χώμα της, οι αντιφάσεις της με κόβουν, με χαράσσουν, με ξεφλουδίζουν πεισματικά, ξανά και ξανά. Με παγώνουν τα αλουμινένια κάγκελα στα μπαλκόνια της κι οι αυλόπορτες ασφαλείας της με κλείνουν απ’ έξω.
Αλλά εκείνη, μου κλείνει πονηρά το μάτι και μου ψιθυρίζει συνωμοτικά «μηνείσαιμαλάκαςρεσύ…»

Έλλειμμα και πλεόνασμα ανθρωπισμού


Στην εποχή της επιστημονικής και τεχνολογικής υπερανάπτυξης, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας αυξανόμενης εκμετάλλευσης και εξανδραποδισμού των ανθρώπων, γεγονότων βίας και κρατικής τρομοκρατίας, αδιαφορίας προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τον πάσχοντα, γεγονός που αποδεικνύει την απομάκρυνση του ανθρώπου απ’ τις θεμελιώδεις βάσεις του ανθρωπισμού, το έλλειμμα ανθρωπιάς στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Αυτή η έλλειψη αποδεικνύεται καθημερινά από ποικίλα φαινόμενα, όπως, ο παραγκωνισμός των παιδιών που συχνά οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι άθλιες καθώς στερούνται τα στοιχειώδη όπως τροφή, στέγαση, ουσιαστική παιδεία (κυριότερα τα παιδιά των μεταναστών, παιδιά των λεγόμενων τριτοκοσμικών χωρών καθώς και χαμηλών οικονομικών εισοδημάτων).

Ποιος θα γκρεμίσει την κυβέρνηση; Εμείς ή Αυτοί;

του Γιώργου Παυλόπουλου
Προσπάθειες πρόκλησης πολιτικής αναταραχής» διέγνωσε πριν μερικές μέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Μπίνγκο! Λες και χρειάζεται ιδιαίτερη …οξυδέρκεια για να καταλάβει κανείς ότι αναταραχή υπάρχει μπόλικη αυτή την περίοδο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ποικίλες αφορμές, αλλά μία και μοναδική αιτία: την πολιτική της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., η οποία ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από την ασφάλιση και τα υπόλοιπα «κεκτημένα» του λαού, προχωρώντας ακόμη και εκεί που οι Σαμαρο-Βενιζέλοι δεν είχαν τολμήσει.

Ομοσπονδία Τεράτων

"Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βίτσας την ώρα που η κυβέρνησή του εκτελεί εντολές της Ομοσπονδίας της Ε.Ε σπέρνοντας χωρίς κανένα σχεδιασμό κέντρα ταυτοποίησης και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. 
Τα σημεία τα επιλέγουν οι Βρυξέλλες, στρατιωτικοποιούν τα σημεία και κατ' επέκταση τα χωριά και τις πόλεις γιατί έτσι τους γουστάρει, ενώ ο Βίτσας έχει την απαίτηση οι πολίτες του κάθε τόπου να μετατραπούν σε υπηκόους γιατί αυτός είναι ο δημοκράτης ενώ ο Αιγαιοπελαγίτης και ο Μακεδόνας είναι ο φασίστας.

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Γράφει η Άννα Μπαλλή
«Οι σπάνιες γαίες άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν το νέο πετρέλαιο του 21ου αιώνα, και μαζί με τους υδρίτες μεθανίου, με ορόσημο το 2020 και μετά, θα αποτελέσουν δύο από τους βασικότερους παράγοντες σύγκρουσης των παγκόσμιων γεωπολιτικών δρώντων».


Από έκθεση του US Senate Select Committee on Intelligence προς την αμερικανική κυβέρνηση με θέμα Παγκόσμιες απειλές, και τίτλο Statement for the Record Worldwide Threat Assessment of the US Intelligence Community, 12 Μαρτίου 2013.

Ο Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αριστερός, όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό…»


Ο Νίκος Μπογιόπουλος ήταν καλεσμένος την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή της ΕΡΤ «studio3», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Κατσίμη και Σεραφείμ Σίλας.
Η συζήτηση αρχίζει με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Ν. Μπογιόπουλου «Την άλλη φορά… Αριστερά» και εξελίσσεται στην επικαιρότητα, αλλά και μέχρι το ρεαλισμό της κομμουνιστικής κοινωνίας.

Tη σημαία του γερμανικού Ράιχ σήκωσαν στην Ακρόπολη οι «Γερμανοί τουρίστες» της Χρυσής Αυγής

Τελικά οι «Γερμανοί τουρίστες» που εδάρησαν από αναρχικούς σε κεμπαμπτζίδικο στο Μοναστηράκι, είχαν, αν μη τι άλλο, εκτενέστατο πρόγραμμα στην Αθήνα, που δεν περιοριζόταν μόνο στη συμμετοχή τους στην επέτειο των Ιμίων ή, πιο σωστά, στην επέτειο της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ στην Καγκελαρία.

Οι «Γερμανοί τουρίστες» είναι μέλη του γερμανικού ναζιστικού κόμματος «Der Dritte Weg» (Ο Τρίτος Δρόμος). Πρόκειται για ένα νεοσύστατο κόμμα, αδελφοποιημένο με τη Χρυσή Αυγή, που δημιουργήθηκε από αποχωρήσαντα μέλη του NPD και από απομεινάρια της απαγορευμένης στη Γερμανία ναζιστικής οργάνωσης «Freies Netz Süd».

Τα ονόματα των 163 οικονομικών μεγαλοδοσιλόγων της Κατοχής

Tου Δημοσθένη Κούκουνα
Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ


Όσοι πίστεψαν ότι ο Ελληνικός Λαός θα παραμείνει αμέτοχος θεατής της σφαγής του από το ντόπιο κατεστημένο και τους υπερεθνικούς εντολείς του, σήμερα μένουν μάλλον αμήχανοι μπροστά στην κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Με πρωτοπόρους τους αγρότες, που είναι και τα κυριότερα θύματα της ένταξης μας στην ΕΕ, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος του λαϊκού κινήματος, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία της Πατρίδας μας, με κρατημένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις, δίνοντας παράλληλα και όπου είναι δυνατόν την μάχη σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας.