#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Η.. μεγάλη Ευρωπαική οικογένεια


Ακούσατε....ακούσατε.... σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί προβλέπονται για την έρμη Ελλάδα. Μίλησε ο σοίμπλε και άρχισαν τα όργανα...γιατί καλέ πότε σταμάτησαν; αναρωτιέται η φωνούλα στο κεφάλι...ανησυχώ αλλά δεν το κάνω θέμα, δεν υπάρχει και σχετική ιατρική ειδικότητα, μνημονιολόγος, οπότε που να απευθυνθώ... δεν βαριέσε θα περάσει.
Αυτό που δεν περνάει είναι η παραπληροφόρηση, η καταστροφολογία, η τρομοδημοσιογραφία και η κυβερνοεξάρτηση.
Τι και αν ο κόσμος κατέκλυσε τους δρόμους; Τα ματ και τα χημικά να είναι καλά και όλα διαλύονται.

Θα πεθάνουμε με την απορία ρε πούστη μου;

http://mantoles.net/1474/
 

Η γενική απεργία έδειξε ότι η απάντηση στους Μνημονιακούς είναι η ενότητα στη δράση μας!

Η γενική απεργία αποτέλεσε ένα μεγάλο σταθμό για ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις σε προοδευτική, αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Η απάντηση είναι η ενότητα στη δράση! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας χαιρετίζει τους χιλιάδες Λαρισαίους και Λαρισαίες που με πρωτοφανή συμμετοχή συμμετείχαν στην γενική απεργία και στις συγκλονιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην πόλη μας.
Τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους εμπόρους και επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία και τους αγρότες που είναι βδομάδες στους δρόμους και μετέφεραν προσωρινά τα κέντρα αγώνα τους από τα μπλόκα στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η Ε.Ε των σωβινιστών

  Γερμανοί και Βρετανοί πολίτες υπέρ του νόμου κατάσχεσης τιμαλφών και απέλασης των προσφύγων - Μπλόκο και στους Ευρωπαίους μετανάστες
 
Οι Βρετανοί σιγά-σιγά βγάζουν στην επιφάνεια τον άκρατο σωβινισμό τους και κρυμμένο ρατσισμό τους τόσο στο επίπεδο της βάσης όσο και της κορυφής της κοινωνίας τους. Σύμφωνα με γκάλοπ του YouGov, το 54% των Βρετανών πολιτών συμφωνεί με τα μέτρα που έλαβε η Δανία κατά των προσφύγων και ζητάει από τη Βουλή των Κοινοτήτων να ψηφίσει ανάλογο νόμο.

Το γκάλοπ αποτυπώνει τη γενική άποψη των πολιτών, δεν διευκρινίζει, ωστόσο, τα επιχειρήματα όσων συμμετείχαν. Η Βουλή της Δανίας ψήφισε πριν λίγες μέρες νόμο, με τον οποίο επιδιώκει να περιορίσει τις ροές των προσφύγων στο έδαφός της.

Δεν βγαίνει η διαπραγμάτευση, δεν εξαπατά ο «κοινωνικός διάλογος» / βλέπουν εκλογές και οικουμενική μετά


Σαράντος Βασιλείου
Το έργο της διαπραγμάτευσης που συνεχίζει να προβάλει η κυβέρνηση, πολυπαιγμένο και απαξιωμένο στη συλλογική συνείδηση, αποδεικνύεται αδύναμο να καθηλώσει την κοινωνία στα κανάλια της παραπληροφόρησης και της τρομολαγνίας παρέχοντας άφθονο πολιτικό χρόνο για τα μαγειρέματα σε βάρος της.

Η χθεσινή μέρα αποδείχτηκε κρίσιμη και πολιτικά καταλυτική. Η χώρα νέκρωσε εντελώς με τη γενική απεργία. Οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και σκληραίνουν τη στάση τους αρνούμενοι τον προσχηματικό διάλογο που τους προτείνει η κυβέρνηση. Στην ίδια κατεύθυνση, Σωματεία, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες ετοιμάζονται για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο κύβος ερρίφθη.

Η κυβέρνηση έχει διακοσμητικό ρόλο...

Όλο και περισσότεροι κλάδοι και επαγγέλματα παίρνουν τον δρόμο της παλλαϊκής κινητοποίησης. Τα κοράκια του καθεστώτος καλούν τον οργισμένο λαό σε πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση. Σε ποιόν πολιτικό διάλογο; Με ποιόν; Τι εξουσία κατέχει η κυβέρνηση; Ουδεμία!
Δεν αποφασίζει αυτή, αλλά οι δανειστές και οι θεσμοί τους. Να τι ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο οι 223 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι: "Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους." ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4336 (ΦΕΚ Α' 94/14-08-2015) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ σελ.1014

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ

Μας απειλούν με πτώχευση. Τι εννοούν άραγε με τη λέξη αυτή. Σκηνές αποκάλυψης όπου άνθρωποι θα σέρνονται στους δρόμους και θα ψάχνουν τα σκουπιδια? παιδιά που θα πεθαίνουν από τη πείνα, ηλεκτρικό κομμένο, ψυγεία αδειανά, άρρωστοι χωρίς γιατρία? Ναι αυτό είναι η πτώχευση στα μάτια τους σε χολυγουντιανούς όρους. Γιατί η πτώχευση που βιώνουμε η πλειοψηφία των πολιτών πλέον είναι ήδη εδώ. Και κομμένα ρεύματα υπάρχουν, και άνθρωποι που ψάχνουν τα σκουπίδια και παιδιά που δεν έχουν να φάνε, και άρρωστοι που δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη. Και γέροι που ζητιανεύουν και νέοι που δεν έχουν κανένα όνειρο για το αύριο. Δεν είναι ΟΛΟΙ. Σ΄αυτή τη μνημονιακή  πατσαβούρα, υπάρχουν κι αυτοί που η χαζοχαρούμενη φάτσα τους ή ο στ@ρχιδισμός τους σκεπάζει τη βρώμα. Υπάρχουν χιλιάδες γκαγκάου που περιφέρονται σαν καλοκουρδισμένες κουρ@δομηχανές και σπάνε λίγο τις στατιστικές του τρόμου.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΕΡΒΑ*  
Οι χθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο υπό επεξεργασία Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου ήρθαν να αποδείξουν εκείνο που ακόμη και τα κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν: ότι κάτι δεν πάει πλέον καθόλου καλά όσον αφορά στις κοινωνικές συμμαχίες που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια κι οι οποίες τον ανέδειξαν στην εξουσία.  
Θα περίμενε κανείς υπό άλλες συνθήκες, πως ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελούσε μια καλή αφορμή για τον Αλέξη Τσίπρα και το ηγετικό επιτελείο της κυβέρνησης για να επανεξετάσει κάποιες, βασικές έστω, πολιτικές επιλογές των τελευταίων μηνών. Ίσως πάλι να ήταν πράγματι μια καλή ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία για ένα «σοβαρό διάλογο», όπως διατείνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη, με επίκεντρο ένα θέμα που αφορά όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες αλλά κι όλες ανεξαιρέτως τις γενιές.  

Θα πληρώσουν οι ένοχοι;


Σε τελειώνουν! Τι δεν καταλαβαίνεις;

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ
Δεν πρόκειται περί «κακών» δανειστών και «σκοτεινών» συμφερόντων. Είναι—πολύ απλά- δανειστές και προωθούν τα ολοφάνερα συμφέροντά τους. Κυνικά και απροκάλυπτα.
Κοιτώντας τις εξελίξεις από το 2010 μέχρι και σήμερα, αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι μια σταθερά: Το (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) μνημόνιο. Πρόκειται για τις «ιερές πλάκες» με τις οδηγίες που παρέλαβαν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις έστω κι αν το πληρώνουν  με την συντριβή (ΝΔ) σύνθλιψη (ΠΑΣΟΚ) και εξαφάνισή τους (ΛΑΟΣ- ΔΗΜΑΡ).

Κι ο Σοίμπλε "δίνει" Τσίπρα

 Πέτρος Αργυρίου
Δεν σας αρκούσαν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ούτε οι πρόσφατες της Κωνσταντοπούλου.
Φυσικά και δεν πρόκειται να αρκεστείτε στις αποκαλύψεις Σόιμπλε.
Γιατί όταν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Ο μυθομανής Έλληνας έχει τον πρωθυπουργό που του αξίζει.
Χριστιανική καρτερικότητα, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ευρωπαϊκή φινέτσα, όλα τα ψέματα του κόσμου στριμωγμένα σε ένα λαό που συνεχίζει να τρέφεται από τις σάρκες των αυταπατών του παρότι πεθαίνει.

Πώς αντί για έσοδα οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν έξοδα

Σημείωση grexit: Δεν φτάνει που με το γενικό ξεπούλημα ο ελληνικός λαός στερείται κάθε δυνατότητας και εργαλείου για ανάπτυξη, το δημόσιο αντί έστω να εισπράξει κάποιο ποσό από την πώληση μπαίνει εγγυητής και πληρώνει το μάρμαρο σε περίπτωση που για οποιαδήποτε λόγο η FRAPORT θα υποστεί κάποια ζημιά.
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.

Εδώ όμως δεν θα ακούσουμε κανένα φιλελεύθερο τύπου Μάνου και λοιπών να διαμαρτύρεται για την κρατική σπατάλη.


«Εσείς από εκεί έξω...»

 
Αρχές Φλεβάρη και δε λέει να χειμωνιάσει σε τούτον εδώ τον τόπο, λες και θέλει με κάθε τρόπο να σε κρατήσει για πάντα εδώ. Τα Σαββατοκύριακα συνήθως βρίσκω χρόνο να επικοινωνήσω με φίλους και συγγενείς πίσω. ...
"Εσείς από εκεί έξω καλά τα λέτε"... Την πρώτη φορά που το ακούω δε δίνω σημασία, το θεωρώ τυχαίο και το αφήνω να περάσει. Τη δεύτερη φορά θυμώνω, θέλω να πω πολλά, μάταιος κόπος. Αντιλαμβάνομαι ότι απλά μιλάω.
Το λεωφορείο που μας μετέφερε ξέμεινε από οδηγό. Μας ζητήθηκε να επιλέξουμε τον επόμενο. Οι υποψήφιοι πολλοί, διεγνωσμένοι όλοι με μεγαλύτερου ή μικρότερου βαθμού σχιζοφρένεια. Επιλέξαμε τον λιγότερο σχιζοφρενή και ξεκινήσαμε. Λάθος. Δεν έπρεπε ποτέ να είχαμε επιβιβαστεί σε εκείνο το λεωφορείο.

Σε πλήρες αδιέξοδο το κατοχικό καθεστώς


Η λαϊκή ΟΡΓΗ έχει πάρει πλέον την καταιγιστική διάσταση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, τη μορφή της καθολικής ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.
Η χθεσινή Γενική Απεργία και ο καθολικός τυφώνας των κινητοποιήσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Το καταλυτικό ιστορικό στοιχείο αυτής της σαρωτικής λαϊκής παλίρροιας δεν είναι, τόσο, ο γιγάντιος όγκος και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, όσο ο καθολικός χαρακτήρας του λαϊκού ξεσηκωμού:

Όλα τα κοινωνικά στρώματα (και όχι μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι») είχαν κατεβεί στο δρόμο. Κοινωνικά στρώματα, μάλιστα, που στο παρελθόν ο δρόμος (η κάθοδος στο δρόμο) τους προκαλούσε αλλεργία…


(Εξαιρετικό: Αγωνιστικό κι ανθρώπινο)! "Για τον Αγώνα..!!!"

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Ισμαήλ Ακόλ - Φαντίκ Αντιγιαμάν
Συνελήφθησαν προχθές από την τουρκική Αντιτρομοκρατική, στη Σμύρνη, τρεις μέρες μόλις, αφού έφυγαν από την Ελλάδα.. Προφυλακίσθηκαν με βαριές κατηγορίες για "Τρομοκρατία"..

Ο Ισμαήλ και η Φαντίκ, παρά τις διώξεις και δικαστικές τους περιπέτειες στην Ελλάδα*, και αφού αποδομήθηκαν οι βαριές κατηγορίες εις βάρος τους, κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, γνώριμες φιγούρες, μαζί μας και ανάμεσά μας, παντού, σε όλες τις πορείες, στους αγώνες, στις δράσεις αλληλεγγύης.
ο Ισμαήλ και η Φαντίκ ήταν πια ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ στην Ελλάδα!

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού

Του Δημήτρη Καζάκη
Ασυνήθιστος παλμός χθες στις συγκεντρώσεις. Δεν ήταν μόνο οι μαζικές κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα, αλλά και τα κλειστά καταστήματα. Ακόμη και οι καφετέριες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν άνοιξαν. "Δεν πάει άλλο μ' αυτή την κατάσταση, θέλουν να μας εξοντώσουν...," μου είπε με οργή ένας από τους πολλούς που για πρώτη φορά αποφάσισαν να κατέβουν σε μαζική κινητοποίηση.

Το ίδιο άκουγες από παντού. Δεν έχει σημασία αν ήταν εργάτης, ή αγρότης. Αν ήταν επαγγελματίας, έμπορος, ή μαγαζάτορας. Η οργή παντού η ίδια. Το σύνθημα "πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια..." ξεσήκωνε χειροκροτήματα και επευφημίες όπου ακουγόταν.