#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Όταν θέλεις να είσαι αρεστός στα κυρίαρχα περιβάλλοντα…

Η «δημοσιογραφική φιλοσοφία» έχει δύο χαρακτηριστικά τα οποία την εντάσσουν και την ενσωματώνουν στο κυρίαρχο καθεστώς:
α). Την τυπική, στατική και φορμαλιστική λογική: Αυτή εξ ορισμού είναι η λογική του αστικού καθεστώτος.
β). Το χαρακτηριστικό των δημοσίων σχέσεων, δηλαδή της «ατομικής προβολής» που υλοποιείται πρακτικά στο να γίνω αρεστός στο περιβάλλον μου…

Ο συμβιβασμός ενός ανθρώπου και η ενσωμάτωσή του στο κυρίαρχο περιβάλλον ξεκινάει με το να προσπαθεί να γίνει αρεστός σε αυτό το κυρίαρχο (καθεστωτικό) περιβάλλον.

Το κυρίαρχο, βεβαίως, περιβάλλον δεν είναι μονοσήμαντο, δηλαδή μόνο των καθαρόαιμων καπιταλιστών, των κυρίαρχων «νταβάδων» και των δεξιών πολιτικών τους εκφραστών…


Στάλινγκραντ

Σαν σήμερα,  στις 2 Φλεβάρη 1943, ο Ι. Β. Στάλιν απηύθυνε ημερήσια διαταγή προς τα στρατεύματα του Ντον, όπου έλεγε:
«Στον αντιπρόσωπο του Αρχηγείου της Ανωτάτης διοίκησης του στρατού, στρατάρχη του πυροβολικού σ. Βορόνοφ. Στον διοικητή των στρατευμάτων του μετώπου του Ντον, στρατηγό σ. Ροκοσόφσκι.
Συγχαίρω εσάς και τα στρατεύματα του μετώπου του Ντον για το επιτυχημένο ξεκαθάρισμα των εχθρικών στρατευμάτων που είχαν κυκλωθεί κοντά στο Στάλινγκραντ . Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους μαχητές, διοικητές και πολιτικούς καθοδηγητές του μετώπου του Ντον για τις εξαιρετικές αυτές πολεμικές επιχειρήσεις».

ΧΙΟΥΜΟΡ


"Χιούμορ είναι η αλήθεια με ολίγη διακόσμηση στο τέλος."

Δημήτρης Πιατάς


Εγκαινιάστηκε η νέα UNRA

Η κυβέρνηση της αριστεράς ξεπλένει τις Τράπεζες
Κοινωνική πολιτική μέσω crowdfunding 
 
Αφού επέβαλλαν ως χρέος οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους Έλληνες  τα εκατοντάδες δις ευρώ για την χρηματοδότηση των τραπεζών για να μην καταρρεύσουν και επέλθει χρεοκοπία,  και αφού τις παρέδωσαν σε ιδιώτες με την ανακεφαλαιοποίηση, έφτασε η ώρα που η σημερινή κυβέρνηση εγκαινιάζει την Εθνική Τράπεζα ως το μεγάλο "σωτήρα" των φτωχών Ελλήνων αλλά και της ελληνικής ανάπτυξης που πρέπει πάντα να περνά από τραπεζικό δάνειο.

Ευτυχώς που άνοιξε η ΕΡΤ...Κοινό Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ μετά από συνάντηση των αντιπροσωπειών τους

Μετά από συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
«Η ΑΝΤΑΡΣΥ και η ΛΑΕ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες.

ΜΕ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ

«Όποιος πιστεύει πως στους μεγάλους άνδρες οι νέες ευεργεσίες οδηγούν στο να ξεχαστούν οι παλιές αδικίες, πλανάται»
Νικολό Μακιαβέλι - Ο Ηγεμόνας