#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Το τέρμα της Αριστεράς ή η αφετηρία της Αριστεράς του 21ου αιώνα;

 Στέλιος Ελληνιάδης 
Είναι αισθητό, όχι επειδή το λένε οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ψήφισε παρά φύσιν. Γι’ αυτό, με τόση ευκολία, αμέσως μετά τις εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων είναι πολύ χαμηλότερα των εκλογικών. Γι’ αυτό, με την πάροδο του χρόνου, βρίσκεις όλο και πιο δύσκολα ανθρώπους που υποστηρίζουν με κάποιο σθένος το κόμμα που ψήφισαν. Και για κανένα κόμμα δεν είναι αυτό πιο εμφανές από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Σπάνια πέφτεις σε πολίτη που ταυτίζεται με πάθος και βεβαιότητα με το κόμμα που μέχρι πριν από λίγους μήνες αποτελούσε τη μόνη ελπίδα για πάρα πολύ κόσμο, ακόμα και για μια σημαντική μερίδα ανθρώπων που για διάφορους λόγους δεν το ψήφιζαν, αλλά είχαν κι αυτοί την κρυφή επιθυμία ότι κάτι καλύτερο θα κατάφερνε. Πράγμα που φάνηκε πεντακάθαρα στο δημοψήφισμα.

Νησί Ελις;

 Νίκος Μπογιόπουλος
Με την οικονομική κρίση η Ελλάδα προσφέρθηκε από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών του, ως «πειραματόζωο». Αντικείμενο του οικονομικού και κοινωνικού πειράματος που συνεχίζεται είναι η αποστέρηση ενός λαού από τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα του, η αποστέρηση της δημόσιας περιουσίας του, η αποστέρηση κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.


Ας βάλουμε ένα τέλος στις χαμηλές ποινές!

Με τέτοιο κράτος και τέτοια δικαιοσύνη... πως να μην ξεψαρώσουν οι εγκληματίες;

 
σιβυλλα

Εξαιρετικά αναγκαίος ο πολιτικός συντονισμός της μαχόμενης Αριστεράς

Tου Γιώργου Κρεασίδη
Μια σημαντική πολιτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεδιπλώνεται με βάση την πρόταση της για τον πολιτικό συντονισμό δράσης της μαχόμενης Αριστεράς στη μάχη του ασφαλιστικού. Άμεσος στόχος είναι η συσπείρωση δυνάμεων για ένα κίνημα ανατροπής του κυβερνητικού σχεδιασμού, μπλοκαρίσματος του αντιασφαλιστικού εκτρώματος και συνολικά της επίθεσης κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, που θα συμβάλλει καθοριστικά να αναχαιτιστεί η δεξιά μετατόπιση πάνω στο έδαφος της μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά σε ένα κατοχικό ‘’κοινοβούλιο’’ και μια ‘’κυβέρνηση’’ δωσίλογων, ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!

του Κώστα Γιαννιώτη*
Ακόμα και σήμερα, που οι κατακτητές κυβερνούν αυτόν τον τόπο απροκάλυπτα, αποκαλώντας, δημόσια, ‘’ηλίθιους’’ τα ανδρείκελα που παριστάνουν την κυβέρνηση, βλέπω διάφορα κοινωνικά στρώματα, να κινητοποιούνται με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό, βάζοντας σαν αιτήματα αιχμής την ικανοποίηση κλαδικών τους αιτημάτων.

Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί που σήμερα βρίσκονται στους δρόμους, είναι τα πιο ενεργά τμήματα της κοινωνίας, που μπαίνουν μπροστά και διεκδικούν!!

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που θέλω να θέσω σε όλους αυτούς τους... πρωτοπόρους!!

Ελλάδα: Από κράτος έγινε μετοχή

Η Ελλάδα βουλιάζει για να ξεπουληθεί φθηνότερα
Funds και ευρωπαϊκά κράτη ετοιμάζουν το μεγάλο φαγοπότι τους στην Ελλάδα
 
Ενώ οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ο επιστημονικός κλάδος είναι υπ' ατμόν για το ασφαλιστικό, τα ΜΜΕ ρίχνουν στην αρένα της κοινωνικής συζήτησης το πόλεμο νεοναζιστών και ακροαριστερών, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προσηλωμένη στην έφοδο των funds στην Ελλάδα. Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ μπαίνουν στην Ελλάδα μέσω funds ενώ το πλιάτσικο από την Ευρώπη το έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Συγχρονισμένα μπαίνουν από πόρτες και παράθυρα ενώ ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα κάγκελα για την επιβίωσή του

Ο ΔΗΜ.ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ERT OPEN 106.7 FM ΣΤΙΣ 29 ΙΑΝ 2016


Η ΕΡΤ σέρβιρε σήμερα στα σαλόνια μας νεοναζιστικό μίσος!Νίκος Κλίμης
Το επαναβαπτιζόμενο κρατικό κανάλι την Κυριακή 31/01, έδειξε όλη (και όχι αποσπάσματα) την συγκέντρωση μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, την ώρα που από την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας μετανάστες έχουν μαχαιρωθεί από φασίστες, την ώρα που εκατοντάδες πρόσφυγες πνίγονται στο Αιγαίο, την ώρα που οι αρχές αυτού παρεμβαίνουν για να κατέβει η παράσταση "ισορροπία του Nash" στο Εθνικό Θέατρο.

ΔΙΚΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ

Tα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου 2012, ο Πέτρος Καπετανόπουλος ακούγοντας φωνές πολύ κοντά στο σπίτι του, κατεβαίνει για να δει τι συμβαίνει.
Βρίσκεται μπροστά στην ακόλουθη σκηνή: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ποδοπατούν νεαρό μετανάστη, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα για απόπειρα κλοπής μιας τσάντας όπως ο ίδιος ομολόγησε.

Περί «ταξικής μεροληπτικότητας»…

Παναγιώτης Μαυροειδής
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τυπική επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας, επιχειρεί να παρουσιάσει την αντεργατική τομή στο ασφαλιστικό, ως «ταξική μεροληπτικότητα» υπέρ των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων!
Στη συλλογιστική αυτή εισοδήματα άνω των 12.000 ανήκουν σε …πλούσιους εργαζόμενους, μεταξύ 5.500 και 12.000 συνωστίζονται οι ..μεσαίου εισοδήματος και πιο κάτω κινούνται αυτοί για τους οποίους έχει δήθεν έγνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η φιλολογία περί ‘’προστασίας των πλέον αδυνάτων’’, εν μέσω συνολικής κοινωνικής γενοκτονίας, όχι μόνο δεν αποτελεί (μίνι έστω) αντι-νεοφιλελεύθερη πολιτική «ανακούφισης», αλλά, αντίθετα, αναδεικνύει την πλήρη ηγεμονία της τελευταίας-σε εκδοχή Μπλερισμού- στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της κυβέρνησης.


Ευρωπα'ι'κό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων : Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ατομικά δικαιώματα

Crexit
Σε μια απόφαση(1) που θα ζήλευαν και τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα το ευρωπαϊκό δικαστήριο «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» απεφάνθη ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα υπαλλήλων που στέλνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας.

Ένας μηχανικός από την Ρουμανία προσέφυγε στο δικαστήριο (που να ήξερε) όταν απολύθηκε αφού ο εργοδότης του διάβασε προσωπικά μηνύματα και κατόπιν τον απέλυσε.

Σαν σήμερα το 1953, υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους


Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία. Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:
«Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα».

Για να αποκτήσεις κάτι που δεν έχεις, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες

του Γιώργου Υφαντή
20 Σεπτεμβρίου 2014. Οργανώνεται και εκτελείται μηχανοκίνητο κομβόϊ για τη μη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μία κινητοποίηση με τα ίδια ακριβώς αιτήματα. Παρόντες άνθρωποι από απλούς φορείς, συνελεύσεις, σωματεία που γνώριζαν το πρόβλημα και επιθυμούσαν λύση.

Μαζί υπήρχαν και άλλοι που γνώριζαν το πρόβλημα αλλά επιθυμούσαν καρέκλες και εξουσίες.

Μια ανεξάρτητη πορεία είναι ρεαλιστική;

Γιάννης Ραχιώτης 
Στον ελληνικό λαό, που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης Ιστορίας του σε καθεστώς εξάρτησης ή και άτυπου προτεκτοράτου, είναι λογικό να φαίνεται δύσκολη η αποχώρηση από τις δυτικές ολοκληρώσεις, δηλαδή την Ευρωζώνη, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ κ.λπ. όσο κι αν γίνεται αντιληπτό ότι αυτές λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής ισχύος για τις μεγάλες δυνάμεις, ενώ παράλληλα αποτελούν μηχανισμό ελέγχου και αποικιοποίησης των περιφερειακών χωρών-μελών.
Ένα σημαντικό μέρος του αριστερού τμήματος του πολιτικού σκηνικού είναι φορέας των ίδιων δισταγμών, μόνο που τους επενδύει με «ριζοσπαστικά» ευχολόγια περί αποχώρησης από την Ευρωζώνη ή την Ε.Ε. μόλις αυτή… διαλυθεί ή όταν θα γίνει … σοσιαλιστική επανάσταση, όταν δηλαδή δεν θα υπάρχει καπιταλισμός, οπότε δεν θα υπάρχουν και οι συστημικές επιλογές του.

Οταν είσαι στην Ευρώπη, είσαι με τους όρους της Μέρκελ και του Σόιμπλε, όχι με τους δικούς σου

Του Κώστα Καίσαρη (πηγή: sentragoal.gr)
 Πλάκα έχει η ζωή.
Σχετικά, δηλαδή, με την επανάσταση της γραβάτας. Τα συλλαλητήρια γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και λοιπών ευγενών επαγγελματιών. Ετσι πάει: Σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος. «Η εφαρμογή, ανόητε» δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα. Αφορά όλους τους Ελληνες. Κι αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον οι μορφωμένοι. Ολοι αυτοί που έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ το καλοκαίρι στο ενδεχόμενο να βγει «όχι» στο δημοψήφισμα και να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και το ευρώ. Ολοι αυτοί που είχανε φάει το παραμύθι ότι ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη θα κάνανε επανάσταση.

«Κρουταλούν χαρούμενα τα κόκκαλα του Πιουριφόι»

Μαριάννα Τζιαντζή – «Πριν»
Με αφορμή τη ματαίωση της παράστασης «Ισορροπία του Νας» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Το σκοτάδι αποδείχτηκε πιο δυνατό ενώ το φως άναψε με καθυστέρηση
Είν' ελεύθερος ο Τύπος / φτάνει μόνο να μη γράψεις» έλεγε ο Αλέξανδρος Σούτσος το 1831, αντιδρώντας στο τυποκτόνο ψήφισμα του Ιω. Καποδίστρια. Σήμερα, σχεδόν δύο αιώνες μετά, διαπιστώνουμε ότι είναι ελεύθερο το Εθνικό Θέατρο, φτάνει μόνο να μην ανεβάσει κάποιο έργο που χρησιμοποιεί αποσπάσματα από το βιβλίο ενός ισοβίτη όχι για να υμνήσει ή να εξαγνίσει έναν τρομοκράτη, όπως υποστήριξε η Ομάδα Συγγενών Θυμάτων της Τρομοκρατίας «Ως εδώ», αλλά γι’ ακριβώς τον αντίθετο λόγο: για να υποστηρίξει ότι «καμιά ιδέα δεν μπορεί να δικαιολογήσει εγκλήματα εναντίον της ανθρώπινης ζωής».


Η δεκάτη θα μας σώσει

του Περικλή Κοροβέση
Η εξουσία, η όποια εξουσία, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, ζει μέσα σε έναν μόνιμο εφιάλτη: την ανατροπή της.
Πριν από την καθιέρωση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου κατά κανόνα η εξουσία μοιράζεται σε δύο κόμματα, δηλαδή δύο φράξιες της ίδιας πάντοτε εξουσίας που επικυρώνεται με την καθολική ψήφο και αναίμακτα (όχι πάντοτε), στις μοναρχίες και τις αυτοκρατορίες η εναλλαγή στην εξουσία κατά κανόνα γινόταν με ίντριγκες και συνωμοσίες που αποσκοπούσαν στη δολοφονία του μονάρχη.
Με τη σειρά του, ο νέος μονάρχης δολοφονούσε τους πιθανούς ανταγωνιστές του θρόνου.

Πέμπτη φάλαγγα βγήκε παγανιά, να διαλύσει το κίνημα των αγροτών...

 
Του Γιώργου Χαλιμούρδα*
Και ξαφνικά μαθαίνουμε πως κλείστηκε συνάντηση ομάδας αγροτών με τον Τσίπα. Το όνομα αυτής «Πρωτοβουλία Αγροτών». Για όσους είναι μυημένοι στα συνδικαλιστικά πράγματα θα καταλάβει αμέσως πως οι λεγόμενες «Πρωτοβουλίες» προέρχονται ή είναι φιλικά προσκείμενες, όλως τυχαίως στην προκειμένη, προς τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης.

Και πώς αυτοπροσδιορίζεται η συγκεκριμένη «Πρωτοβουλία Αγροτών»; Μας ανακοινώνει, και αυτό «παίζει» σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι συντάσσονται μαζί της 62 σύλλογοι αγροτών σε όλη την χώρα, καθώς επίσης πως έχει «ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατάρτισε ο υπουργός Εργασίας».

Σύντροφοι, πείτε μου ότι βαθιά μέσα σας αντιστέκεστε!!!


Ποιος θα μας το έλεγε πως θα ερχόταν η ημέρα που θα φτύναμε τον κόρφο μας ακούγοντας αριστερά:Ποιος θα πίστευε πως ένα παιδαρέλι θα υποχρέωνε αγνούς, πατριώτες, αριστερούς να κρύβονται, να ψάχνουν δικαιολογίες, να απολογούνται, όταν πέρασαν μια ζωή που έλεγαν υπερήφανα την άποψη τους και διωκόντουσαν για αυτήν!

Κάποτε το να δηλώνεις αριστερός είχε μεγάλο κόστος, τώρα κάποιοι δηλώνουν αριστεροί και παίρνουν μπόνους μια καρεκλίτσα, έναν τίτλο, ένα υπουργειάκι ότι μπορεί ο καθένας!
Πάντως ησυχάστε, ακόμα έχουν το όραμα της Ευρωπαϊκής Ελλάδας.Μένει να ακολουθήσουμε πιστά τα ευρωπαϊκά πρότυπα της Δανίας.Ο Χίτλερ και οι Ες-Ες του καλύτεροι ήταν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (ANTIFA UBER ALLES)

Σύμφωνα με την νέα έρευνα του ΙΝΑ-ΓΣΕΕ, η οποία εξετάζει τις συνθήκες διαβίωσης και εισοδημάτων συνολικά του γεωργικού πληθυσμού της χώρας για την περίοδο 2009-2011, 1 στους 3 αυτοαπασχολούμενους αγρότες και 4 στους 10 συνταξιούχους αγρότες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Επίσης η ίδια έρευνα σημειώνει ότι το ποσοστό φτώχειας στον γεωργικό πληθυσμό είναι γενικά διπλάσιο από το αντίστοιχο του μη γεωργικού, βάζοντας έτσι τέλος και στη συστημική προπαγάνδα για τους πλούσιους τεμπέληδες αγρότες που κάθονται στα καφενεία και απολαμβάνουν τις επιδοτήσεις της ΕΕ, ενώ ήταν η ίδια η ΕΕ που αποσύνδεσε τις επιδοτήσεις από την παραγωγή, αποσκοπώντας έτσι στην περαιτέρω διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και την αύξηση του βαθμού εξάρτησης της κοινωνίας.