#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ “ΑΙΜΑ” ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ 15%
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Εν μέσω κλιμάκωσης του αγώνα μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και επαγγελματιών για το ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι του “Κουαρτέτου” επιστρέφουν αύριο, Σάββατο, στην Αθήνα, φέρνοντας στις αποσκευές τους νέες απαιτήσεις για ακόμη βαρύτερα μέτρα από την παραδομένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανοίγει το θέμα του εργασιακού, απαιτώντας να “λυθεί” βάσει των δεσμεύσεων που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο, προτού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση της δόσης των 5,7 δισ ευρώ.

Κατακόρυφη αύξηση 160,4% των Ελλήνων, στα όρια της φτώχειας

Κατακόρυφη αύξηση κατά 160,4% παρουσιάζει το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, στη χώρα μας! Σε απόλυτους αριθμούς, 3.885.000 άνθρωποι στην Ελλάδα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικών αγαθών ή ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας. Ποσοστό 39,5% του πληθυσμού δεν μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς ενώ κάνει «εκπτώσεις» ακόμη και στη διατροφή!

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στη νέα και αναθεωρημένη έκθεση -με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2015- της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα.

Ζητούμενο η πολιτικοποίηση των αγώνων


Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.


Η πάλη για την απόκρουση της ιταμής κυβερνητικής επίθεσης, να συνδεθεί ως καθολικό αίτημα, με την αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη μια άθλια, γκεμπελικής έμπνευσης, προπαγάνδα κατά των αγωνιζόμενων αγροτών, που εκπορεύεται από τα χαλκεία του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών.

Τι λένε αυτοί οι άθλιοι: Οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους, δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Με άλλα λόγια τους προσάπτουν την κατηγορία της φοροαποφυγής και της υπονόμευσης – διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Χατζηπαπαριές, της αστοιχείωτης Δεξιάς

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η αυτού εξοχότης η Δεξιά! Μια παράταξη μακράν του Πολιτισμού. Με την αισθητική της να οριοθετείται ανάμεσα σε Δάκη και Δελφινάριο! Ανίκανη κι απαίδευτη. Το ιστορικό της, θλιβερό. Παραπέμπει στις πιο σκοτεινές δράσεις της ιστορίας: Βιβλία στην πυρά, λογοκρισία που κινήθηκε στο πεδίο του ευτράπελου έως και του φαιδρού. Διαμαρτυρίες υστερικών, να κραδαίνουν το σύμβολο του μαρτυρίου ως…ρομφαία. Εθνικής εξάρσεως συγκεντρώσεις γραφικού επιθεωρησιακού περιεχομένου. Στην ουσία της, έχει εγκολπωθεί διαχρονικά το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Και τώρα, ιδού ξανά: Με αφορμή μια παράσταση στο Εθνικό, που περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, εθίγη η…πολιτιστική της ευαισθησία!

Στο μεσοπόλεμο για όλα έφταιγαν οι εβραίοι, σήμερα οι έλληνες, ποτέ αυτοί που ονειρεύονται νέα Αουσβιτς...

Το ξέρω ότι θα δυσαρεστήσω τον Κούλη, ο οποίος προκρίνει τους αριθμούς έναντι των ανθρώπων, αλλά η πραγματικότητα μας ποτίζει καθημερινώς με παραδείγματα του πόσο στρεβλή είναι αυτή η ιδεοληψία. Η Δανία, για παράδειγμα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας είναι η πιο αδιάφθορη χώρα τού κόσμου. Την ίδια ώρα, ωστόσο, πέρασε νόμο για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των προσφύγων, εξέλιξη που θα μπορούσε πολύ εύκολα να την κατατάξει ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες τού πλανήτη, μολονότι οι νεοφιλελέδες θα έφερναν αντιρρήσεις γι' αυτό.

Στ. Χριστακόπουλος: Σε πολιτική χρεωκοπία η Ε.Ε

 Η Ε.Ε βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολιτικής χρεωκοπίας, το προσφυγικό ζήτημα απλά επιταχύνει το εμφανές της κρίσης και φτάνει πλέον σε διαλυτικά όρια , αν με πρώτη τη Γερμανία δεν αναπροσαρμόσει την στρατηγική της μέχρι και στη οικονομία, δηλώνει ο διευθυντής σύνταξης στο «Ποντίκι» Σταύρος Χριστακόπουλος στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Παράλληλα σε ένα τέτοιο κλίμα η Ελλάδα μετά από 6 χρόνια οικονομικής χρεωκοπίας, βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα ακόμη πιο εκρηκτικό θέμα το προσφυγικό που απειλεί να οδηγήσει σε πλήρη χρεωκοπία και την κοινωνία. Ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό διατηρούν στο εσωτερικό μία άνευ προηγουμένου αδιέξοδη αναταραχή, την ώρα που η Ελλάδα θα έπρεπε να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με το πολιτικό της σύστημα όσο πιο ενωμένο γίνεται ζητήματα μείζονος σημασίας.