#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ


Η ανάπτυξη της Ε.Ε λέγεται σκλαβοπάζαρο

Το ΔΝΤ ξεσκεπάζει την επιχείρηση "Πρόσφυγες"
   Έρχεται το νέο μεσαιωνικό εργατικό δίκαιο της Ε.Ε
 
Δεν βιάζονται να λύσουν το προσφυγικό διότι πρώτα πρέπει να φτιάξουν τους νόμους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε που να νομιμοποιούν το σκλαβοπάζαρο και ο εργασιακός μεσαίωνας να γίνει μια πραγματικότητα με το ιλουστρασιόν της ευρωπαϊκής προόδου χωρίς να θιχτεί η εικόνα της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετεί.
Το ΔΝΤ, βεβαίως, δεν θα έμενε έξω από το τεράστιο κέρδος που μπορούν να φέρουν τα εργατικά χέρια προσφύγων και μεταναστών και γι' αυτό στην έκθεσή του "Το μεγάλο κύμα των προσφύγων στην Ευρώπη και οι οικονομικές προκλήσεις" ξεκάθαρα προτείνει να χρησιμοποιηθούν τα εργατικά χέρια κατεστραμμένων ανθρώπων σε επιχειρήσεις που θα επιδοτούνται με μισθό, όμως χαμηλότερο από αυτόν που παίρνουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ


ΤΣΟΜΣΚΙ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !

Ο φιλόσοφος καθηγητής Νοάμ Τσόμσκι ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο, επειδή στήριξε την ανακοίνωση που έγραψαν ακαδημαϊκοί που καλούσαν να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, μίλησε στο Αλ Τζαζίρα. Ο Τσόμσκι ανέφερε: Αναμφίβολα ο Ερντογάν επιτίθεται στους Κούρδους και εφαρμόζει ατελείωτα καταπιεστικά μέτρα. Εσείς πείτε τον όπως θέλετε…
Εγώ τον λέω δολοφόνο….
Φυσικά και είναι δολοφόνος…
Έχουμε μια κατεξοχήν καθεστωτική νοοτροπία… Σχηματίζονται ξανά οι τρομερές πολιτικές της δεκαετίας του 90.

Η Ελληνική Νύχτα των Κρυστάλλων


Οι αφορμές ήταν πολλές. Για χρόνια οι ελληνόφωνοι μετανάστες, μικροιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κυρίως στον επισιτισμό (greek restaurants) αποκαλούνταν από τους ντόπιους «slackers», δηλαδή «τεμπελχανάδες» επειδή κατα τους ρατσιστές απέφευγαν τις βαριές δουλειές του φορτοεκφορτωτή, του ξυλοκόπου ή του βιομηχανικού εργάτη και δούλευαν σαν μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι ή υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων.

Ακολούθησε μια σειρά από γεγονότα όπως οι καλές σχέσεις του τότε προθυπουργού Βενιζέλου με το γερμανό Κάιζερ, η ουδετερότητα της χώρας προέλευσής τους κατα τις αρχές του Α’ παγκοσμίου πολέμου και η άρνηση των ελληνόφωνων μεταναστών να καταταγούν στον Καναδικό στρατό που όξυναν τις ρατσιστικές αντιλήψεις σε βάρος τους.

Είναι η Εφαρμογή, Ηλίθιε

Γ. Δελαστίκ
Ξέσκισε σαν κότα στο Νταβός τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Είναι η εφαρμογή (του Μνημονίου), ηλίθιε!», είπε κατάμουτρα στον Τσίπρα ο Γερμαναράς! Το φρικτό στην υπόθεση είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έφαγε τη ροχάλα από τον Σόιμπλε και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε! Πανηγύριζε η Μπιλντ: «Ο Τσίπρας πρέπει να καταπιαστεί τελικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις συντάξεις – και όχι να παίζει πόκερ πάλι με νέα δισεκατομμύρια», γράφει εξηγώντας τη στάση του Σόιμπλε.

Η μελέτη McKinsey, η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW κι η...αδρανής δημόσια γη: Να γιατί οι δοσίλογοι «χτυπούν» τους αγρότες

«Δε μπορεί να υπάρξει πραγματική μεταρρύθμιση, όσο η κυριαρχία δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στο έθνος. Δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία, εφ 'όσον οι αρχές του Συντάγματος του 1793 δεν έχουν γίνει πραγματικότητα».

Φ. Ένγκελς: «Collected Works», vol. 6, σ. 363
_____________________

Στο Eurogroup της 5 Μαΐου 2014, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη διαπραγμάτευση του χρέους, «κουβαλούσε» μαζί του ένα σχέδιο... ανάπτυξης της Ελλάδας με ορίζοντα την επόμενη 10ετία. Το σχέδιο αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο, από τη μελέτη υπό τον τίτλο «Greece 20/20» της εταιρείας McKinsey, η οποία είχε συνταχθεί το 2012 και είχε χρηματοδοτηθεί από τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα. Η εν λόγω μελέτη, που συνοδευόταν κι από σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, εγκρίθηκε τελικά μετ’ επαίνων από το Eurogroup.


Δουλειά μέχρι θανάτου ή αγώνας μέχρι τη νίκη;


Όταν το ταξικό γίνεται άλλοθι προδοσίας

Του Δημήτρη Καζάκη
Τι σημαίνει πατριωτικό και τι ταξικό καθήκον; Μπορεί να διαχωριστεί το ένα από το άλλο;
Ναι, μόνο στα μυαλά των παραθρησκευτικών οργανώσεων της αριστεράς και της δεξιάς. Το ταξικό δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ ξεχωριστά από το εθνικό και πατριωτικό καθήκον από την σκοπιά των καταπιεσμένων στρωμάτων του λαού. Αυτός ο δύσμοιρος ο Καρλ Μαρξ, που τόσο έχουν ασελγήσει πάνω του ιδίως όσοι εμφανίζονται ως οι πιο ακραιφνείς του οπαδοί, έγραφε ότι η ιδιαιτερότητα της εργατικής τάξης στον καπιταλισμό βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως τάξη σαν μια «απλή άθροιση ομώνυμων μεγεθών, το ίδιο περίπου όπως οι πατάτες μέσα σ’ ένα σακί αποτελούν ένα σακί με πατάτες.»

Μια ιστορία για τα αποθεματικά των ταμείων

 Επειδή η μνήμη είναι αξία…και στο ασφαλιστικό
 
Μιας και τις τελευταίες μέρες το ασφαλιστικό βρίσκεται στην επικαιρότητα, κάθε ιστολόγιο που σέβεται τον εαυτό του επιβάλλεται να συνεισφέρει με τον τρόπο του στις σχετικές συζητήσεις. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς εδώ. Μόνο που επειδή εμείς αρεσκόμαστε στην ιστορία, θα μεταφέρουμε τον αναγνώστη στο παρελθόν. Όχι πολύ μακρυά αλλά όχι και τόσο κοντά. Ας πούμε, κάπου εκεί γύρω στην αλλαγή τής χιλιετίας. Τότε, δηλαδή, που ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο ευρώ ή, όπως το λένε οι πιο μορφωμένοι, τότε που, μεσ’ στην τρελή χαρά, ετοιμαζόμασταν να ενταχθούμε στην ΟΝΕ (Οικονομική & Νομισματική Ένωση).
Εκείνη την εποχή, λοιπόν, τα αποθεματικά κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων τής χώρας ήσαν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και ανέρχονταν σε μεγάλα ύψη.

Παναγιώτης Λαφαζάνης για αποκαλύψεις Βαρουφάκη ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 20.01.2016


Yπουργοί* και πρωθυπουργοί. Για ποιον;

του Περικλή Κοροβέση
Αν υποθέσουμε πως όλα τα εξημερωμένα ζώα, όπως τα άλογα, τα μουλάρια, τα πρόβατα κ.λπ., διέθεταν το χάρισμα της ομιλίας, ουδέποτε θα έπεφταν σε αιχμαλωσία και αν πιάνονταν θα επέστρεφαν εκεί που ανήκαν. Στην ελευθερία της άγριας φύσης.
Ούτε τα μουλάρια ή τα άλογα έχουν δημιουργηθεί για να είναι δούλοι των ανθρώπων και φυσικά ούτε τα πρόβατα γεννήθηκαν για να τα σφάζουν. Μιλώντας μεταξύ τους θα είχαν συνεννοηθεί και θα απέφευγαν με κάθε θυσία την αιχμαλωσία.