#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Άρχισαν οι «μπράβοι» του καθεστώτος να συκοφαντούν τους αγρότες…

Κάθε φορά που οι αγρότες αρχίζουν κινητοποιήσεις ανοίγουν οι κρουνοί της καθεστωτικής προπαγάνδας εναντίον τους…
Πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες ξερνούν τα ρυπογόνα υγρά του ψεύδους τους, της υποκρισίας και της αθλιότητάς τους.

Αυτά τα παράσιτα ένα έργο μόνο γνωρίζουν:
Να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, να αραδιάζουν ψεύδη, να απομονώνουν κάποιους μεγάλο-αγρότες τσιφλικάδες, να προβάλλουν τον πλούτο αυτών των στυγνών τσιφλικάδων, ώστε έτσι να διευκολύνονται στη συκοφάντηση ολόκληρου του αγροτικού κόσμου που εξοντώνεται ανηλεώς, βρίσκεται σε μαύρη απελπισία και οδηγείται στο μοναδικό μέσο που του έχει απομείνει για να διεκδικήσει τη ζωή του: Στα μπλόκα!!!


Είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ηλίθιε!

του Δημήτρη Καζάκη
Τα μάθατε; Δεν αρκεί η δόση "Ευρώπης" που μας έχουν χορηγήσει. Χρειάζεται μια νέα ακόμη πιο ισχυρή δόση. Σ' αυτό συμφώνησαν οι Τσίπρας, Βαλς και Σόιμπλε στα πλαίσια συζήτησης στο Νταβός.

Ένα σημαντικό μέρος της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, οι ομιλητές συμφωνούν, κρατά την ένωση άθικτη. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει, λέει Βαλς. «Θα είναι ένα ιστορικό μοιραίο λάθος για την Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρώπη θα ήταν μια τραγωδία. Και το λέω αυτό ως Γάλλος. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή της Βρετανίας.»

Η πτώση αυτής της κυβέρνησης και τα εναλλακτικά σενάρια…


Βρισκόμαστε στο κατώφλι έντονων, αν όχι εκρηκτικών, πολιτικών εξελίξεων.
Η αντίστροφη μέτρηση γι αυτήν την κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει και καλπάζει. Ο χρόνος της πτώσης της συρρικνώνεται θεαματικά…
Ήδη αυτή η κυβέρνηση της «αριστερής» ΑΠΑΤΗΣ συνθλίβεται ανάμεσα στις μυλόπετρες:
Της παλιρροϊκής λαϊκής ΟΡΓΗΣ από τη μια, και της ασφυκτικής πίεσης των μαφιόζων του χρήματος (δανειστών) από την άλλη.


Το Ασφαλιστικό δεν πυροδότησε απλώς πολλαπλασιαστικά την κοχλάζουσα λαϊκή οργή, αλλά και συνέδεσε πανελλαδικά όλα τα ρυάκια και τους χειμάρρους της οργής.


ΣTΟ TΕΛΟΣ...Είναι η Ευρώπη, Τσίπρα

του Γιάννη Λαζάρου 
Το ότι απευθύνθηκε στον Τσίπρα η παραφρασμένη ρήση «είναι η εφαρμογή, ανόητε» το ένιωσε και το τελευταίο μπρόκολο στην υφήλιο. Το έδειχνε η χαιρεκακία στο στυγνό πρόσωπο του φασίστα Σόιμπλε αλλά και η γλώσσα του σώματος του κατά τα άλλα αξιοπρεπούς πρωθυπουργεύοντος διορισμένου υπαλλήλου του ιδίου φασίστα στην αποκαλούμενη ακόμη Ελλάδα. 
Κάτι έπρεπε να απαντήσει και το κουρδιστό λούτρινο της αριστεράς, έτσι αφού αερολόγησε μέσα στον εξευτελισμό του ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια της διπλωματίας να απαντήσει ως ελεύθερος άνθρωπος πολύ απλά παραφράζοντας κι αυτός την παράφραση του ναζιστή: «Είναι η Ευρώπη, ανόητε».

H σύμβαση με την Fraport - Φοροαπαλλαγές, υπερεξουσίες, καμία δέσμευση στα εργασιακά

Αυτή είναι η σύμβαση με την Fraport


Η παραχώρηση των 14 κερδοφόρων Περιφερειακών Αεροδρομίων στην εταιρεία Fraport, ήταν μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου. Σήμερα, η σύμβαση αυτή έρχεται στην δημοσιότητα και αποκαλύπτονται όροι που αφορούν τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην σύμβαση, που όπως θα δείτε φέρει τις υπογραφές των υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της Fraport, το Δημόσιο θα πληρώνει τα έξοδα και η Fraport θα εισπράττει.

Χαρίζεται το παρόν οικόπεδο. Πληροφορίες: κον Τσίπρα...

ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
Όλη η Ελλάδα ασχολείται - και καλά κάνει - με το καυτό θέμα του ασφαλιστικού, το οποίο αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, το τέταρτο μνημόνιο. Είναι τόσο σοβαρό για την Ελληνική οικογένεια, η οποία συνήθως ζει από τη σύνταξη της γιαγιάς και του παππού, είναι τόσο καταστροφικό για την Ελληνική κοινωνία, που είναι από μόνο του ένα μνημόνιο.  Οι πολυαγαπημένοι μας εταίροι, όμως, δεν θεωρούν το ασφαλιστικό σαν το πρώτο σε σπουδαιότητα ζήτημα για την Ελλάδα. 
Διάβασα ένα άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα, το οποίο περιείχε ειδήσεις σημαντικές, κατά τη γνώμη μου. Τις φιλτράρω και σας τις μεταφέρω, όπως τις καταλαβαίνω εγώ. 

Τέλος στις καλλιέργειες από αγρότες - Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία βάσει απόφασης Γιούρογκρουπ το 2014

Διαβάζοντας το παρακάτω θέμα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το μέλλον των ελλήνων αγροτών που εξοντώνονται από το νέο απασφαλιστικό και τη φορολογία, πολιτικές πρακτικές που εκπορεύονται από τα μνημόνια. Μνημόνια τα οποία εφαρμόζουν κατά γράμμα οι κυβερνώντες,εξαθλιώνοντας τον κόσμο της εργασίας (περικοπές μισθών, περικοπές συντάξεων, κατάργηση ΣΣΕ, μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, επισφάλεια κτλ.), εξαφανίζοντας τον κόσμο της αγροτιάς (ασφάλιση, φορολογία στο πετρέλαιο, τη στιγμή που -για παράδειγμα- οι εφοπλιστές έχουν αφορολόγητο κτλ)., «μεταφέροντας» την ελληνική και δημόσια και ιδιωτική περιουσία στους τοκογλύφους, ξεπουλώντας μπιρ παρά τις υποδομές της χώρας (14 περιφερειακά αεροδρόμια, πρόσφατα τον ΟΛΠ), τα «ασημικά» της (τις τράπεζες που μέσω της ανακεφαλαιοποίησης πέρασαν στα χέρια των «αρπαχτικών» του κεφαλαίου), τα κόκκινα δάνεια κτλ.

Ή όλα ή τίποτα

Στιγμιότυπο απο την εξέγερση των αγροτών στην «Ευρώπη των λαών» – http://www.thejournal.ie/brussels-farm-protest-2316202-Sep2015/ – Source: AP/Press Association Images

Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα ξέρουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από το προηγούμενο εξάμηνο με τις «διαπραγματεύσεις» και τους εκβιασμούς. Οι σχεδιασμοί εκτελούνται κατά γράμμα από την εθελόδουλη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ |ΑΝΕΛ.

Το ασφαλιστικό άνοιξε για να αντικαταστήσει τα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Θα φτάσει ως το τέλος;

Η ιστορία θα έχει τον τελευταίο λόγο

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το 2015 σίγουρα θα αφήσει το στίγμα του στην μελλοντική ιστορία της χώρας, με τα αλλεπάλληλα γεγονότα και τις ανατροπές που έφερε. Η αντιδραστική συμμαχία της γερμανικής ευρωζώνης εναντίον μας και η νέα ρωσσο-τουρκική σύγκρουση, μετά από πολλές δεκαετίες, είναι δύο από αυτές τις εξελίξεις που σφράγισαν την χρονιά που πέρασε. Διακόσια χρόνια πριν, το 1815, υπήρξε ένας άλλος σταθμός στις ευρωπαϊκές υποθέσεις που σημάδεψε αρνητικά την ελληνική ιστορία.
Πρόκειται για το Συνέδριο της Βιέννης, 1814-1815, μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους, στο οποίο οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής -Αγγλία, Πρωσία, Ρωσσία και Αυστρία- καθόρισαν την μοίρα της ηπείρου για τον 19ο αιώνα.